Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Awards

Drie hockeysters bij topscorers top-10 teams!

Drie hockeysters bij topscorers top-10 teams!

Maar liefst drie Nederlandse hockeysters werden afgelopen seizoen topscorer van hun ploeg in de top-10 van hun competitie. Valerie van Kuijck, Lotte Kanters en Nikki Bos wisten deze titel op hun naam te schrijven en beleefden ook nog eens een goed seizoen in teamverband.

Lotte Kanters speelt bij het hockeyteam van de Converse University Valkyries. Lotte scoorde een prachtig aantal van 28 goals in het afgelopen seizoen. Daarnaast had ze ook succes met haar ploeg, er werd namelijk slechts één wedstrijd verloren. Ze werd ook nog eens verkozen tot “Offensive player of the year” én werd verkozen in het “All-American team”. In totaal won ze vijf awards.

Ook voor Valerie van Kuijck was er groot succes. Ze won met haar team, West Chester University, in de competitie maar liefst veertien van de zestien wedstrijden. Hierin was ze van erg grote waarde met haar negentien goals die ze over het seizoen wist te maken. Hiermee wist ze te eindigen als topscorer van haar ploeg. Naast haar scorend vermogen was ze ook nog eens goed voor vijftien assists. Ze werd verkozen tot “Player of the year” en opgenomen in het “All-American team”. Verder was ze ook nog finalist in de “Honda Athlete of the Year” verkiezing.

Nikki Bos is de derde Nederlandse hockeyster van de top-10 teams die topscorer werd van haar ploeg. Het seizoen leek voor haar team niet goed te beginnen met twee verliespartijen, maar gek genoeg werden daarna alle wedstrijden gewonnen. En dat is zeker te danken aan Nikki Bos, die dertien goals wist te maken in het afgelopen seizoen. Ook werd ze opgenomen in het “All-American” en “All-Conference” team en werd ze uitgeroepen tot “Freshman of the year”.

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.