Dit wil ik ookSign up now

Zwemmen

Zwemmen en studeren in Amerika

Als zwemmer in Amerika kom je in een warm bad terecht. Alles is er op ingericht om jou als zwemmer top te laten presteren. Zo hebben de zwembaden Olympische afmetingen en zijn de faciliteiten van ongekend niveau voor Nederlandse begrippen. In de college-wereld kom je talenten tegen van uiteenlopend niveau. Van zwemmers die gaan voor Olympisch goud tot talenten die op regionaal niveau hun geluk beproeven.

Dream as big as you can dream and anything is possible

- Michael Phelps, University of Michigan & 23 Olympic gold medal-winner

Hoe werkt college zwemmen en schoonspringen?

In Amerika zijn er ruim 600 universiteiten die zwemtalenten een sportbeurs gunnen. Ben jij een van de gelukkige die zwemmen en studeren in Amerika gaat combineren? Dan zul je als college zwemmer een heel andere competitie-opzet ervaren dan je gewend bent in Nederland. Een ander groot verschil is dat je de sport niet individueel beleeft, maar als team strijdt voor je universiteit of school.

Wil jij zwemmen en studeren in Amerika?

Het zwemseizoen in Amerika duurt van september tot en met maart. Je zwemt deze maanden dus niet individueel, maar je vormt samen met andere talenten een team. Als een sterk zwemmersblok neem je het op tegen andere universiteiten op verschillende disciplines. Van vlinderslag tot borstcrawl. Hoewel je vooral zwemt voor het team, kun je jezelf ook individueel kwalificeren voor het nationale kampioenschap.

College Zwemmen in Amerika

Facts and figures

16 + Trainingsuren per week
15 Nationale Titels Univeristy of Texas
143 Olympische medailles University of Southern California Swimming Team
1000 Olympiërs in Tokyo sporten of hebben gesport op college

Schitter met je talent in het sportgekke Amerika

Als student-athlete word je dagelijks meegezogen in de topsportbeleving. Je traint, reist en zwemt wedstrijden op topniveau. En tussen de bedrijven door staan de beste faciliteiten en specialisten voor je klaar om je fysiek en mentaal op topniveau te krijgen. Geen overbodige luxe, want naast het drukke sport- en reisschema vraagt ook je studie het nodige van je. Een ijzeren discipline, om te beginnen. Samen met je studiebegeleiders en coaches stel je het juiste weekprogramma samen, waarmee jij topprestaties levert. Op studie- en sportniveau.

Zwemmen in USA
Zwemmen streamer

De juiste match met de universiteit, want elk talent is anders

En jouw persoonlijke ambities zijn anders dan die van je teamgenoten. Misschien ligt jouw sportieve lat hoger, terwijl voor een ander de Amerikaanse way of life al pure winst is. Bottomline: hoe jij ook in de wedstrijd staat, KingsTalent vindt de juiste match. Met de universiteit die past jou, en je sportieve en educatieve wensen.

Nauw contact met je ouders

Om de juiste match te maken kijken we naar jouw wensen en capaciteiten, en naar de behoefte vanuit Amerika. Dagelijks spreken we coaches op zoek naar zwemtalent. We beoordelen de kwaliteit van de universiteit, zowel academisch als op sportief gebied. In dit complexe traject zitten we dicht op de bal om de juiste keuzes te kunnen maken. Uiteraard doen we dit in goede afstemming met jou en je ouders. Dankzij onze gedegen en betrokken aanpak hebben we een uitstekende reputatie bij coaches. Daardoor krijgen we meer aanvragen van coaches dan we kunnen waarmaken.

Zet je de stap?
KingsTalent begeleidt je!

Heb je de keuze gemaakt? Dan volgen wij je op de voet in Amerika. Niet letterlijk natuurlijk, maar we houden nauw contact en willen niets missen van je sportieve prestaties. Sterker: als je wilt, doen we uitgebreid verslag van je avonturen. Ook met je thuisfront blijven de contacten sterk. Binnen enkele dagen weet je of je in aanmerking komt voor jouw life changing experience.

We spreken je snel!
Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.