Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Valerie van Kuijck over haar ervaringen in de Nationals!

Valerie van Kuijck over haar ervaringen in de Nationals!

Rookie of the Year, PSAC finale, NCAA Nationals finale en KingsTalent King of the Month. Wat een seizoen voor Valerie van Kuijck. Wij hebben Valerie gesproken over haar avontuur in de Nationals!

Hoe ziet de aanloop naar het toernooi eruit? (Speciale voorbereiding qua school, sport, rust)

We vertrokken op een woensdagmiddag. Voordat we vertrokken hadden we nog een training. Op hetzelfde tijdstip als de training had ik eigenlijk een tentamen, maar die kon ik dus niet maken. Het is belangrijk dat je je professors op tijd laat weten dat je niet aanwezig kunt zijn en een afspraak maakt om het tentamen op een andere dag te maken. Qua rust probeer ik goed en genoeg te slapen, zodat ik me fit voel.

 

 Hoe reis je naar de bestemming van het toernooi?

Het toernooi was in Millersville, dus het was maar anderhalf uur met de bus vanaf West Chester. We hebben een grote bus, waarin meestal iedereen twee stoelen voor zichzelf heeft. Voor lange busreizen is dat fijn, want dan lukt het beter om te slapen. De busreizen zijn altijd gezellig! Jammen op leuke liedjes en veel kletsen.

 

Hoe ziet je reisdag eruit?

In de ochtend pak ik mijn tas in. Je moet aan veel verschillende dingen denken, zoals slaapspullen voor in de bus en in het hotel, douchespullen, normale kleren en sportkleren om in te trainen en je wedstrijdtenue natuurlijk!

Meestal trainen we voordat we met de bus vertrekken. Eenmaal in de bus heb je even rust; de meeste meiden doen een dutje en sommigen proberen huiswerk te maken (al is dat lastig in de bus). Vaak stoppen we ergens onderweg om eten te halen, wat we dan in de bus nuttigen. We zitten altijd in hele mooie hotels, dus dat is super chill. Meestal hebben we een kamer met twee kingsize bedden waarin ik altijd heerlijk slaap 😉

 

Hoe ziet je voorbereiding eruit in tegenstelling tot andere wedstrijden? 

& Hoe ziet je gameday eruit?

De voorbereiding voor het NCAA tournament ziet er anders uit. We vertrokken woensdagmiddag en donderdagmiddag hadden we training op het veld waar we de wedstrijd zouden spelen. Elk veld is anders, dus het is fijn om er al een keer op getraind te hebben voor de echte wedstrijd. Ook kijken we de wedstrijden van onszelf en de tegenstanders waartegen we moeten spelen terug, zodat we maximaal voorbereid zijn.

De dag van de wedstrijden stond de wekker om 8:15, want we moesten om 8:45 in de lobby verzamelen om een stukje te hardlopen en te stretchen. Rond 9:00 hadden we ontbijt. We zijn meestal ongeveer twee uur van tevoren in de locker room. We hebben dan een uur in de lockerroom om ons om te kleden, haren te vlechten, te jammen en de laatste punten te bespreken. Daarna gaan we het veld op en starten we onze warming-up die 50-60 minuten duurt.

 

Wat is het verschil tussen een ‘gewone’ wedstrijd en een wedstrijd in het tournament?

Het verschil tussen een ‘gewone’ wedstrijd en een wedstrijd in het tournament is de spanning. Als je een wedstrijd in het tournament verliest, lig je er meteen uit. De druk om te winnen is groter en dus de zenuwen ook. Het zijn wel gezonde zenuwen en ik heb het idee dat het team daardoor closer wordt. We willen allemaal natuurlijk hetzelfde; winnen!

 

Wat is het gaafst aan de Nationals?

