Dit wil ik ookSign up now

Turnen

Turnen en studeren in Amerika

Turnen, of gymnastics, in Amerika is voor de happy few. Voor de crème de la crème die droomt van maar één ding: Olympisch goud. Dat betekent dat je een buitengewoon talent bent, maar óók dat je erop gebrand bent om alles uit je sportcarrière te halen. Want de lat ligt hoog met slechts 63 universiteiten waar je studeren kunt combineren met gymnastics.

Being a gymnast means having the strength to hold on and the courage to let go

- Simone Biles, University of the People & 4 gold medal-winner

De structuur van gymnastics in Amerika

Het collegeseizoen voor gymnastics loopt van januari tot april. In totaal zijn er 15 ontmoetingen, wat betekent dat je minder trainingsuren en meer wedstrijduren hebt. Maximaal mag er van de sportbond 20 uur per week worden getraind. Ter vergelijking: professionele turners die meedoen aan de Olympische Spelen trainen 40 uur voor één run. Bij de competitie-opzet voor NCAA-vrouwen wordt het traditionele 10-systeem gebruikt. Turnsters starten met een 10.0 en werken daarvanuit naar beneden. Een 9,95 is dus nog steeds een bijna perfecte prestatie.

College turnen in Amerika

Facts and figures

28 perfect 10's Jenny Hansen, University of Kentucky
83 Universiteiten
15558 fans record University of Utah
144 Olympisch medailles University of Michigan

Ideale combinatie van studeren en gymnastics

Als student-athlete in Amerika word je dagelijks meegezogen in de topsportbeleving. Je traint, reist en speelt wedstrijden op topniveau. En tussen de bedrijven door staan de beste faciliteiten en specialisten voor je klaar om je conditie op topniveau te krijgen. Geen overbodige luxe, want naast het drukke sport- en reisschema vraagt ook je studie het nodige van je. Een ijzeren discipline, om te beginnen. Samen met je studiebegeleiders en coaches stel je het juiste weekprogramma samen, waarmee jij topprestaties levert. Zowel in de schoolbanken als in de zaal.

Gymnastics of turnen
mannen college gymnastics

De juiste match met de universiteit, want elk talent is anders

En jouw persoonlijke ambities zijn anders dan die van je teamgenoten. Misschien ligt jouw sportieve lat hoger, terwijl voor een ander de Amerikaanse way of life al pure winst is. Bottomline: hoe jij ook in de wedstrijd staat, KingsTalent vindt de juiste match. Met de universiteit die past jou, en je sportieve en educatieve wensen.

Nauw contact met je ouders

Om de juiste match te maken kijken we naar jouw wensen en capaciteiten, en naar de behoefte vanuit Amerika. Dagelijks spreken we coaches op zoek naar turntalent. We beoordelen de kwaliteit van de universiteit, zowel academisch als op sportief gebied. In dit complexe traject zitten we dicht op de bal om de juiste keuzes te kunnen maken. Uiteraard doen we dit in goede afstemming met jou en je ouders. Dankzij onze gedegen en betrokken aanpak hebben we een uitstekende reputatie bij coaches. Daardoor krijgen we meer aanvragen van coaches dan we kunnen waarmaken.

Zet je de stap?
KingsTalent begeleidt je!

Heb je de keuze gemaakt? Dan volgen wij je op de voet in Amerika. Niet letterlijk natuurlijk, maar we houden nauw contact en willen niets missen van je sportieve prestaties. Sterker: als je wilt, doen we uitgebreid verslag van je avonturen. Ook met je thuisfront blijven de contacten sterk. Binnen enkele dagen weet je of je in aanmerking komt voor jouw life changing experience.

We spreken je snel!
Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.