Dit wil ik ookSign up now

Atletiek

Atletiek en studeren in Amerika

Track & field (atletiek) is sport in z’n puurste vorm. Het werd al 776 jaar voor Christus beoefend door de Grieken en het is de bakermat van de Olympische Spelen. In al die tijd heeft het nog niets aan de glans verloren. Zeker niet in Amerika waar atleten een heldenstatus hebben en waar iedereen gefocust is op records en medailles. Amerika is top of the bill met sterkhouders als Brianna Rollins en Grant Holloway.

Everyone sees the glory moments, but they don't see what happens behind the scenes.

Allyson Felix, University of Southern California & 5 Olympic gold medal-winner

In Amerika zijn er meer dan 1.000 universiteiten die jaarlijks een beurs gunnen aan talenten die hun sport willen combineren met een studie in Amerika. Kom jij aan bod voor deze beurs? Dan krijg je een ongelooflijke kans om jezelf te meten met op het hoogste collegeniveau. Je kunt warmlopen voor een fysiek uitdagende sport die anders is dan het Nederlandse atletiek. Qua beleving, maar ook de indeling van je seizoen. Zo zijn er drie seizoen-delen: indoor track, outdoor track en cross country. Op deze disciplines neem je het in teamverband op tegen andere de talenten van andere universiteiten.

college hoogspringen

Wil jij atletiek en studeren combineren in Amerika?

Op elke discipline – van sprint, langeafstandslopen, hordelopen, werpen, springen en meerkampen – neem je het in teamverband op tegen andere de talenten van andere universiteiten. Het is dus geen individuele sport, maar je bent samen met je teamgenoten in the game om de eer van je universiteit hoog te houden door zoveel mogelijk punten binnen te halen. Je team kan bestaan uit tientallen mannelijke en vrouwelijke atleten. Als een hecht team met gedreven talenten sta je tijdens elk toernooi middenin een arena met een ongekende sportvibe.

College atletiek kampioenschappen

Facts and figures

9.82 sec. 100m sprint in college Christian Coleman, University of Texas
15 Nationale titels University of Arkansas
29 Olympiërs in Tokyo studeren op Stanford University
233 Olympische Medailles University California, Los Angeles

Schitter met je talent in het sportgekke Amerika

Als student-athlete word je dagelijks meegezogen in de topsportbeleving. Je traint, reist en speelt wedstrijden op topniveau. En tussen de bedrijven door staan de beste faciliteiten en specialisten voor je klaar om je conditie op topniveau te krijgen. Geen overbodige luxe, want naast het drukke sport- en reisschema vraagt ook je studie het nodige van je. Een ijzeren discipline, om te beginnen. Samen met je studiebegeleiders en coaches stel je het juiste weekprogramma samen, waarmee jij topprestaties levert. Zowel in de schoolbanken als on track.

Track and field winner
Track and field horde

De juiste match met de universiteit, want elk talent is anders

En jouw persoonlijke ambities zijn anders dan die van je teamgenoten. Misschien ligt jouw sportieve lat hoger, terwijl voor een ander de Amerikaanse way of life al pure winst is. Bottomline: hoe jij ook in de wedstrijd staat, KingsTalent vindt de juiste match. Met de universiteit die past jou, en je sportieve en educatieve wensen.

Nauw contact met je ouders

Om de juiste match te maken kijken we naar jouw wensen en capaciteiten, en naar de behoefte vanuit Amerika. Dagelijks spreken we coaches op zoek naar voetbaltalent. We beoordelen de kwaliteit van de universiteit, zowel academisch als op sportief gebied. In dit complexe traject zitten we dicht op de bal om de juiste keuzes te kunnen maken. Uiteraard doen we dit in goede afstemming met jou en je ouders. Dankzij onze gedegen en betrokken aanpak hebben we een uitstekende reputatie bij coaches. Daardoor krijgen we meer aanvragen van coaches dan we kunnen waarmaken.

Zet je de stap?
KingsTalent begeleidt je!

Heb je de keuze gemaakt? Dan volgen wij je op de voet in Amerika. Niet letterlijk natuurlijk, maar we houden nauw contact en willen niets missen van je sportieve prestaties. Sterker: als je wilt, doen we uitgebreid verslag van je avonturen. Ook met je thuisfront blijven de contacten sterk. Binnen enkele dagen weet je of je in aanmerking komt voor jouw life changing experience.

We spreken je snel!
Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.