Dit wil ik ookSign up now

Good to know & FAQ

Je hebt nu vast vele vragen. Over hoe het er aan toe gaat in de Verenigde Staten, over de faciliteiten, het niveau of academische eisen. We hebben daarom vele feiten en antwoorden voor je verzameld. Word je al enthousiast?

Unieke combinatie

Topsport én studeren onmogelijk? No way. In Nederland is dat inderdaad lastig, maar in Amerika combineer je gewoon het beste van beide werelden. Omdat het kan. Omdat jíj́ het kan.

Welcome in the spotlights

Als student-athlete ben je het uithangbord van je school. Je medestudenten dragen je op handen en je wedstrijden komen live op (nationale) tv. Zie jij jezelf al shinen?

Faciliteiten van topniveau

Betere faciliteiten dan in Amerika vind je niet. Het beste van het beste staat tot je beschikking tijdens trainingen en wedstrijden. Ook de professionals om je heen zijn van topniveau. Van coaches, voedingsdeskundigen en fysiotherapeuten tot sportpsychologen en studieadviseurs.

Het niveau dat past bij jou

Amerika telt duizenden colleges. Dit betekent dat er altijd een perfecte match is voor jou. Qua school, opleiding én sportniveau. Hoe we jouw perfecte match gaan maken? Dat laat maar aan ons over. Samen bespreken we jouw mogelijkheden.

Go Pro

College sports zijn dé kraamkamer voor profs. Het hele systeem is hierop ingericht. Dus heb jij de skills voor het absolute topniveau? Kom maar op!

Netwerk

In Amerika trek je 24/7 op met je internationale teamgenoten. Je wordt vrienden voor het leven, je vindt soulmates en leert van andere culturen. Je groeit dus gigantisch in korte tijd. En intussen bouw je aan een onmisbaar netwerk voor een glansrijke carrière.

CV

Bedrijven zijn op zoek naar 'one of a kinds'. Naar unieke persoonlijkheden die het verschil maken en niet kiezen voor de veilige weg. Met jouw internationale ervaring en uitzonderlijke cv heb je gegarandeerd een streepje voor op andere kandidaten.

Engelse taal

Engels is de norm in de moderne samenleving. En die taal beheers jij tot in de puntjes na je verblijf in Amerika.

Reis

Al sportend en studerend reis je heel Amerika door. Niet alleen tijdens het seizoen voor wedstrijden, maar ook tijdens de winter break, spring break en zomervakantie. Je hebt dus alle ruimte om je beloofde land te leren kennen.

FAQ

Om in Amerika te mogen studeren op college/university dien je aan min of meer dezelfde eisen te voldoen als wanneer je hoger onderwijs in Nederland wilt starten. Een MBO, HAVO of VWO diploma zijn vereist.

Het onderwijssysteem in Amerika is anders dan in Nederland. Scholen in Amerika bepalen, naast de minimale eisen, zelf hun academische toelatingseisen en deze zijn dus per school helemaal verschillend. De ene school heeft hele hoge toelatingseisen en de andere school heeft lage(re) toelatingseisen. Je cijfers spelen dus een belangrijke rol.

Twijfel je over je academische achtergrond of wil je meer weten over jouw persoonlijke situatie? Neem contact met ons en laat op deze pagina je gegevens achter. We nemen binnen enkele werkdagen contact met je op om jouw mogelijkheden te bespreken.

Het niveau van sport in Amerika is per sport, sportbond, conference en school zeer verschillend. Het sportniveau varieert van absolute top (dicht tegen of op profniveau) naar amateurniveau. KingsTalent is ervan overtuigd dat voor iedereen een plek in Amerika is, mits je voldoet aan de academische eisen om in Amerika te studeren.

Wil je meer weten over jouw persoonlijke kansen en mogelijkheden om in Amerika te sporten en studeren? Check jouw mogelijkheden en vul een formulier in. Wij analyseren je gegevens en nemen binnen drie werkdagen telefonisch contact met je op. Gezamenlijk bespreken we je mogelijkheden op een onvergetelijk avontuur.

KingsTalent heeft jarenlange ervaring in het begeleiden van talentvolle student-sporters. Ieder student-sporter die zich bij ons meldt krijgt de volle 100% aandacht. Onze medewerkers staan dag en nacht voor je klaar. Zodra je voldoet aan de eisen is het slagingspercentage 90%! Dit is een extreem hoog percentage dat we alleen kunnen bereiken met volledige toewijding en aandacht. Wij gaan voor niets minder dan dat! Begeleiding van student-sporters is puur maatwerk met voor iedereen andere wensen, behoeften en mogelijkheden.

Met een slagingspercentage van 90% is de kans dus groot dat we een school voor je vinden die past bij jouw persoonlijke, academische en sportieve mogelijkheden en wensen. Meer weten over jouw kansen en mogelijkheden en onze aanpak? Laat je gegevens achter op deze pagina en we nemen binnen enkele werkdagen contact met je op. Na het analyseren van je gegevens bespreken we samen met je jouw mogelijkheden om in Amerika te sporten en studeren.

 

Studeren in Amerika is over het algemeen een stuk duurder dan studeren in Nederland. De kosten van een jaar studie in Amerika (‘cost of attendance’) liggen tussen de $25.000 en $70.000(!) per jaar. Deze kosten zijn geheel afhankelijk van de school en de gewenste studie die je kiest. We hebben het hier over de totale kosten van een jaar studeren inclusief collegegeld, wonen op campus, eten/drinken, verzekeringen, etc, etc.
Met een sportbeurs (‘athletic scholarship’) en/of een academische beurs (‘academic scholarship’) kan dit bedrag een voor jou als student-sporter natuurlijk een stuk lager uitpakken of zelfs geheel worden weggenomen. De school in de VS betaalt in deze gevallen gedeeltelijk of geheel je ‘cost of attendance’ (kosten voor studie, wonen en leven op campus).

