Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Updates

Meerdere talenten slepen kampioenschappen in de wacht!

Afgelopen week hebben meerdere teams zich tot kampioen weten te kronen, waardoor een groot aantal talenten zich op mag gaan maken voor de play-offs. In dit artikel worden een aantal kampioenen benoemd en gaan we dieper in op deze excellente prestaties.

We beginnen bij Filip Peters en Jasper van der Molen, die met Briar Cliff University ongeslagen kampioen wisten te worden en hierbij in negen van de elf wedstrijden als winnaar van het veld stapten. In deze sterke reeks wist Jasper goed te zijn voor vijf assists en één doelpunt, waar Filip betrokken was bij drie doelpunten.

Björn van Gorkum en Wessel Speel startten met twee gelijke spelen, maar eindigden het seizoen met vijf winsten uit acht wedstrijden. Eén keer incasseerde Speel meer doelpunten dan dat zijn ploeg er maakte, waardoor Hofstra University slechts eenmaal zonder punten van het veld stapte. Speel wist drie keer zijn doel schoon te houden, waar Van Gorkum zijn verdedigende taken uitstekend wist uit te voeren en bij elke wedstrijd aan de aftrap verscheen.

Jasper Schinkel wist een belangrijk aandeel te hebben in de successen van Aquinas College, waar hij betrokken was bij vier doelpunten. Net als Schinkel moest ook Milan Hoeffnagel het dit seizoen vaak laten zien in invalbeurten. Ondanks dat beide heren niet vaste basisspelers waren, zijn ze van cruciaal belang geweest in de eerste titel voor de ‘Saints’ sinds 2010! Met een assist tegen Concordia wist Hoeffnagel namelijk een goede start van de competitie in te luiden.

Julie Eskes wist tegen SMC Pioneers het kampioenschap binnen te halen door met 3-2 te winnen. De middenveldster uit Utrecht wist een sterke eindreeks neer te zetten, waardoor de dames uit Lancaster bovenaan wisten te eindigen. Ook Sam Roddenhof mocht als voetbalster een prijs omhoog houden, waar zij met Tyler Junior College ongeslagen kampioen werd (11-0-2)! Met elf doelpunten én elf assists wist Roddenhof behoorlijke indruk te maken en onmisbaar te zijn in deze kampioenenploeg.

Met Maarten Gravekamp en Bas de Vries komen we aan bij de laatste twee voetbalkampioenen van dit artikel. De ploeg uit Illinois kon zich optrekken aan aanvoerder Gravekamp, die in elke wedstrijd aan de aftrap wist te verschijnen. De Vries mocht in zes wedstrijden zijn opwachting maken, waar hij met de ‘Tigers’ de maximale score behaalde van achttien punten!

Nu we de voetbaltalenten hebben gehad, schakelen we over naar de hockeysters. University of Mount Olive heeft, schrik niet, alle wedstrijden in de competitie gewonnen. Dit komt erop neer dat Nikki Bos en Jinte Steenbeeke veertien wedstrijden op rij wisten te winnen! In deze reeks was Bos betrokken bij zeventien doelpunten, waar middenveldster Steenbeeke goed was voor drie doelpunten en drie assists.

De dames van UMass Lowell University wisten kampioen te worden door zeven van de acht wedstrijden te winnen. Na de verliespartij tegen New Hampshire wisten de ‘River Hawks’ vier zeges op rij te boeken waardoor het kampioenschap een feit was. Mirthe Gans, Florine Gerrits en Alissia de Vries waren samen betrokken bij vijf doelpunten, waar keepster Oliemans goed was voor 19 reddingen in zes wedstrijden.

De laatste hockeyster die bovenaan wist te eindigen was Charlotte Bosma. Zij wist met Appalachian State zes van de zeven wedstrijden te winnen waardoor de dames uit North Carolina zich tot kampioen konden kronen. De aanvalster uit Wassenaar wist met twee doelpunten en drie assists een groot aandeel te hebben in dit succes.

Ook volleybalster Rikki van Dijk wist een indrukwekkende reeks neer te zetten. De speelster uit Groningen was onderdeel van de ploeg die alle negen wedstrijden wisten te winnen in de conference. De ‘Fighting Owls’ zijn hierdoor met een maximale score kampioen geworden.

Wat een prestaties en veel succes in de play-offs allemaal!

 

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.