Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

“Zonder KingsTalent zou ik nu niet in Amerika zijn!” Eva Kinwel

“Zonder KingsTalent zou ik nu niet in Amerika zijn!” Eva Kinwel

Eva Kinwel, de eerste KingsTalent King of the Month ooit, heeft haar eerste seizoen voor Thomas More University er op zitten. Wij spraken Eva over haar eerste seizoen!

Als eerst; Hoe is het met je? Hoe bevalt het in Kentucky?

Het gaat erg goed met mij! Ik heb het heel erg naar mijn zin hier in Kentucky. Ik zit op een hele leuke universiteit, heb een heel leuk voetbalteam en ook erg veel vrienden buiten het voetballen om. Ik zit erg dicht bij Cincinnati, een hele grote stad en erg leuk om dat te ontdekken met vrienden.

 

Hoe ben je op het idee gekomen om sport en studie te gaan combineren in Amerika? Hoe reageerde je directe omgeving hier op?

Ik had eigenlijk altijd al het idee om naar het buitenland te gaan. Als tussenjaar of om te studeren. Toen KingsTalent mij een bericht stuurde over het studeren en sporten in Amerika was ik meteen geïnteresseerd. Ik had al vaker dat soort dingen voorbij zien komen op social media. Ik vroeg om wat meer informatie en had een zoom-meeting met een van de members van KingsTalent. Dat had mij meteen overtuigd. Mijn ouders vonden het in het begin nog wel een beetje onzeker en wisten niet zo goed of het echt realiteit zou kunnen worden, maar hoe meer ik in contact kwam met KingsTalent, hoe meer zij er ook in gingen geloven. Ze hebben mij vanaf de eerste dag gesteund en hebben altijd achter mijn beslissing gestaan!

 

Wat heeft KingsTalent hierin voor jou betekend?

KingsTalent heeft heel erg veel voor mij betekend! Vanaf de dag dat ze mij het eerste bericht stuurden tot op de dag van vandaag zijn ze altijd heel nauw betrokken geweest bij het hele proces. Ze geven heel veel informatie en helpen je bij elke stap in het traject. Er moest heel veel gebeuren voordat ik uiteindelijk naar Amerika kon vertrekken, maar op elke stap hebben ze mij erg goed voorbereid. We belden regelmatig over hoe het verder ging en hadden veel WhatsApp contact. Zonder KingsTalent had ik niet geweten wat er allemaal zou moeten gebeuren en had ik niet goed geweten hoe ik mij nou het beste kon voorbereiden op alles. Je kan wel zeggen dat ik zonder KingsTalent nu niet in Amerika zou zijn!

 

Hoe kijk je terug op afgelopen seizoen?

Het was een prima eerste seizoen. Ik heb hele leuke teamgenoten die vanaf de eerste dag bij alles hielpen en altijd voor mij klaar stonden. Ik heb altijd een goeie klik gehad met mijn coaches en zij hebben mij veel geleerd dit jaar. We begonnen erg sterk met het team en wonnen in het begin erg veel wedstrijden. In het midden van het seizoen hadden we een dip met het team en ging het niet zo goed. Dat hebben we de laatste wedstrijden gelukkig kunnen omdraaien en we zijn sterk geëindigd met het team! Dat geeft ons veel energie en goeie hoop voor volgend seizoen. Voor mij zelf was het ook een goed seizoen. Ik stond elke wedstrijd in de basis en heb heel erg veel minuten mogen maken. Daar ben ik erg blij mee en daar heb ik veel van geleerd. Het is een hele ervaring om aan het begin van de wedstrijd op het veld te staan met je teamgenoten, luisterend naar het Amerikaanse volkslied en met al die mensen op de tribune die je komen supporten. Ik ben een spits en ze hebben mij naar deze universiteit gehaald om doelpunten te maken. Dat is goed gelukt hier in mijn eerste jaar. Ik ben erg blij dat ik af en toe belangrijk kon zijn voor het team met een doelpunt of een assist!

 

Je staat in de geschiedenisboeken als de allereerste KingsTalent King of the Month. Hoe heb je dit ervaren?

Dat vind ik erg heel erg leuk! We hadden een reeks erg goeie wedstrijden met het team waarin ik belangrijk kon zijn met mijn goals en assists. Dit heeft er tot geleid dat ik werd genomineerd voor King of the Month. Ik wist niet dat KingsTalent dat zou gaan doen en had er dus ook helemaal niet over na gedacht om genomineerd te worden. Toen ik zag dat ik genomineerd was, was ik erg blij en mijn omgeving was ook heel enthousiast. Toen het uiteindelijk bleek dat ik het ook daadwerkelijk was geworden was ik erg verast. Dit was en hele ervaring voor mij! Het was voor mij een soort ‘prijs’ voor mijn goeie spel van de afgelopen wedstrijden en daar was ik heel erg blij mee! Dat gaf mij goeie energie om door te trainen en het beste uit mezelf te halen!

