Dit wil ik ookSign up now

Voetbal

Voetballen en studeren in Amerika

Nederland voetbalgek? Moet je eens in Amerika kijken. Soccer is booming. Zonder onze vaderlandse voetbalcultuur te kort te doen: alles in de V.S. ademt topsport. En dat geldt dus ook voor voetballen in Amerika. De populariteit van voetbal in de Verenigde Staten is immens en groeit nog steeds. Bij het mannenvoetbal, maar nog meer het vrouwenvoetbal, dat mondiaal op eenzame hoogte staat.

Hoe kun je voetballen in Amerika? Word student-athlete en verdien een sportbeurs. In Amerika kun je namelijk studie en voetbal prima combineren. Daar is de hele sportcultuur op ingericht. Wil jij je voetbaldroom beleven? KingsTalent begeleidt je bij het hele traject.

 

In de jeugd van Sparta Rotterdam werd ik weggestuurd, een paar jaar later word ik geselecteerd voor de Draft...

- Mathijs Swaneveld is de eerste Nederlander ooit geselecteerd voor de MLS Super Draft

Amerika: mad about soccer

De populariteit van soccer heeft het sportlandschap veranderd in Amerika. Traditionele sporten, zoals baseball, basketball en American Footbal hebben stevige concurrentie gekregen. Voetbal is nu de op één na populairste sport onder 10- tot 30-jarigen. En sinds 2006 is Amerika wereldwijd nummer 1 in het aantal voetballende jeugdspelers. Kortom: Amerika was al sportgek. En is nu definitief mad about soccer.

Wil jij voetballen en studeren in Amerika?

De structuur van voetbal in Amerika

Als je gaat voetballen en studeren in Amerika merk je direct een groot verschil. Namelijk dat je in Amerika niet voor een club, maar voor een universiteit speelt. Bijna alle scholen hebben een men’s en women’s soccer programma. Daardoor wordt in heel Amerika voetbal gespeeld in diverse competities en conferences. Op verschillende niveaus. Er is altijd een niveau wat bij jou past! College soccer is bovendien dé kraamkamer van de professionele league MLS. Tijdens de jaarlijkse Super Draft worden spelers uit het Amerikaanse college voetbal geselecteerd voor MLS.

Hokies-line-up

Facts and figures

70 + coaches op onze voetbalshowcases
2779 fans per wedstrijd University of Connecticut
7 vlieg uitwedstrijden in BIG10 Conference
10 x Nationale titels Saint Louis University

Voetbal en studeren

In Amerika word je dagelijks meegezogen in de topsportbeleving. Je traint, reist en speelt wedstrijden op topniveau. En tussen de bedrijven door staan de beste faciliteiten en specialisten voor je klaar om je conditie op topniveau te krijgen.

Memphis-scores

Geen overbodige luxe, want naast het drukke sport- en reisschema vraagt ook je studie het nodige van je. Een ijzeren discipline, om te beginnen. Samen met je studiebegeleiders en coaches stel je het juiste weekprogramma samen, waarmee jij topprestaties levert. Zowel in de schoolbanken als on the pitch.

Denk je even het verschil te maken in Amerika. Mooi, want ambitie zien ze er graag. Maar maak je borst maar nat. Amerikaanse colleges scouten over de gehele wereld naar talenten die minstens zo ambitieus zijn als jij.

De juiste match met de universiteit, want elk talent is anders

En jouw persoonlijke ambities zijn anders dan die van je teamgenoten. Misschien ligt jouw sportieve lat hoger, terwijl voor een ander de Amerikaanse way of life al pure winst is. Bottomline: hoe jij ook in de wedstrijd staat, KingsTalent vindt de juiste match. Met de universiteit die past jou, en je sportieve en educatieve wensen.

Nauw contact met je ouders

Om de juiste match te maken kijken we naar jouw wensen en capaciteiten, en naar de behoefte vanuit Amerika. Dagelijks spreken we coaches op zoek naar voetbaltalent. We beoordelen de kwaliteit van de universiteit, zowel academisch als op sportief gebied. In dit complexe traject zitten we dicht op de bal om de juiste keuzes te kunnen maken. Uiteraard doen we dit in goede afstemming met jou en je ouders. Dankzij onze gedegen en betrokken aanpak hebben we een uitstekende reputatie bij coaches. Daardoor krijgen we meer aanvragen van coaches dan we kunnen waarmaken.

Bij de showcase is me direct een contract onder mijn neus geschoven.

Een aanbieding die ik niet kon weigeren…

In de picture tijdens onze showcase

Jaarlijks organiseert KingsTalent een soccer showcase in Gemert. Hier spelen onze talenten zich in de kijker bij de aanwezige Amerikaanse college coaches. Dit evenement wordt door meer dan 20 universiteiten bezocht. Een mooier podium voor je talent is er niet.

Zet je de stap?
KingsTalent begeleidt je!

Heb je de keuze gemaakt? Dan volgen wij je op de voet in Amerika. Niet letterlijk natuurlijk, maar we houden nauw contact en willen niets missen van je sportieve prestaties. Sterker: als je wilt, doen we uitgebreid verslag van je avonturen. Ook met je thuisfront blijven de contacten sterk. Binnen enkele dagen weet je of je in aanmerking komt voor jouw life changing experience.

We spreken je snel!
Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.