Dit wil ik ookSign up now

Honkbal / Softbal

Honkbal en studeren in Amerika

Honkbal in Amerika heeft een rijke historie die al meer dan een eeuw teruggaat. NCAA organiseerde in 1910 voor het eerst softbal, maar al in 1859 werd college baseball gespeeld. De rest is history. Honkbal is a way of life in Amerika. Kids groeien ermee op en dromen van de heldenstatus die bijvoorbeeld Pete Incaviglia en Lauren Chamberlain genieten.

Bij KingsTalent zijn we dan ook trots dat we een rol spelen op dit podium: dankzij onze samenwerking met de Nederlandse Baseball en Softball Bond (KNBSB) begeleiden we de beste spelers en speelsters van Nederland naar de VS.

De Partnership met KingsTalent brengt het Nederlandse baseball en softball naar een hoger niveau. KingsTalent is met haar kennis en expertise onmisbaar.

- Tjerk Smeets (Technisch Directeur KNBSB)

De structuur van honkballen in Amerika

Als college honkballer heb je kans om voorgedragen te worden in de MLB draft. Jaarlijks worden hiervoor de meest belovende talenten geselecteerd. Dus honkbal je in Nederland op hoog niveau, beschik je over een havo- of vwo-diploma én is je Engels op redelijk goed niveau? Dan ben je voorbij de eerste honken richting een studie- en sportcarrière in de USA. Heb je een mbo-diploma, dan kun je het tweejarige NCJAA college gebruiken als opstap naar een universiteit.

College Honkbal stadion

Facts and figures

10880 Gemiddeld aantal fans Louisiana State University
170 km/h hardste pitch ooit Jordan Hicks, University of Louisville
7 uur langste wedstrijd ooit University of Texas vs Boston College

Schitter met je talent in het sportgekke Amerika

Als studenthonkballer word je dagelijks meegezogen in de topsportbeleving. Je traint, reist en speelt wedstrijden op topniveau. En tussen de bedrijven door staan de beste faciliteiten en specialisten voor je klaar om je conditie op topniveau te krijgen. Geen overbodige luxe, want naast het drukke sport- en reisschema vraagt ook je studie het nodige van je. Een ijzeren discipline, om te beginnen. Samen met je studiebegeleiders en coaches stel je het juiste weekprogramma samen, waarmee jij topprestaties levert. Zowel in de schoolbanken als on the pitch.

College softbal
College Baseball sunset

De juiste match met de universiteit, want elk talent is anders

En jouw persoonlijke ambities zijn anders dan die van je teamgenoten. Misschien ligt jouw sportieve lat hoger, terwijl voor een ander de Amerikaanse way of life al pure winst is. Bottomline: hoe jij ook in de wedstrijd staat, KingsTalent vindt de juiste match. Met de universiteit die past jou, en je sportieve en educatieve wensen.

Nauw contact met je ouders

Om de juiste match te maken kijken we naar jouw wensen en capaciteiten, en naar de behoefte vanuit Amerika. Dagelijks spreken we coaches op zoek naar honkbal- en softbaltalent. We beoordelen de kwaliteit van de universiteit, zowel academisch als op sportief gebied. In dit complexe traject zitten we dicht op de bal om de juiste keuzes te kunnen maken. Uiteraard doen we dit in goede afstemming met jou en je ouders. Dankzij onze gedegen en betrokken aanpak hebben we een uitstekende reputatie bij coaches. Daardoor krijgen we meer aanvragen van coaches dan we kunnen waarmaken.

Zet je de stap?
KingsTalent begeleidt je!

Heb je de keuze gemaakt? Dan volgen wij je op de voet in Amerika. Niet letterlijk natuurlijk, maar we houden nauw contact en willen niets missen van je sportieve prestaties. Sterker: als je wilt, doen we uitgebreid verslag van je avonturen. Ook met je thuisfront blijven de contacten sterk. Binnen enkele dagen weet je of je in aanmerking komt voor jouw life changing experience.

We spreken je snel!
Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.