Dit wil ik ookSign up now

Lacrosse

Lacrosse en studeren in Amerika

Bij weinig Nederlanders gaat er een belletje rinkelen als je begint over lacrosse. Laat staan dat mensen enthousiast worden van namen als Jason Coffman en Kylie Ohlmiller. De sport is hier onbekend en kleeft echt aan de Amerikaanse en Canadese sportcultuur. Het zijn typische zomersporten, en vooral in Amerika neemt de populariteit enorm toe. Vooral op high schools en op NCAA College niveau.

Super om te zien hoe onze zoon groeit, als sporter en als persoon, fysiek en mentaal. Zo'n ervaring kan ik iedereen aanraden.

- Arjan Konincks, vader van Diego Konincks, Campbell University

De opzet van Lacrosse in Amerika

In Amerika spelen ongeveer 430.000 atleten lacrosse, verdeeld over vier verschillende varianten: men’s field lacrosse, women’s field lacrosse, men’s box lacrosse en mixed lacrosse. Het wordt veelal gespeeld door student-atleten aan hogescholen en universiteiten in de Verenigde Staten. Zowel voor mannen als vrouwen wordt op varsity- en clubniveau gespeeld. In de Verenigde Staten wordt lacrosse voor heren en dames beheerd door de National Collegiate Athletic Association (NCAA), National Junior College Athletic Association (NJCAA) en National Association of Intercollegiate Athletics (NAIA).

College Lacrosse in Amerika

Facts and figures

641 teams
1877 intercollegiate game New York University - Manhattan College
7 OT's Longest Game University of Virginia - Maryland
10 x Nationale Titels Syracuse University

Schitter met je talent in het sportgekke Amerika

Als Lacrosse student-athlete word je dagelijks meegezogen in de topsportbeleving. Je traint, reist en speelt wedstrijden op topniveau. En overal staan de beste faciliteiten en specialisten voor je klaar om je conditie op topniveau te krijgen. Geen overbodige luxe, want naast het drukke sport- en reisschema vraagt ook je studie het nodige van je. Een ijzeren discipline, om te beginnen. Samen met je studiebegeleiders en coaches stel je het juiste weekprogramma samen, waarmee jij topprestaties levert. Zowel in de schoolbanken als on the pitch.

Lacrosse juichen
Lacrosse streamer

De juiste match met de universiteit, want elk talent is anders

En jouw persoonlijke ambities zijn anders dan die van je teamgenoten. Misschien ligt jouw sportieve lat hoger, terwijl voor een ander de Amerikaanse way of life al pure winst is. Bottomline: hoe jij ook in de wedstrijd staat, KingsTalent vindt de juiste match. Met de universiteit die past jou, en je sportieve en educatieve wensen.

Nauw contact met je ouders

Om de juiste match te maken kijken we naar jouw wensen en capaciteiten, en naar de behoefte vanuit Amerika. Dagelijks spreken we coaches op zoek naar lacrosse-talent. We beoordelen de kwaliteit van de universiteit, zowel academisch als op sportief gebied. In dit complexe traject zitten we dicht op de bal om de juiste keuzes te kunnen maken. Uiteraard doen we dit in goede afstemming met jou en je ouders. Dankzij onze gedegen en betrokken aanpak hebben we een uitstekende reputatie bij coaches. Daardoor krijgen we meer aanvragen van coaches dan we kunnen waarmaken.

Zet je de stap?
KingsTalent begeleidt je!

Heb je de keuze gemaakt? Dan volgen wij je op de voet in Amerika. Niet letterlijk natuurlijk, maar we houden nauw contact en willen niets missen van je sportieve prestaties. Sterker: als je wilt, doen we uitgebreid verslag van je avonturen. Ook met je thuisfront blijven de contacten sterk. Binnen enkele dagen weet je of je in aanmerking komt voor jouw life changing experience.

We spreken je snel!
Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.