Dit wil ik ookSign up now

Golf

Golf en studeren in Amerika

Een balletje slaan in Nederland is van totaal andere orde dan in Amerika. Om je een goed beeld te geven: Amerika telt meer dan 17.000 golfbanen, met bekende courts, zoals Augusta National, Pebble Beach, Cypress Point en Pine Valley. Het is de bakermat van golfhelden, zoals Tiger Woods en Jack Nicklaus. Namen die voor eeuwig gegrift staan in de mondiale golfgeschiedenis. En ook zij stonden ooit onderaan de veelbelovende ladder van college sports.

No matter how good you get, you can always get better. That is the exciting part.

-Tiger Woods, Stanford University

De structuur van golf in Amerika

In Amerika zijn er op dit moment 1318 universiteiten die een sportbeurs aanbieden aan golftalenten die hun sport willen combineren met een studie. Ben jij een van de gelukkigen? Dan zul je merken dat de beleving van golf in Amerika onvergelijkbaar is met de Nederlandse. En dat geldt ook voor de opzet van de competities. Zo is college golf geen individuele sport, maar strijd je als team voor jouw universiteit.

Samen met andere talenten van je school neem je deel aan competities en verschillende toernooien, waar je de krachten meet met andere universiteiten. College golf is opgebouwd uit veel verschillende divisies. Dit betekent dat je altijd kunt instromen op het niveau dat bij je past.

Memphis golfclubs op de green

Facts and figures

10 student-athletes per team
7000 yards gemiddelde afstand golf course
104 College golf teams in Pennsylvania
1996 Nationale titel Tiger Woods, Stanford University

De ambiance van golfsport doet regelmatig denken aan een filmset. Met perfect pitches, met zoemende camera’s en met rijen dik publiek. Over publiek gesproken: sta niet raar te kijken als een alligator voordringt en plaatsneemt op de eerste rang. It’s all in the game.

Alligator golfbaan
Prachtige-filmset-golfbaan

Ideale combinatie van studeren en golf

Als student-athlete in Amerika word je dagelijks meegezogen in de topsportbeleving. Je traint, reist en speelt wedstrijden op topniveau. En tussen de bedrijven door staan de beste faciliteiten en specialisten voor je klaar om je conditie op topniveau te krijgen. Geen overbodige luxe, want naast het drukke sport- en reisschema vraagt ook je studie het nodige van je. Een ijzeren discipline, om te beginnen. Samen met je studiebegeleiders en coaches stel je het juiste weekprogramma samen, waarmee jij topprestaties levert. Zowel in de schoolbanken als on the pitch.

College Golf in Amerika

Wil jij golf en studeren in Amerika?

De juiste match met de universiteit, want elk talent is anders

En jouw persoonlijke ambities zijn anders dan die van je teamgenoten. Misschien ligt jouw sportieve lat hoger, terwijl voor een ander de Amerikaanse way of life al pure winst is. Bottomline: hoe jij ook in de wedstrijd staat, KingsTalent vindt de juiste match. Met de universiteit die past jou, en je sportieve en educatieve wensen.

Nauw contact met je ouders

Om de juiste match te maken kijken we naar jouw wensen en capaciteiten, en naar de behoefte vanuit Amerika. Dagelijks spreken we coaches op zoek naar golftalent. We beoordelen de kwaliteit van de universiteit, zowel academisch als op sportief gebied. In dit complexe traject zitten we dicht op de bal om de juiste keuzes te kunnen maken. Uiteraard doen we dit in goede afstemming met jou en je ouders. Dankzij onze gedegen en betrokken aanpak hebben we een uitstekende reputatie bij coaches. Daardoor krijgen we meer aanvragen van coaches dan we kunnen waarmaken.

Zet je de stap?
KingsTalent begeleidt je!

Heb je de keuze gemaakt? Dan volgen wij je op de voet in Amerika. Niet letterlijk natuurlijk, maar we houden nauw contact en willen niets missen van je sportieve prestaties. Sterker: als je wilt, doen we uitgebreid verslag van je avonturen. Ook met je thuisfront blijven de contacten sterk. Binnen enkele dagen weet je of je in aanmerking komt voor jouw life changing experience.

We spreken je snel!
Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.