Terug naar het overzicht
Updates

Onze talenten schitteren weer in de Nationals!

Afgelopen weekend waren de Nationals weer in volle gang. Een aantal voetbaltalenten waren geplaatst voor de laatste 16 en hier hebben ze weer geweldige prestaties neergezet.

We trappen af met het men’s soccer team van Hofstra, waar Wessel Speel en Björn van Gorkom in de basis starten tegen het men’s soccer team van North Carolina. Hofstra start de wedstrijd sterk en komt op een 1-0 voorsprong in de 18de minuut. Helaas is dit niet voor lang, want North Carolina schiet twee minuten later de 1-1 binnen. Even later weet Hofstra de voorsprong weer terug te pakken. Deze voorsprong weten ze tot de 85ste minuut vol te houden, maar hierna weet North Carolina de 2-2 te scoren. De wedstrijd blijft 2-2, wat betekent dat er een verlenging zal komen. In de verlenging worden er weinig kansen gecreëerd en er wordt niet gescoord, wat betekent dat de wedstrijd door penalty’s zal worden beslist. De penalty’s worden allemaal scherp genomen en er word maar één penalty gemist. Deze word gemist door Hofstra, wat betekend dat North Carolina zich kwalificeert voor de laatste acht.

Quinten Helmer weet met het men’s soccer team van Indiana wel door te gaan naar de laatste acht. Quinten Helmer start in de wedstrijd tegen Virginia helaas niet in de basis. Indiana weet al in de 10de minuut op een 1-0 voorsprong te komen. Hierna parkeert Indiana de bus en het team van Virginia weet er nauwelijks doorheen te komen. Toch krijgt Virginia een aantal grote kansen, maar de keeper van Indiana red keer op keer zijn team. Dit zorgt er voor dat de wedstrijd eindigt in 1-0 en hierdoor zal het Indiana men’s soccer team het aankomende zaterdag opnemen tegen Notre Dame in de laatste acht.

Henrik Boer start helaas ook niet in de basis voor het men’s soccer team van New Hampshire. New Hampshire neemt het op tegen het men’s soccer team van Clemson in de laatste zestien. New Hampshire begint sterk en weet veel kansen te creëren, maar helaas komt Clemson in de 34ste minuut op een 1-0 voorsprong. De wedstrijd blijft spannend en New Hampshire blijft kansen creëren. De wedstrijd eindigt jammer genoeg in 1-0 en dit betekend het einde van de Nationals voor New Hampshire.