Dit wil ik ookSign up now

Basketbal

Basketbal en studeren in Amerika

Denk je aan American sports, dan kom je al snel uit in de NBA. In de absolute wereldtop van basketbal. En die begint op college-niveau, waar je direct kennismaakt met de Amerikaanse topsportmentaliteit. Think big, act as a hero. Zo dacht Michael Jordan destijds, en dat geldt ook voor de ster van nu, Zion Williamson. Hun basketbaltalent valt bijna in het niet bij de impact die ze maken als persoonlijkheid. Jordan, Zion en vele andere legendes startten hun loopbaan als student-athlete.

Some people want it to happen, Some wish it would happen, Others make it happen.

- Michael Jordan, Legend

De structuur van basketbal in Amerika

Het niveau in Amerika loopt nogal uiteen. Als toptalent lonkt de top NBA prospects in Division 1, maar ook in lagere divisies spat het talent en de sportbeleving er vanaf. Jouw talent bepaalt dus hoe hoog de lat komt te liggen. Mogelijkheden volop, want er zijn duizenden universiteiten die een sportbeurs gunnen aan getalenteerde basketbaltalenten die ook willen studeren in Amerika.

Winning basketball

Amerikaans basketbal is een andere wereld dan de Nederlandse. Qua impact en sfeer, maar ook qua organisatie. Het belangrijkste verschil: je speelt voor je universiteit en niet voor een clubteam. Samen met je getalenteerde teamgenoten neem je het op tegen andere universiteiten om de conference winnen. Als winnaar ga je door naar het nationale NCAA basketbaltoernooi, waar alleen plek is voor de 64 beste teams van Amerika. En reken maar dat alle ogen en camera’s gericht zijn op jouw skills. Want over de overweldigende sfeer en aandacht hoeven we je als fan waarschijnlijk niks te vertellen.

Kentucky basketball

Facts and figures

28 Driepunters in één duel Troy vs George Mason University
417852 fans Syracuse University in één seizoen
771 miljoen dollar per jaar March Madness uitzendrechten
60 spelers jaarlijks gedraft voor NBA

Ideale combinatie van studeren en basketballen

Als student-athlete in Amerika word je dagelijks meegezogen in de topsportbeleving. Je traint, reist en speelt wedstrijden op topniveau. En tussen de bedrijven door staan de beste faciliteiten en specialisten voor je klaar om je conditie op topniveau te krijgen. Geen overbodige luxe, want naast het drukke sport- en reisschema vraagt ook je studie het nodige van je. Een ijzeren discipline, om te beginnen. Samen met je studiebegeleiders en coaches stel je het juiste weekprogramma samen. Het doel: topprestaties leveren, zowel in de schoolbanken als on the pitch.

UCF Facilities
Basketball fans streamer

De juiste match met de universiteit, want elk talent is anders

En jouw persoonlijke ambities zijn anders dan die van je teamgenoten. Misschien ligt jouw sportieve lat hoger, terwijl voor een ander de Amerikaanse way of life al pure winst is. Bottomline: hoe jij ook in de wedstrijd staat, KingsTalent vindt de juiste match. Met de universiteit die past jou, en je sportieve en educatieve wensen.

Nauw contact met je ouders

Om de juiste match te maken kijken we naar jouw wensen en capaciteiten, en naar de behoefte vanuit Amerika. Dagelijks spreken we coaches op zoek naar basketbaltalent. We beoordelen de kwaliteit van de universiteit, zowel academisch als op sportief gebied. In dit complexe traject zitten we dicht op de bal om de juiste keuzes te kunnen maken. Uiteraard doen we dit in goede afstemming met jou en je ouders. Dankzij onze gedegen en betrokken aanpak hebben we een uitstekende reputatie bij coaches. Daardoor krijgen we meer aanvragen van coaches dan we kunnen waarmaken.

Zet je de stap?
KingsTalent begeleidt je!

Heb je de keuze gemaakt? Dan volgen wij je op de voet in Amerika. Niet letterlijk natuurlijk, maar we houden nauw contact en willen niets missen van je sportieve prestaties. Sterker: als je wilt, doen we uitgebreid verslag van je avonturen. Ook met je thuisfront blijven de contacten sterk. Binnen enkele dagen weet je of je in aanmerking komt voor jouw life changing experience.

We spreken je snel!
Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.