Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Awards

Kingstalent-atleten domineren Conference! 4/8

Verschillende talenten komen in groten getale voor bij de Conference teams. Ben jij benieuwd naar de prestaties van deze talenten? Lees dan vooral verder!

Er zijn tientallen talenten die een onderscheiding hebben ontvangen, waar wij enorm trots op zijn. Om het overzichtelijk te houden en iedereen de aandacht te geven die ze verdiend hebben, worden de prestaties van deze groep talenten belicht in meerdere artikelen. In dit artikel komen negen talenten aan bod.

In tegenstelling tot de eerdere ‘Kingstalent-atleten domineren Conference team!’- artikelen zijn deze keer de voetballers hofleverancier, waar we starten met Rick Hovinga. De oud-spits van Cambuur Leeuwarden kende een goed seizoen waarin hij goed was voor elf doelpunten en vier assists. Hovinga is duidelijk een vaste kracht voor de ploeg uit Kansas, waar hij de laatste drie jaar elke wedstrijd aan de aftrap verscheen. Met 41 doelpunten in 61 wedstrijden kan hij een ware goalgetter genoemd worden, wat dit seizoen tot een mooie onderscheiding heeft geleidt.

Met Timo Boomkens komen we aan bij de ijzersterke verdediger van Keiser University. Waar hij eerder al werd benoemd tot ‘Defensive Player of the Week’, beland hij nu na indrukwekkende prestaties in zijn eerste jaar in het Conference Team. De ‘Seahawks’ wisten de Conference sterk te eindigen met een winstreeks van vijf wedstrijden, waardoor ze een record van 10-1-3 hebben behaald. Slechts één keer stapte Boomkens dus zonder punten van het veld, waardoor hij terug kan kijken op een uitstekend eerste jaar in de States. Ook aanvallend wist hij zijn steentje bij te dragen door bij nog vier doelpunten betrokken te zijn geweest.

Max Klink kan heeft door constante prestaties voor het tweede jaar op rij een plek verdiend in het Conference Team. De doelman van de ‘Bucs’ wist al eerder in de spotlights te belanden door tweemaal ‘Defensive Player of the Week’ te worden. Met acht reddingen tegen Shorter wist Klink zijn vierde clean sheet van het seizoen te behalen. De doelman uit Amsterdam kan met een reddingspercentage van 0.797 en een tegendoelpunt gemiddelde van 0.85 zeer tevreden terugkijken op het seizoen.

Angelo Leendertse kon zich voor het derde jaar op rij een ware basiskracht noemen, waar hij in achttien wedstrijden in de basis startte. Hij wist drie doelpunten voor te bereiden en viermaal wist hij zelf succesvol af te drukken. Veertig procent van zijn schoten op doel zijn ook daadwerkelijk een doelpunt, waaruit je kunt concluderen dat Leendertse zeer effectief te werk gaat.

Met Stan de Vries komen we aan bij de laatste voetballer van dit artikel. Hij wist in een stroef draaiend team de absolute hoofdrol naar zich toe te trekken, waar hij betrokken was bij zes doelpunten. Hierdoor was hij betrokken bij meer dan de helft van de gemaakte doelpunten (0,55%). Met deze puike prestaties is De Vries de eerste speler van Union University sinds 2021 die een plek heeft verdiend in het Conference Team.

Nu we de voetballers hebben gehad, schakelen we over naar de hockeysters in dit artikel. Als eerst zoomen we in op de prestaties van Zoë Noorlag, die in alle dertien conference-wedstrijden aan de start stond. Ondanks een mindere vorm van de ‘Ravens’ wist Noorlag meermaals uit te blinken. Met 129 reddingen en een reddingspercentage van 0.782 heeft ze een dikverdiende plek gekregen in het Conference Team.

De ‘Hawks’ kende een foutloze conference, waar een record werd behaald van 7-0. Onder andere Annabel Lindemulder was onderdeel van deze ijzersterke formatie, waar ze elke wedstrijd een vaste waarde was. Lindemulder vormde een blok in de verdediging van Saint Joseph’s University, waar ze slechts vijf doelpunten hoefde te incasseren in de conference. De speelster uit Zwolle kent een uitstekend eerste jaar, waarvoor ze nu dus beloond is.

Noa Boterman speelde dit seizoen een belangrijke rol voor de ploeg uit Virginia. Met twee doelpunten en één assist was ze een onmisbare schakel in het aanvalsspel van Virginia University. Vooral Boterman’s assist tegen Syracuse was van grote waarde, waar een enerverende wedstrijd eindigde in een 3-2 winst voor Virginia. De prestaties van de C0-Captain zijn niet onopgemerkt gebleven, waar ze een plek heeft verdiend in het Conference Team.

Met Pieke Roos komen we aan bij het laatste talent van dit artikel. De keepster uit Rotterdam wist met 98 reddingen een reddingspercentage te behalen van 0.784. Roos had gemiddeld ruim acht reddingen per wedstrijd waarmee ze in de spotlights terecht kwam. Eerder dit seizoen wist ze al een record te verbreken door 22 (!) reddingen te verrichten in de wedstrijd tegen Northeastern. Nu kan ze hier dus een mooie onderscheiding aan toevoegen.

Wederom een lijst met talenten die beloond zijn voor hun unieke sportieve prestaties. Dik verdiend en nog veel succes allemaal!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.