Amerikaanse college coaches mogen helemaal zelf bepalen wie zij een beurs toekennen.

Zonder het verkrijgen van een beurs is het praktisch onmogelijk om in Amerika te studeren, vanwege de hoge kosten. Hoe groot de beurs is die je kan verdienen is afhankelijk van een aantal factoren. Allereerst is dit afhankelijk van je academische en sportieve kwaliteit. De hoogte van de beurs varieert dus van persoon tot persoon. Vooraf maken we een realistische inschatting wat je kansen en mogelijkheden zijn. Uiteindelijk speelt KingsTalent een een doorslaggevende rol in het verkrijgen van de beurs.

Leeftijd is op zichzelf geen criterium om te gaan sporten en studeren in Amerika. Je academische en sportieve achtergrond zijn dat wél. Je academische en sportieve tijdlijn zijn cruciaal als het gaat om je mogelijkheden om te sporten en studeren in Amerika. Wij kijken graag met je mee om te bepalen wat en wanneer het juiste moment voor jou is om deze stap te maken.

Jazeker! Het is mogelijk om te starten als ‘Freshman’ (eerstejaars student), maar ook als ‘Transfer Student’. Een ‘Transfer Student’ is een student die al één of meerdere jaren hoger onderwijs heeft afgerond (in Nederland of een ander land) en zijn/haar opleiding gaat voortzetten in Amerika middels een ‘transfer of credit’. Belangrijk hierbij is het overzetten van cijfers en studiepunten naar Amerika om de hoger onderwijsopleiding te vervolgen (en eventueel ook af te maken) in Amerika. Wij weten exact wat wel en niet mogelijk is. Deze situaties zijn zeer specifiek en hierdoor vaak makkelijker om telefonisch door te nemen. Laat even je gegevens achter, dan bellen we je binnen drie werkdagen om jouw mogelijkheden te bespreken.

Jazeker! Het is mogelijk om als ‘Graduate Student’ in Amerika te gaan sporten en studeren. Je volgt dan een masterprogramma in plaats van een bachelorprogramma, in combinatie met sport.

KingsTalent staat in contact met meer dan duizend Amerikaanse universiteiten. Op basis van je academische en sportieve achtergrond en kwaliteit en natuurlijk je persoonlijke wensen en eisen zijn bepaalde scholen een match en bepaalde scholen misschien niet.  Ook is je keuze voor een Amerikaanse universiteit waarschijnlijk beperkt door het aantal coaches die interesse in je tonen en je een beurs (scholarship) willen aanbieden. Uiteindelijk bepaal je zélf naar welke school je wilt gaan op basis de beste match en alle beschikbare informatie. Afhankelijk van de universiteit die je kiest kan je een studie kiezen aan deze school. Amerikaanse universiteiten bieden over het algemeen veel studies aan en je kiest de studie die het beste bij je past.

Om op een Amerikaanse school te worden toegelaten dienen er een aantal testen te worden afgerond. Welke testen voor jou van toepassing zijn hangt af van je academische achtergrond. Ga je naar Amerika als ‘Freshman’ (toekomstige eerstejaars student) dan is waarschijnlijk een SAT-test en een Engelse-test (TOEFL, IELTS of Duolingo) verplicht. De SAT-test toetst je beheersing van Engelse taal en Wiskunde. De Engelse-test toetst je beheersing van je Engelse taal op basis van lezen, spreken, luisteren en schrijven.
Ben je al een opleiding in Nederland gestart en wil je deze vervolgen óf rond je een bachelor opleiding hier af, dan is waarschijnlijk alleen een Engelse-test verplicht.
KingsTalent bekijkt per persoon welke testen van toepassing zijn. Daarnaast begeleiden we je om deze zo goed mogelijk voor te bereiden.

Een showcase is een evenement waarop jij je in de kijker kunt spelen bij Amerikaanse college coaches die speciaal voor jou naar Nederland komen om je in actie te zien. Een unieke mogelijkheid om coaches te overtuigen van jouw kwaliteiten! KingsTalent organiseert jaarlijks een aantal showcases voor diverse sporten. Neem een kijkje op onze website "showcases en evenementen" om te zien wanneer deze evenementen plaatsvinden.

Jazeker! Het sportsysteem in Amerika is anders georganiseerd dan het Nederlandse systeem. In Nederland word je min of meer gedwongen om een keuze te maken tussen topsport en studie omdat dit bijna onmogelijk is om te combineren. In Amerika combineer je topsport mét je studie. Voordeel hierbij is dat je na je topsport hebt bedreven én uiteindelijk een studie hebt afgerond waardoor je de volgende stap in je carrière kunt zetten.

De profstructuur in Amerika is gericht op het binnenhalen van de beste spelers van de college sports – de zogeheten ‘Draft’. Bij deze draft contracteren de profclubs de beste college athletes. Neem een kijkje bij "Greatest Kings" op onze website om te bekijken wie van onze Kings next level heeft bereikt.

Er komt veel kijken bij een toekomstige transfer naar de VS. Denk aan het maken van testen, beeldmateriaal, contact met coaches, deelnemen aan een showcase, etc. Daarnaast is het ook zo dat Amerikaanse college coaches vaak al vroeg scouten om hun teams compleet te krijgen. Vaak al een jaar of langer vooraf! Begin dus op tijd...

Hoe eerder je volledig bent geïnformeerd over jouw kansen en mogelijkheden, des te eerder kan je een goede keuze maken voor jouw toekomst! Hoe eerder je start, hoe meer mogelijkheden er beschikbaar zijn.

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.