 

Wat is voor jou het grootste verschil tussen wonen in Nederland en wonen in Amerika?

Het klinkt misschien heel standaard, maar alles hier in Amerika is zo groot. Van de winkels zoals Wal-Mart en Target tot aan de wegen. Ik vertelde mijn vader dat de snelweg naar Cincinnati wel 6 rijbanen breed is aan beide kanten. Dat zie je niet zomaar in Nederland!

 

En op sportief en academisch gebied?

Op sportief en academisch gebied is het heel erg verschillend met Nederland. Het schoolniveau hier is lager dan het schoolniveau in Nederland. In bijvoorbeeld mijn biologie en scheikunde lessen had ik het meeste al op de middelbare school gehad en was dus eigenlijk herhaling voor mij. Ik vond dat niet zo heel erg in mijn eerste semester, want dat hielp mij erg om juist mijn Engels te verbeteren. Ik zit nu in mijn tweede semester en ik merk wel dat het nu niet meer allemaal herhaling is en dat ik ook wel echt aan de slag moet om de stof onder de knie te krijgen.

Op sportief gebied is het grootste verschil toch wel dat je hier voor je universiteit speelt in plaats van voor een club in de buurt. Ik vind dit juist heel erg leuk, want de verschillende sportteams vertegenwoordigen de universiteit in de competities. Je speelt ook tegen andere universiteiten, wat erg indrukwekkend is want dan zie je ook veel andere universiteiten in Amerika. Het sporten hier is ook een stuk strenger en serieuzer. We trainen bijvoorbeeld elke dag 2 uur en er zijn veel meer mensen betrokken bij het team, zoals atletic trainers.

Ook zijn hier hele andere sporten populair dan in Nederland. Hier zie je bijvoorbeeld erg veel Football, Basketbal en Volleybal, terwijl je in Nederland meer Soccer/Voetbal en Field Hockey ziet. Mijn universiteit heeft zelfs een bowling team! Ik ben dit jaar ook bij het lacrosse team gegaan, een sport waar ik Nederland nog niet van had gehoord. Het was erg makkelijk om mij aan te sluiten bij het team en het is weer een hele andere ervaring! Ook de reistijden verschillen erg met die van Nederland. Toen ik in Nederland 1.5 uur moest rijden voor een uitwedstrijd was dat al heel erg veel, terwijl ik hier in Amerika juist blij zou zijn als je maar 1.5 uur hoeven te rijden. Je ziet hier best wel vaak dat je 6 of meer uur in de bus moet naar de uitwedstrijd. We hebben dan ook wel een paar keer gehad dat we in een hotel bleven slapen en een heel weekend weg waren voor een wedstrijd.

 

Wat mis je het meest aan Nederland? En wat juist niet?

Ik mis het Nederlandse eten heel erg! Ik weet dat de meeste het niet kunnen geloven, maar toen ik weer even in Nederland was voor mijn vakantie was het eerste wat ik wilde eten een AVG’tje (aardappel, groente en vlees)! Ik verlangde ook erg naar de Nederlandse snacks zoals een stroopwafel. Ik at dat helemaal niet vaak in Nederland, maar als je het dan helemaal niet meer kan eten als je hier bent, dan ga je dat toch missen. Ook mis ik mijn vrienden en familie natuurlijk, maar ik heb hier zoveel mensen om mij heen dat ik niet zo veel last heb van heimwee. Wat ik totaal niet mis is de Nederlandse regen! Het kan hier ook best wel koud zijn, maar we hebben echt bijna nooit regen. Daar ben ik erg blij mee want dat had ik Nederland al genoeg gehad!

 

De laatste vraag al weer. Wat wil jij meegeven aan jongens en meiden die aan het overwegen zijn om hetzelfde avontuur als jou aan te gaan?

Aan iedereen die het aan het overwegen is: Doe het! Pak deze unieke kans en ga het avontuur van je leven aan! Ik heb er geen seconde spijt van gehad dat ik dit heb gedaan. Ik heb nu vrienden van over heel de wereld: van Panama en Argentinië tot Zuid-Afrika en Amerika. Je houdt er zoveel leuke herinneringen en ervaringen aan over!

 

 

 

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.