Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Even voorstellen – Cato Hom (Minot State University)

Even voorstellen – Cato Hom (Minot State University)

 

KingsTalent houdt de ontwikkelingen en ervaringen van Talenten in de Verenigde Staten van dichtbij in de gaten. Met enige regelmaat plaatsen we blogs, interviews en andere nieuwswaardigheden. Recent zette Cato Hom een handtekening onder haar contract bij Minot State university uit North Dakota. Medio augustus pakt zij het vliegtuig naar Amerika. Maar wie is Cato, waar komt zij vandaan en wat wil zij bereiken in Amerika? We kijken met haar vooruit op haar American Dream

 

Cato, stel je even voor! Wie ben je, waar kom je vandaan?
Ik ben Cato, ik ben 18 jaar oud en ik kom uit Utrecht. Ik woon samen met mijn vader in Utrecht en ik doe dit jaar een tussenjaar. Vorig jaar heb ik mijn Havo diploma gehaald op het Gerrit Rietveld College.

 

Waar speel je op dit moment?
Ik ben begonnen met voetballen op mijn elfde bij DVSU in Utrecht. Inmiddels speel ik in de MO19-1 van DVSU. We spelen op dit moment in de eerste klasse. Ik ben een spits met overzicht die veel scoort en veel assists geeft. Het liefst speel ik op de nummer 9 of nummer 10 positie.

 

 

 

Hoe ben je erbij gekomen om in Amerika te gaan voetballen? En wat is er de afgelopen maanden allemaal in gang gezet?
Ik was in oktober op zoek naar iets om te doen met voetbal in Amerika tijdens mijn tussenjaar en zo kwam ik bij de site van KingsTalent. Ik dacht meteen dit is echt iets voor mij en ik heb me toen ingeschreven. Een paar dagen later werd ik gebeld door Han en werden ik en m’n vader uitgenodigd voor een informatieavond. Daarna heb ik definitief besloten om ervoor te gaan en ben ik begonnen met het laten filmen van mijn wedstrijden. Ook heb ik de TOEFL test en de SAT moeten maken. Toen mijn profiel compleet was kreeg ik al snel mailtjes van coaches, maar ik was pas echt overtuigd toen de coach van het women’s soccer team van Minot State University mij belde. Hij heeft een heel goed team met ook veel internationale speelsters en dat trok mij heel erg aan.

 

 

Hoe reageerde je omgeving toen duidelijk werd dat je volgend jaar in Amerika woont?
Iedereen reageerde heel erg enthousiast. Mijn familie en vrienden vinden het wel jammer dat ik wegga, maar ze zijn vooral erg blij voor me. Toen het nieuws via de site van KingsTalent naar buiten kwam kreeg ik heel veel positieve reacties en ben ik ook geïnterviewd door RTV Utrecht.

http://www.rtvutrecht.nl/nieuws/1604861/

https://www.facebook.com/rtvutrecht/videos/1328277243874820/

 

Wat lijkt je zo leuk om te studeren en voetballen in Amerika?
Het lijkt mij heel erg leuk om voetbal op een hoog niveau te kunnen combineren met mijn studie. Ik ben heel erg blij dat ik deze kans heb gekregen om hogerop te komen in het voetbal en ik ga deze zeker grijpen!

 

Kan je iets vertellen over de school, opleiding, campus en stad waar je terecht gaat komen?
In augustus verhuis ik naar Minot, North Dakota. Minot ligt bijna tegen de grens aan van Canada, dus de winters zijn heel erg koud met temperaturen onder de –20 graden. Gelukkig zijn de zomers wel wat warmer. Ik ga Criminal Justice studeren en ik ga op de campus wonen met een kamergenootje.

 

Wat hoop je te bereiken? Heb je jezelf enkele doelen opgelegd?
Ik hoop om een basisplaats in het elftal te veroveren en zo een belangrijke speler te worden voor het team. Daar ga ik heel hard voor werken!

 

 

 

Weet je al wanneer je exact naar Amerika vertrekt?
Ja! Moving in day is 12 augustus.

 

Het is nog ongeveer 6 maanden tot je overgang. Hoe bereid je je nu voor op deze overgang?
Ik train naast de trainingen met mijn eigen team ook nog mee met de JO-19 en de JO-15, zodat ik extra fit word. Ook heeft mijn coach van MSU een workout programma gestuurd waar we mee moeten beginnen voordat we naar Minot gaan.

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.