Stories

Terug naar het overzicht
Updates

Onze talenten schitteren in de Nationals! 2/2

Meerdere talenten hebben zich door puike prestaties weten te plaatsen voor de Nationals. In dit artikel zoomen we in op deze prestaties en bekijken we wie er op zaterdag en zondag (18 en 19 nov) een goed resultaat wisten te behalen!

Yart van Lieshout mocht zich na de overwinningen op Eastern Florida State College en Arizona Western College opmaken voor de finale tegen Monroe College, waar de Amsterdamse verdediger Dax Keller onderdeel is van de selectie. Het Tyler Junior College van Van Lieshout wist tweemaal op voorsprong te komen maar toch werd de wedstrijd niet beslist in de regulier speeltijd. Monroe maakte in de 85e minuut gelijk, waardoor er na een verlenging zonder doelpunten penalty’s aan te pas moesten komen. In deze penaltyreeks trok Monroe College aan het langste eind waardoor Keller zich tot kampioen wist te kronen.

Ken Raghoebar nam het zaterdag op tegen Queens, waarbij de ‘Golden Eagles’ vooraf al duidelijk als favoriet werden bestempeld. Na slechts één verliespartij in begin september wist University of Charleston de 15 (!) opeenvolgende wedstrijden allemaal te winnen. Met al een doelsaldo van 69 doelpunten voor en 7 doelpunten tegen startte de ploeg van Raghoebar enorm sterk aan de wedstrijd, waaruit bleek dat ze het niet rustig aan zouden doen. In een wedstrijd zonder problemen wist de voetballer uit Groningen in de 25e minuut een assist te geven op de 0-3. Uiteindelijk stopte de teller bij zeven, waardoor Charleston hun unieke winstreeks relatief simpel wist voort te zetten.

Met Sterre van Bloemendaal komen we aan bij de eerste dame van dit artikel. De middenveldster uit Putten mocht het opnemen tegen Southeastern waarbij direct duidelijk was dat dit geen simpele middag zou worden. Southeastern nam iets meer de overhand maar Bethel University wist enorm effectief te werk te gaan en met de enige doelpoging in de eerste helft direct op voorsprong te komen. Na rust kwam Bethel op een, op het eerste oog, comfortabele 2-0 voorsprong maar niets bleek minder waar. In twee minuten tijd draaide de tegenstander de wedstrijd volledig om door tweemaal snel achter elkaar te scoren en hiermee weer op gelijke hoogte te staan. In de verlenging kwam de ploeg van Van Bloemendaal wederom op voorsprong maar in deze wedstrijd werd ook duidelijk dat veerkracht geen onbekend begrip was voor Southeastern. De eindstand werd bepaald op 3-3 waardoor penalty’s het lost moesten gaan bepalen. Bethel wist in tegenstelling tot de tegenstander alle vijf de strafschoppen raak te schieten, waardoor zij konden zegevieren.

Timo Boomkens mocht zich opladen voor de wedstrijd tegen Florida National. Waar de teams gingen rusten met een 1-1 stand en beide vijf schoten gelost te hebben, nam Florida National in de tweede helft iets meer de overhand. Het dominante spel van Florida uitte zich ook in de score, waar zij na ruim een uur spelen de voorsprong wisten te pakken. Hier lieten de ‘Seahawks’ het niet bij liggen en dus werd de zoektocht geopend naar de gelijkmaker. Eén minuut voor tijd wist Boomkens de 2-2 tegen de touwen te werken waardoor er een verlenging aan te pas moest komen. In deze harde wedstrijd met maar liefst 12 (!) gele kaarten kwam het wederom aan op strafschoppen, waar de ploeg van Boomkens de gelukkige wist te zijn en kon zegevieren na de penaltyreeks.

Matthijs McLaughin kwam zaterdag met William Penn University in actie tegen Cumberlands. Na twee minuten was het al raak en kwam de ploeg uit Iowa op een 0-1 voorsprong. Naarmate de wedstrijd vorderde nam Cumberlands steeds meer de overhand, maar keer op keer stuitte ze op de goede organisatie van William Penn. McLaughin kwam ruim een half uur in actie waarbij hij na het laatste fluitsignaal kon juichen na de 0-1 overwinning.

Op zondag namen Wessel Speel en Björn van Gorkom het op tegen Yale. In een wedstrijd waar Hofstra University duidelijk de overhand had, stonden beide heren wederom de volle 90 minuten op het veld. Het dominante veldspel uitte zich in de eerste helft ook in de score, waardoor de ploeg uit New York met een 1-0 stand de rust in ging. Na de rust werd het tempo nog een klein beetje opgeschroefd wat ertoe leidde dat er in de 67e minuut een 2-0 stand op het scorebord stond. De wedstrijd werd uitgespeeld zonder problemen waardoor Speel en Van Gorkom tevreden konden zijn met wederom een winstpartij en een ‘clean sheet’.

In de volgende onderlinge confrontatie stond Joram Bogers tegenover Tjerk Huis. In een relatief dichte wedstrijd wist de Illinois Sprinfield, de ploeg van Huis, de overhand te nemen. Waar het in de eerste helft nog gelijk opging kwam Lewis University in de tweede helft nauwelijks meer aan hun gewenste spel toe. Echter werden het gecreëerde aantal kansen niet benut waardoor er na 90 minuten nog steeds de brilstand op het scorebord stond. Een strafschoppenreeks moest gaan uitwijzen wie zich mocht gaan opmaken voor de volgende ronde. De ploeg van Bogers was hierbij veel scherper waardoor zij zich op 1 december mogen gaan meten met Indianapolis.

De dames van East Stroudsburg University namen het op tegen Kutztown. In deze kraker wisten de ‘Warriors’, waar Jady van Gils en Minke Klijn onderdeel waren van de selectie, al vroeg op voorsprong te komen door in de derde minuut de 1-0 op het scorebord te zetten. In deze gelijkopgaande wedstrijd wist Kutztown zich in de 44e minuut terug in de wedstrijd te brengen door de gelijkmaker te verzorgen. Helaas voor Van Gils en Klijn was het nog geen tien minuten later wederom raak, waardoor er met 2-1 werd verloren en de titel naar Kutztown ging.

Met Sanne Hak en Pleun Lammers komen we aan bij de laatste twee talenten van dit artikel. Zij hadden net als bovenstaande dames een wedstrijd op het programma staan met grote belangen. North Carolina nam het in de ‘NCAA Final’ op tegen Northwestern waardoor de sfeer hooggespannen was. North Carolina wist het betere van het spel te bieden wat de dames om wisten te zetten in de score. Zo’n tien minuten na de openingstreffer trok Northwestern de score weer gelijk en konden Hak en Lammers weer opnieuw beginnen. Na een enerverende wedstrijd met kansen voor beide teams moest het toch aankomen op shoutouts. In deze reeks waren de dames van North Carolina het beste waardoor zij konden zegevieren en zich ‘National Champion’ mochten noemen!