Updates

The Weekend Rewind 7 Oktober – 9 Oktober

Het is weer maandag en dat betekent weer een nieuwe Recap! Onze student-athletes hebben afgelopen weekend weer goed gepresteerd. Hier sommen we de highlights op van afgelopen weekend.

The Thomas More Saints zorgen voor een spektakelstuk in eigen huis!

Het women’s soccer team van Thomas More liet afgelopen weekend zien dat het maken van doelpunten voor hen geen probleem is. The Saints namen het zaterdag in eigen huis op tegen The Lady Lions en zorgde voor een waar spektakelstuk. In de eerste vijf minuten van de wedstrijd wist de, goed vertegenwoordigde Nederlandse, ploeg al de achterkant van het net te vinden en al snel daarna volgde het tweede doelpunt van de wedstrijd. De thuisploeg wist deze wedstrijd met een overtuigende 5-0 te winnen. The Lady Lions hadden het er deze wedstrijd aanvallend en verdedigend erg moeilijk mee. De uitploeg wist 0 keer op doel te schieten in tegenstelling tot het team van Eva Kinwel, Amy Bos, Lotte Derksen en Anniek van der Heide wat 16 totaal schoten had, waarvan 11 op doel. Met deze overwinning komen de Nederlandse dames met hun team nu op een totaal van negen overwinning dit seizoen! Aankomende woensdag is het women’s soccer team van Thomas More te zien in een uitwedstrijd tegen de Cumberlands. Hier zullen ze gaan spelen voor hun tiende overwinning van dit seizoen!

Het team van Charlotte van Oirschot kan niet stoppen met scoren!

Het field hockeyteam van Duke wist afgelopen weekend hun verliesreeks van 4 wedstrijden goed te maken in een uitwedstrijd tegen de Spiders van Richmond. Het team van Charlotte van Oirschot kwam vroeg in de wedstrijd op een 1-0 achterstand door een doelpunt van Lindsey Frank. Duke wist uiteindelijk in het eerste kwart van de wedstrijd op een gelijkspel te komen en waren na deze gelijkmaker niet meer te stoppen. Aan het eind van het derde kwart van de wedstrijd stonden de Dukes al met een ruime 6-1 voor op de thuisploeg. Hier stopte het niet voor de uitploeg. In de laatste speelminuten van de wedstrijd werden er nog twee doelpunten gemaakt. Charlotte wist vanuit een strafcorner de 7-1 te scoren en Taryn Ringer scoorde de 8-1 in de laatste vier minuten van de wedstrijd.

Duke gaat voor de laatste keer op pad om het op te nemen tegen ACC-rivaal Louisville op 14 oktober, waarna ze hun laatste 2 wedstrijden op eigen terrein spelen en het reguliere seizoen afsluiten ​​tegen de nummer 1 North Carolina op 29 oktober.

Een gewaagde tegenstander voor het men’s soccer team van Wessel Speel!

Het men’s soccer team van Hofstra nam het afgelopen weekend in een uitwedstrijd op tegen een erg gewaagde tegenstander, de UNCW SeaHawks. Het was een strijd tussen twee topteams, die elk zeven ongeslagen wedstrijden op rij hadden. Het was voor beide teams dan ook niet mogelijk om de eerste helft de 0 te houden. Hoewel The Prides in de eerste 45 minuten van de wedstrijd wel 9 schoten hadden, was het UNCW die als eerste het net wisten te vinden met nog 16 minuten te spelen in de eerste helft. Hofstra kreeg vijf minuten na dit tegendoelpunt een strafschop en Eliot Goldthorp wist de wedstrijd weer in evenwicht te brengen. Met nog iets minder dan vier minuten op de klok scoorde Perinelli het beslissende doelpunt voor The Prides en wist zo met zijn ploeg de drie punten mee naar huis te nemen. Hofstra neemt het aankomende week in eigen huis op tegen Saint Joseph’s waar zij alles op alles zullen zetten om hun winstreeks te verlengen naar negen wedstrijden.

De damesvoetbalsters van Central Methodist laten niks over van hun tegenstander!

The Eagles van CMU, het team van Samantha Minkes, wisten afgelopen weekend met een overtuigende 4-0 te winnen van het team van Rosanna Kasemier, The Park Pirates. Het women’s soccer team van Central Methodist hield in een groot deel van de wedstrijd de offensieve fakkel vast en waren deze wedstrijd goed voor een totaal aantal schoten van 28, waarvan 18 op doel. In tegenstelling tot Park University, die pas in de tweede helft van de wedstrijd hun eerste en enige schot op doel konden lossen. Met deze overwinning komen The Eagles van Samantha nu op een totaal van zes thuisoverwinningen en blijven ze dan ook voor alsnog in eigen huis ongeslagen! Zaterdag zal Samantha Minkes het met haar team in een thuiswedstrijd opnemen tegen Mount Mercy, waar ze zullen spelen voor hun zevende thuisoverwinning.