Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Updates

KingsTalent TOTY’ 23

Het jaar zit er bijna op en dat betekent dat we gaan terugblikken op de best presterende talenten van 2023! In dit artikel zoomen we in op een aantal prestaties van de voetbal-, hockey- en volleybaltalenten die deel uitmaken van het Team Of The Year.

Voetbal TOTY

We beginnen bij het voetbalelftal waar Nicole Panis wederom een ongekend jaar beleefde. De doelvrouw uit Opmeer wist records te verbreken en werd ongeslagen kampioen met Lamar University. Daarnaast kreeg Panis slechts zes doelpunten tegen in tien conference-wedstrijden. Mede door deze uitstekende prestaties werd de keepster beloont met drie prachtige awards, waaronder de ‘Goalkeeper of the Year’ onderscheiding!

In de achterhoede zoomen we in op Roos Monsma. De verdedigster uit Hoofddorp wist direct indruk te maken in haar eerste jaar in de Verenigde Staten waarvoor ze is beloond met meerdere awards. De ‘Rookie of the Year’ was dan ook een onmisbare schakel voor de ‘Ravens’, waar ze in elke wedstrijd aan de aftrap verscheen.

Een linie verder wist Joram Bogers furore te maken op de nummer 10 positie bij de ‘Flyers’. De spelmaker van Lewis University was negen keer trefzeker en wist viermaal voorbereidend werk te leveren. Bogers’ jaar is naast het kampioenschap beloont met meerdere awards waarbij de ‘Offensive Player of the Year’ award de meest magnifieke is!

In de voorhoede kon de volgende speler zeker niet ontbreken. Rick Hovinga was voor menig doelman een ware plaaggeest, waar hij in 24 wedstrijden 15 keer de keeper zonder enige kans liet. De spits uit Groningen zal 2023 niet snel meer vergeten, waar hij zich met Mid America Nazarene University wist te kronen tot National Champion. Daarnaast werd hij onder andere verkozen tot ‘Most Outstanding Offensive Player of the Tournament’.

Hockey TOTY

Vervolgens schakelen we over naar het hockeyelftal van het jaar, waar het net als bij de voetballers regende met awards. In de achterhoede was Eefke van den Nieuwenhof een zekerheidje waar ze met vijf awards een ongekend jaar beleefde. De back van Syracuse University werd onder andere verkozen tot ‘Defensive Player of the Year’, wat niet geheel als een verrassing kwam. De hockeyster uit Utrecht weet angstaanjagende cijfers te overleggen, waar ze met 14 doelpunten in 19 wedstrijden ook een enorme bijdrage wist te leveren in aanvallend oogpunt.

Ook Alissia de Vries wist een plek in de defensie te verzekeren. De back uit Den Haag kende een fabuleus jaar wat zeker niet onopgemerkt is gebleven. De Vries kon maar liefst zes awards aan haar erelijst toevoegen waaronder de ‘Defensive Player of the Year’. De Frans- international was daarnaast een vaste basiskracht bij de ploeg uit Massachusetts, waar ze in alle 18 wedstrijden wist te starten.

Een linie verder vormen Sanne Hak en Pleun Lammers een koppel op het middenveld. Beiden dames vertolkten een belangrijke rol in het ongekende succesjaar van University of North Carolina, waarbij ze zich wisten te kronen tot National Champion. Lammers wist bij negen doelpunten betrokken te zijn waarnaast vaste basisklant Hak bij zes doelpunten betrokken was.

In de voorhoede van Old Dominion University wist Frederique Zandbergen behoorlijk te imponeren. Naast dat de hockeyster uit Tilburg zich mocht kronen tot Conference Champion, wist ze ook de ene na de andere award aaneen te rijgen. Zandbergen belandde met 17 assists in 20 wedstrijden onder andere in het All-American Team en kan daardoor met trots terugkijken op haar derde jaar bij de ‘Monarchs’.

Volleybal TOTY

Ten slotte hebben zes dames een plek verdiend in het Volleybal Team of the Year. Als eerst zoomen we in op Julia Rienks die door een plek in zowel het All-Region Team als in het All-Conference Team twee mooie awards heeft weten binnen te slepen dit jaar. De middle-blocker van de ‘Falcons’ heeft na twee goede jaren een nieuwe stap weten te maken, waar ze gaat spelen voor Virginia Commonwealth University! In haar laatste jaar bij Daytona State College behaalde Rienks een gemiddelde van 2.74 kills per set.

Vervolgens sluiten we het artikel af met Esther Peeters. De volleybalster uit Maasbree kende een sterk derde jaar bij Bethany Lutheran College waar ze een gemiddelde van 2,27 digs en 1.15 kills per set behaalde. Met deze cijfers was Peeters een niet-te-missen schakel voor de ‘Vikings’ uit Minnesota.

Geweldige prestaties allemaal! Geniet van de feestdagen en alvast een gelukkig en gezond 2024!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.