Dit wil ik ookSign up now

Tennis

Tennis en studeren in Amerika

College tennis zal je als Nederlandse sporter een kleine cultuurshock bezorgen. Neem alleen al de sfeer in de stadions. Quite please? No way! De timide sfeer die we hier gewend zijn, wordt in Amerika overstemd door teamgenoten en fans die veel lawaai maken. Ze moedigen elkaar luidruchtig aan. Grijp als college tennisser dus gerust in en maan je publiek tot rust. Ze zijn het gewend.

Up until I was a junior at Georgia, I felt that when all was said and done, I'd at least have a college degree to fall back on when tennis was finished

John Isner, University of Georgia & 15 times ATP winner

De structuur van tennis in Amerika

Voor veel spelers is college tennis het gewenste startpunt voor een professionele loopbaan. Er zijn ruim duizend universiteiten die getalenteerde tennissers een sportbeurs aanbieden om tennis en studie te combineren in Amerika. Krijg jij deze gegund? Reken maar dat je snel groeit als persoon en als tennisser. Hoe hoog je de lat ook legt. En terwijl je jouw sport en studie combineert, werk je  bovendien aan een mooi netwerk van internationale zielsverwanten die vrienden voor het leven worden. Tel daar je diploma bij op, en je slaat een stevige slag voor een succesvolle carrière.

College Tennis in Amerika

Wil jij tennissen en studeren in Amerika?

Als college tennisser kom je letterlijk in een andere wereld terecht. Én in een andere competitieopzet dan de Nederlandse. Zo speel je niet voor eigen gewin, maar ga je de baan op om punten binnen te halen voor je team en om de eer van je universiteit hoog te houden. Deze gedeelde ambitie geeft inhoud en kracht aan je teamspirit. Samen streven jullie naar het grote doel: het hoogste podium beklimmen in de conference, zodat je je mag gaan meten met de beste 64 teams van Amerika.

College Tennis in Amerika fanatiek

Facts and figures

63 % tennis atleten komen van buiten de VS
130 game win streak record University of Miami
5000 zitplaatsen stadion University of Georgia
21 nationale titels University Southern California

Schitter met je talent in het sportgekke Amerika

Als student tennisser word je dagelijks meegezogen in de topsportbeleving. Je traint, reist en speelt wedstrijden op topniveau. En tussen de bedrijven door staan de beste faciliteiten en specialisten voor je klaar om je conditie op topniveau te krijgen. Geen overbodige luxe, want naast het drukke sport- en reisschema vraagt ook je studie het nodige van je. Een ijzeren discipline, om te beginnen. Samen met je studiebegeleiders en coaches stel je het juiste weekprogramma samen, waarmee jij topprestaties levert. Zowel in de schoolbanken als on the pitch.

College tennis stadion
College tennis kampioenschappen

De juiste match met de universiteit, want elk talent is anders

En jouw persoonlijke ambities zijn anders dan die van je teamgenoten. Misschien ligt jouw sportieve lat hoger, terwijl voor een ander de Amerikaanse way of life al pure winst is. Bottomline: hoe jij ook in de wedstrijd staat, KingsTalent vindt de juiste match. Met de universiteit die past jou, en je sportieve en educatieve wensen.

Nauw contact met je ouders

Om de juiste match te maken kijken we naar jouw wensen en capaciteiten, en naar de behoefte vanuit Amerika. Dagelijks spreken we coaches op zoek naar tennistalent. We beoordelen de kwaliteit van de universiteit, zowel academisch als op sportief gebied. In dit complexe traject zitten we dicht op de bal om de juiste keuzes te kunnen maken. Uiteraard doen we dit in goede afstemming met jou en je ouders. Dankzij onze gedegen en betrokken aanpak hebben we een uitstekende reputatie bij coaches. Daardoor krijgen we meer aanvragen van coaches dan we kunnen waarmaken.

Zet je de stap?
KingsTalent begeleidt je!

Heb je de keuze gemaakt? Dan volgen wij je op de voet in Amerika. Niet letterlijk natuurlijk, maar we houden nauw contact en willen niets missen van je sportieve prestaties. Sterker: als je wilt, doen we uitgebreid verslag van je avonturen. Ook met je thuisfront blijven de contacten sterk. Binnen enkele dagen weet je of je in aanmerking komt voor jouw life changing experience.

We spreken je snel!
Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.