Dit wil ik ookSign up now

Proces

De weg naar jouw life changing experience

Je bent vast niet per toeval op deze pagina terechtgekomen. Gokje: het begint al aardig te kriebelen bij de gedachte om te studeren en te sporten in de VS. Op deze pagina lees je hoe we samen werk maken van je ambities. Eén tip: ben je écht geïnteresseerd, twijfel dan niet en meld je gewoon aan. Je eerste aanmelding is vrijblijvend, terwijl de doorlooptijd even kan duren. Het varieert van 4 tot 9 maanden. Laat je ambities dus niet rusten en start op tijd.

Spoiler alert: Een succesvolle overgang naar het Amerikaanse college/university vraagt om een aanloop. Tijdens dit traject kun je rekenen op onze persoonlijke en professionele begeleiding. De beloning aan het einde mag er zijn: je bent klaar voor een life changing experience.

De weg naar jouw Life changing experience

Timeline

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Kingstalent - Crown

Vrijblijvend aanmelden? Sign up now!

Informatie is key. Je vult de vragenlijst in met persoonlijke, academische en sportieve gegevens. Binnen drie werkdagen nemen we contact met je op en lichten we toe of je in aanmerking komt voor bemiddeling via KingsTalent. Deze keuze baseren we op je sportieve en academische resultaten, maar ook je persoonlijke motivatie is belangrijk. Gemakkelijk, snel en vrijblijvend weet je meer over jouw mogelijkheden.

Sign up now
sign-up bij KingsTalent
1

Jij en je ouders in gesprek met KingsTalent

Zien we een King in jou? Dan maken we graag persoonlijk en vrijblijvend kennis met jou en je ouders. Dit informatietraject, inclusief persoonlijk assessment is geheel vrijblijvend. We vinden het belangrijk om je goed en volledig te informeren over de carrièrestap die je misschien gaat zetten. Daarom gaan we uitgebreid in op jouw ambities en de kansen die KingsTalent je biedt om deze waar te maken.
We zoomen onder andere in op 
  • de sfeer op een Amerikaanse college campus
  • een dag van een college-sporter
  • de combinatie van studeren en sporten in de praktijk
  • het sportseizoen op een college in de VS
  • de regels met betrekking tot speelgerechtigdheid voor college sports
  • hoe je in aanmerking komt voor een sportbeurs
  • het voortraject voordat je naar de VS reist
Tot slot vertellen we alles over onze ervaring als student-athlete in de VS.
Gesprek-met-KingsTalent
2

Start met begeleiding door KingsTalent

Is je enthousiasme alleen maar gegroeid? Dan gaan we aan de slag! We maken een persoonlijk profiel van jou aan en een toffe highlight-video met al je acties. Met dit profiel en de video krijgen coaches inzicht in je sportkwaliteiten, persoonlijkheid en motivatie. Om je privacy te waarborgen, staat jouw profiel in een beveiligde omgeving waar alleen coaches kunnen inloggen.

3

Testen maken

Om te mogen studeren in Amerika specifieke testen vereist. Je legt bijvoorbeeld een TOEFL-test en/of een SAT/ACT-test af. Deze test(en) zijn nodig om toegelaten te worden op een Amerikaanse college of university en om speelgerechtigd te zijn voor college sports. Wij zorgen ervoor dat je perfect bent voorbereid op deze testen.

sat test maken
4

Show je skills tijdens de showcase

Showcase yourself en je speel jezelf in de kijker bij Amerikaanse coaches. Ze komen speciaal voor jou naar Nederland om je skills te zien en je beter te leren kennen. Wil je weten wanneer we voor jouw sport een showcase organiseren?

Check onze showcases
5

Search for schools

We identificeren de academische eisen en sportieve wensen van Amerikaanse coaches in een vroegtijdig stadium. Met ons uitgebreide netwerk en onze focus op jouw skills en ambities weten we exact welke scholen voor jou geschikt zijn.

6

De match met jouw ambities

Diverse onderdelen spelen een belangrijke rol in het maken van een match. Het sportieve niveau, het academische niveau, de locatie, de click met de coach en de hoogte van de beurs. Het zijn stuk voor stuk belangrijke factoren die meewegen in het maken van één van de belangrijkste beslissingen in je leven. Samen vinden we de perfecte match voor jouw life changing experience.

7

Sportbeurs & contract

Hebben we een match? Dan stellen we met je Amerikaanse coach het contract voor je sportbeurs (scholarship) op en bekijken we of de besproken voorwaarden goed op papier staan zodat jij deze kunt tekenen!

8

Inschrijving & toelating

Elke school en sportbond heeft een ander proces voor aanmelding en toelating. Omdat zo’n traject geen dagelijkse materie is voor je, zijn we direct betrokken bij jouw proces. We begeleiden je (24/7), stap voor stap zodat je daadwerkelijk wordt geaccepteerd en toegelaten.

9

Verblijfsvergunning & studentenvisum

Na te zijn geaccepteerd door de school en sportbond komen we in de afrondende fase van het traject. Gedurende je studieperiode in Amerika verblijf je op basis van een studentenvisum (F1). Met actieve begeleiding, planning en documentenbeheer ronden we gezamenlijk deze stap af en wordt het studentenvisum in je paspoort geplakt. Daarmee sta je in de startblokken om te gaan studeren en sporten in Amerika.

10
Kingstalent - Crown

Become king

Is je visum in de pocket? Dan ben je klaar voor vertrek! Start spreading the news…

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.