Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews Parents

Yvonne Hulst, moeder van Annabel Lindemulder: “Voor haar 18e verjaardag komen we naar Amerika!”

Yvonne Hulst, moeder van Annabel Lindemulder: “Voor haar 18e verjaardag komen we naar Amerika!”

Hockeyster Annabel Lindemulder vertrekt in de zomer naar Saint Joseph’s University om op hoog niveau te gaan hockeyen en studeren. Een avontuur waar ze heel erg naar uitkijkt en dat haar, maar ook haar moeder Yvonne, super enthousiast maakt. Yvonne verwacht dan ook dat ze een hele mooie tijd gaat beleven, of dit nu één of meerdere jaren gaat zijn.

Het idee om eerst iets anders te gaan doen dan direct doorstuderen, bestond al bij Annabel, vertelt haar moeder. Yvonne: “Annabel wist twee jaar geleden al dat ze na het Gymnasium een tussenjaar wilde nemen. Maar als ze zou gaan reizen, zou ze niet meer kunnen hockeyen op hoog niveau. Hockey is voor haar heel belangrijk, dus dat wilde ze absoluut niet kwijt. Uiteindelijk kwamen we bij KingsTalent terecht en kwam de mogelijkheid om hockey én studie op hoog niveau te combineren, en dat binnen een Amerikaanse sportomgeving! Zo is een tussenjaar dus veranderd in hockeyen en studeren in Amerika.”

Eenmaal aangesloten bij KingsTalent, moest er veel geregeld worden én mocht Annabel een school uitkiezen. “Vanaf het moment dat ze zich bij KingsTalent aansloot, kwam ze als snel met een aantal universiteiten en coaches in contact. Ook deed ze mee aan de showcase en hier had ze volgens mij acht gesprekken met coaches. Dus op een gegeven moment waren er best veel opties. “Toen hebben wij wel een beetje meegekeken naar wat vanuit haar verwachtingen en ambities het best bij haar past. Dit ging om het hockeyniveau en natuurlijk ook om het academisch niveau van universiteiten. Annabel wilde wel richting een top-15 school waarbij zij zich goed kan blijven ontwikkelen en op een hoog niveau kan hockeyen.” Yvonne vertelt verder: “Met de Head Coach van Saint Joseph’s klikte het meteen en het is een top-10 school, dus dit paste heel goed. Annabel heeft ook nog met twee speelsters gesproken die nu al bij SJU hockeyen. Dat heeft zeker geholpen, die meiden hebben haar letterlijk rondgeleid over de campus, via een videogesprek, dus dat gaf een heel goed beeld en zo werd ze alleen maar enthousiaster.”

Naast dat het een geweldig avontuur is, zal Annabel ook hard moeten werken in Amerika. Dat blijkt ook uit het trainingsschema, dat ze al ontving. “In het seizoen trainen ze op SJU drie dagen van twee uur tot zes uur ’s middags: vier uur aan één stuk dus. Dubbeltrainingen heeft ze natuurlijk wel gehad in Nederland, maar vier uur achtereen trainen zal wel anders zijn. Ik kan me voorstellen dat dit ook met krachttraining erbij is, maar het zal best pittig zijn.”

Annabel hoeft niet alleen naar Philadelphia te reizen. Hockeyster Milou Kluyt vertrekt ook via KingsTalent naar Saint Joseph’s University. “Ze vliegt samen met Milou naar Amerika. Een tijdje geleden hebben we contact gehad met Milou en haar ouders en samen hebben we de vliegtickets geboekt. Ze hebben volgens mij wekelijks appcontact en er is ook goed contact met de coaches. Het is volgens mij de bedoeling dat ze samen op een kamer gaan het eerste jaar, dus dat is hartstikke leuk. Op het moment dat je iemand treft met dezelfde droom die ook naar dezelfde universiteit gaat, is dat natuurlijk tof om samen te delen.”

Natuurlijk is het straks lastiger om contact te hebben met Annabel, maar Yvonne heeft al een mooi moment uitgekozen om naar Amerika te gaan. “Wij zijn zeker van plan om haar daar op te zoeken. In November wordt Annabel achttien, dus we hebben afgesproken om er dan in ieder geval naartoe te gaan, voor haar verjaardag. Daarnaast hebben we natuurlijk alle digitale mogelijkheden, dus dat contact houden, moet wel goed komen.”

Yvonne hoopt voor Annabel dat zij zich op sportief én op persoonlijk vlak kan ontwikkelen. “Ik hoop dat het haar als mens ook veel gaat brengen. Het is een internationale ervaring in een heel andere omgeving en cultuur, waar ze vast veel zal leren. Ik hoop dat ze zich kan ontwikkelen en een nog mooier en beter mens wordt. Als ze terug is in Nederland wil ze zeker blijven hockeyen, op een voor haar zo hoog mogelijk niveau. Maar ik vind het vooral belangrijk dat Annabel doet waar zij blij van wordt en dat doet ze met dit Amerikaanse avontuur zeker!”

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.