Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Awards

Valerie van Kuijck genomineerd als ‘Honda Athlete of the Year’ finalist!

Valerie van Kuijck genomineerd als ‘Honda Athlete of the Year’ finalist!

De middenveldster van het field hockeyteam van West Chester University, Valerie van Kuijck, viel dit jaar al vier keer eerder in de prijzen. Dit keer is Valerie genomineerd voor een ‘Honda Athlete of the Year’ award.

Valerie van Kuijck, een tweedejaars middenvelder van West Chester University, werd uitgeroepen tot de DII Honda Athlete of the Year-finalis, zoals vandaag aangekondigd door uitvoerend directeur Chris Voelz van THE Collegiate Women Sports Awards (CWSA) gepresenteerd door Honda.

Van Kuijck is nu aangewezen als een van de 11 finalisten voor de prestigieuze DII Honda Athlete of the Year. Hierover zal aan het einde van het academisch jaar worden gestemd door middel van nationale ballotage onder 1.000 bij de NCAA aangesloten scholen als onderdeel van het CWSA-programma, nu in zijn 47e jaar.

“Het is een grote eer om de hockeysport te vertegenwoordigen voor de Honda Awards en om uitgeroepen te worden tot algehele finalist”, aldus Van Kuijck. “Veldhockey is mijn passie geweest sinds ik jong was en erkend worden met deze prijs is iets dat ik nooit had verwacht, en daar ben ik zo dankbaar voor. Ik kan niet genoeg uitdrukken, en zal nooit vergeten, hoe dankbaar ik ben ben voor al mijn teamgenoten en coaches aan de West Chester University die me altijd hebben gesteund. Ik heb zoveel geluk dat ik de kans heb gehad om hockey student-athlete te worden, het was echt een droom en deze prijs is echt de kers op de taart.”

De middenvelder leidde het team in assists per wedstrijd, terwijl ze de Golden Rams hielp de halve finales van de Nationals te bereiken met een score van 15-5 in het seizoen. Ze sloot het jaar af met 19 goals, 15 assists en scoorde ook vier winnende goals van het jaar.

Alle Honda Sports-genomineerden van DII en DIII worden finalist voor de prestigieuze Honda-atleet van het jaar 2023. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens een live uitzending op CBS Sports Network in juni 2023 in het centrum van Los Angeles.

Wij feliciteren Valerie met deze nominatie en kijken uit naar de live uitzending in juni!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.