Het gaafst aan de nationals is dat het nog serieuzer is dan de normale competitie. De dag van de semi-finals was indrukwekkend. Toen we in de locker room aankwamen was alles versierd met NCAA signs. Ook waren de lockers benoemd met een naamkaart, er stonden allemaal snacks, drinks en fruit klaar en in de locker stond een rugzak met een fanny back en daarin zat merchandise.

Daarnaast waren we in een heel groot, luxe hotel met goed ontbijt! Het hotel stond in het teken van de NCAA finals, Alle andere drie teams zaten ook in dit hotel. We werden warm ontvangen in het hotel, want toen we aankwamen in het hotel stond er een NCAA photobooth in de lobby waar we leuke foto’ s hebben gemaakt. Het is gaaf dat het zo’n groot evenement is en er was nooit een moment dat ik vergat dat we hier voor de NCAA finales waren door de NCAA signs overal.

Ook deden we community service. Dat houdt in dat we met ons hele team een zoom meeting hadden met een kleuterklas. Alle kinderen droegen shirts van West Chester wat heel schattig was. We moesten onszelf voorstellen en zij mochten vragen stellen.

Nadat we de halve finale hadden gewonnen, werden mijn coach, een teamgenoot en ik geïnterviewd. Dat was super cool, want dat had ik nog nooit meegemaakt. Ook werden een aantal teamgenoten getest op drugs. Door dit soort dingen weet je dat dit NCAA toernooi heel serieus is en ik ben super dankbaar dat ik hierbij mocht zijn.

 

Waar kijk je het meest trots op terug in het seizoen?

Ik ben trots op hoe ver we gekomen zijn. Veel mensen dachten dat we niet zo ver zouden komen, omdat we een relatief jong team hebben. Als je één wedstrijd in de richting van het tournament verliest, lig je er meteen uit. Het is gaaf dat al het harde werk zijn vruchten heeft afgeworpen. We hebben zoveel uren getraind om dit te bereiken en dan geeft het een voldaan gevoel om in de finale te staan en uiteindelijk nationaal tweede te worden.

 

Waar kijk je het meest naar uit als het seizoen is afgelopen?

Ik kijk het meest uit naar de vrije tijd. Tot aan de winterbreak hebben we geen training. Ik merk in de eerste dagen nadat het seizoen is afgelopen al dat we veel meer tijd over hebben. Nu heb ik meer tijd om te bellen met vrienden en familie. Dat is namelijk soms wel lastig te combineren met training, school en het tijdsverschil natuurlijk. Ook heb ik meer tijd voor schoolwerk, dat komt goed uit, want de tentamenweek komt er alweer aan.

 

Heb je een bijgeloof, zo ja wat is deze dan?

Ik heb niet echt een bijgeloof, maar om extra excited te worden voor de wedstrijd luisteren mijn hotelkamergenoot en ik naar vrolijke, energievolle muziek in de ochtend. Ik krijg daar extra energie van en steeds meer zin in de wedstrijd.

 

Wat is/was het doel van jullie team?

Ons doel dit seizoen was om de PSAC en NCAA finales te halen en te winnen. We hebben ze allebei gehaald, maar we zijn beide keren tweede geworden. Dus onze doelen zijn deels behaald!

 

Hoe ga je om met de spanning van deze wedstrijden?

Ik ben het meest zenuwachtig in de ochtend voor de wedstrijd. Het helpt om muziek te jammen in de locker room en in de bus onderweg naar de wedstrijd. Bovendien gaat de spanning weg op het moment dat de scheidsrechter affluit aan het begin van de wedstrijd.

 

Hoe kijk je (straks) terug op het seizoen?

Als ik terugdenk aan het seizoen, maakt het me blij. Ik ben super blij dat ik de keuze heb gemaakt om naar Amerika te komen. Het is heel bijzonder om een seizoen lang ongeveer elke dag te trainen met je team. Elke wedstrijd was belangrijk en leuk, het is jammer dat we niet eerste zijn geworden, maar we hebben hard gestreden.

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.