Dit wil ik ookSign up now

Greatest kings

Je hebt Kings … en je hebt Greatest Kings. Talenten die in Amerika werkelijk alles uit zichzelf halen. Op sportief, persoonlijk of zakelijk vlak, precies waar ooit hun ambitie lag. Nu staan ze midden in hun droom. Alive en kicking.

Mathijs Swaneveld

 • Keeper
 • Virginia Tech University
 • Eerste Nederlander in de MLS Draft

Mathijs Swaneveld moet in 2017 de opleiding van Sparta Rotterdam verlaten. Hij pakt door en dat legt hem geen windeieren. Integendeel! Na een korte tussenstap bij Jodan Boys in de hoofdklasse maakt Mathijs de overstap naar Virginia Tech University. Een van de topteams van het Amerikaanse college soccer.

In drie jaar tijd rondt Mathijs zijn opleiding af. Dat alles combineert hij met uitzonderlijke prestaties op het veld. Met gemiddeld 3.000 supporters op de tribune is Mathijs een bekend gezicht op campus. Hij speelde 4402 minuten onder de lat van de Hokies. Met een gemiddelde “save percentage” van .731 weet hij zich te onderscheiden. Mathijs wordt geselecteerd tot de beste spelers van de Atlantic Coast Conference (ACC). En als klap op de vuurpijl is hij de eerste Nederlander ooit(!) die geselecteerd is voor de MLS Draft.

Marios Lomis

 • Spits
 • Creighton University
 • Prof bij Greenville Triumph

Voor de overstap naar Amerika is Marios Lomis topscorer van de Hoofdklasse bij VV Noordwijk. Hij is de onbetwiste aanvalsleider van zijn club en topscorer van de hoofdklasse.

In 2017 maakt hij de overstap naar Creighton University, een top-10 team en daarmee een powerhouse in Amerika. Met (vlieg) uitwedstrijden naar oa New York, Washington Chicago weet Marios ook hier zijn stempel te drukken. Met zijn kenmerkende goals en kracht in de 16-meter weet hij in 2018 zijn eerste profcontract af te dwingen bij North Carolina FC uitkomend in de USL1.

Sofie Knook

 • Verdediger
 • Umass Lowell
 • Meeste awards in één seizoen

Sofie Knook vertrekt in 2019 naar UMass Lowell. De verdedigster komt in één seizoen tot 19 wedstrijden waarin ze maarliefst zeven goals en 3 assists weet te noteren. Ze haalt door haar prestaties op het veld een karrevracht aan awards binnen. De meeste in een seizoen in de geschiedenis van KingsTalent.

Ze noteert de volgende awards op basis van haar prestaties op het veld – vier maal Rookie of the Week award, America East Fan’s Choice Player of the Year, All Conference First Team, All Rookie Team, NFHCA Division I All-Northeast Region. Daarnaast behaalt ze America East Fall Honor Roll en NFHCA National Academic Squad op basis van haar prestaties in de schoolbanken.

Diego Konincks

 • Verdediger
 • Saint Louis University
 • Prof bij Chicago Fire FC

Vanaf zijn 4e speelde Diego al bij Montfoort S.V. ’19. Toen hij een 18 jarig mannetje was en in de onder 19 speelde kwam hij bij ons terecht. Bij Montfoort speelde hij vooral als aanvallende middenvelder die beschikte over een goede trap en techniek.  

In 2019 begon het Amerikaans avontuur voor Diego. Hij ging spelen voor Midland Warriors het soccer team van Midland University. Na hier een jaar gespeeld te hebben maakte hij de overstap naar Campbell University. Hier behaalde hij verschillende individuele awards, werd hij omgetoverd tot centrale verdediger en maakte uiteindelijk in 2023 de overstap naar Saint Louis University. Hier presteerde hij zo goed dat hij in 2024 een profcontract con tekenen bij Cicago Fire FC.

Kadidja Sangare

 • Hordelopen, Verspringen en Sprinten
 • Carson Newman University
 • Three Time All-American

Kadidja kwam in 2022 bij ons in het traject. Ze heeft regelmatig op het podium gestaan bij NK’s, zowel indoor als buiten. Haar kracht ligt op de 100 meter, 100 meter horden en het verspringen.

Begin 2023 won Kadidja haar eerste NCAA prijs bij het indoor verspringen. Niet veel later verbrak ze met dit onderdeel ook nog eens een school record en werd ze voor de eerste keer All-American. In dat jaar werd ze zelfs verkozen tot ‘Women’s Southeast Region Field Athlete of the Year’. Later dat jaar werd ze nog een keer All-American en in maart 2024 werd ze zelfs voor de derde keer All-American.

 

Marlou Wendriks

 • Verdediger
 • University of Lynchburg
 • Veel individuele awards gewonnen

Marlou speelde op haar achttiende al bij het eerste van HC Zwaluwen mee. Nadat ze hier eerst heel de jeugd had doorlopen. In 2022 ruilde ze HC Zwaluwen in voor de University of Lynchburg.

Marlou presteert enorm goed in het team van Lynchburg. Zo heeft ze verschillende individuele awards op haar naam staan en schittert ze voortdurend in ”het team van de week” of zelfs ”het team van het seizoen”. Haar hoogtepunt wat ze bereikte met Lynchburg was het ongeslagen kampioenschap in 2023.

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.