Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Updates

Talenten komen elkaar tegen en shinen in de Play-offs!

Door uitstekende prestaties van meerdere talenten, blijven de play-offs uiterst interessant om te volgen. In dit artikel zoomen wij in op deze play-offs, waar meerdere onderlinge confrontaties op het programma stonden.

Nicole Panis nam het met Lamar University op tegen Texas. De oud-doelvrouw van Ajax wist zich meerdere malen te onderscheiden met belangrijke reddingen maar tevergeefs. De ‘Cardinals’ gingen met 2-0 onderuit tegen Texas waardoor de ongeslagen reeks van maar liefst zestien wedstrijden tot een einde is gekomen.

Met Charlie van Oirschot tegen Sophie Willemse gaan we de eerste onderlinge confrontatie van dit artikel bespreken. De ploeg van Van Oirschot had duidelijk de overhand, wat zich uitte in de einduitslag. Met 14 schoten tegenover 4 wist Duke veel meer kansen af te dwingen dan American University, waardoor de ploeg uit North Carolina zich mocht opmaken voor de volgende ronde.

Julie Kouijzer mocht zich opmaken voor de strijd tegen Iowa, waar Lieve Schalk en Lieve van Kessel spelen. Louisville wist met dominant spel 2-1 te winnen, waardoor Kouijzer zich mocht opmaken voor de volgende wedstrijd. Met 7 schoten op doel voor Louisville en 1 voor Iowa wist de ploeg uit Kentucky zich zonder al te veel moeite te plaatsen voor de volgende ronde. Hierin was Northwestern de tegenstander.

Maura Verleg wist met 3-0 zege te vieren waardoor het er voor Frederique Zandbergen en Sanci Molkenboer op zit. De ploeg van Verleg wist uiterst efficiënt te zijn door driemaal te scoren uit zes schoten op doel. Door deze overwinning mocht Verleg zich opmaken voor de ontmoeting met Virginia.

Pleun Lammers en Sanne Hak hadden geen medelijden met William & Mary, die met 6-1 van het veld werden gestuurd. North Carolina loste maar liefst 31 (!) schoten waarvan er 22 op doel waren. Ondanks de zes tegendoelpunten, wist de doelvrouw zich nog enigszins te onderscheiden met 16 reddingen. Lammers wist aanvallend zeker haar steentje bij te dragen, door aangeefster te zijn op het eerste en laatste doelpunt van de wedstrijd. Deze cijfers geven de enorme dominantie van de ‘Tar Heels’ aan, die zich hierdoor mochten opmaken voor de krachtmeting met Harvard.

Eefke van den Nieuwenhof, Pieke van de Pas, Amber Coebergh en Willemijn Boogert wisten ten koste van Liberty de volgende ronde te bereiken. De dames van Syracuse wisten zich van hun beste kant te laten zien door met 14 schoten tegenover 6, een dominante rol in de wedstrijd aan te nemen. Van de Pas wist een assist te leveren op de 2-1 van Syracuse, waarmee ook gelijk de einduitslag werd bepaald. Hierdoor mocht Syracuse zich gaan opmaken voor de wedstrijd tegen Duke.

In de volgende krachtmeting komen maar liefst vijf bekenden aan bod! Noa Boterman en Laura Janssen namen het namelijk op tegen Milou Kluyt, Annabel Lindemulder en Maaike Gorissen. In de wedstrijd die tamelijk gelijk op ging wist Virginia aan het langste eind te trekken. Boterman luidde de winst in met een assist op de 1-0, waarna in de 41e minuut de voorsprong werd verdubbeld. Eén minuut later werd de spanning teruggebracht in de wedstrijd, maar de ‘Sjuhawks’ wisten niet door te drukken. Hierdoor mochten Boterman en Janssen zich opmaken voor de volgende ronde.

De ploeg van Tobias Pullen nam het 11 november op tegen Emory. In beide helften wist Emory het spel te maken en de wedstrijd te controleren, wat resulteerde in een 3-0 winst. Brevard moest haar meerdere erkennen in de verdiende winst voor Emory, waardoor het avontuur er voor Pullen op zit.

De dames van Lynchburg namen het op tegen York College of Pennsylvania. De ploeg van Meike Ottjes, Nina Hartman, Anna Dorrestijn, Renee van Thiel en Marlou Wendriks wist dik verdiend met 1-0 te winnen. Met 18 schoten tegenover 5 was het wachten tot de eerste zou vallen. Door deze winst mocht Lynchburg zich opmaken voor de krachtmeting met Kean University.

Als laatste mocht de ploeg van Daan Paapst, Joris Rijnja en Pepijn Hakstege het opnemen tegen Wisconsin. Pepijn wist in 71e minuut de spanning terug te brengen met de 2-1 maar verder dan dit doelpunt kwam de ploeg uit Illinois niet. Het was een open wedstrijd waarin maar liefst 33 doelpogingen werden gedaan maar de einduitslag bleef, zoals eerder aangegeven, op 2-1 steken.

Volgende ronde

In deze play-offs wisten meerdere talenten aan het langste eind te trekken en hierdoor de volgende ronde te bereiken. In onderstaande tekst wordt hierop ingezoomd.

Julie Kouijzer mocht het in de volgende ronde opnemen tegen Northwestern. In deze gelijkopgaande wedstrijd wist Louisville tweemaal op voorsprong, maar toch moest Kouijzer haar meerdere erkennen in Northwestern. De ploeg uit Illinois wist zich terug te knokken en met 3-2 zege te vieren waardoor het avontuur er voor Julie Kouijzer op zat.

Charlie van Oirschot ten koste van American University de volgende ronde te bereiken. Hierin kwam ze de dames van Syracuse tegen waardoor er ineens een behoorlijke onderlinge confrontatie op het programma stond. Pieke van de Pas wist de openingstreffer te maken in dit duel, maar desondanks wist Duke de overhand te nemen. Duke wist de gecreëerde kansen om te zetten in doelpunten, waardoor Van Oirschot na het laatste fluitsignaal als winnares op het veld stond. Duke wist met 2-1 te winnen waardoor het avontuur er voor Eefke, Pieke, Amber en Willemijn op zit. Van Oirschot mag zich gaan opmaken voor de krachtmeting met Northwestern, die vrijdag 17 november plaatsvindt.

Maura Verleg mocht het in deze ronde opnemen tegen Noa Boterman en Laura Janssen. De ploeg van Boterman en Janssen wist vanaf het begin de overhand te nemen wat zichtbaar werd in de einduitslag. Virginia wist korte metten te maken met Maryland waarbij Boterman een assist wist te geven in de 4-0 overwinning. Door deze overwinning mogen de twee dames het 17 november opnemen tegen Pleun Lammers en Sanne Hak. North Carolina wist haar sterke vorm namelijk voort te zetten en overtuigend te winnen van Harvard. Met 24 doelpogingen was de ploeg van Lammers en Hak in offensief oogpunt behoorlijk aanwezig wat resulteerde in een 4-2 overwinning.

De dames van Lynchburg wisten hun winstreeks van negen wedstrijden niet uit te breiden, waar er met 2-1 werd verloren van Kean University. ‘Offensive Player of the Year’ Marlou Wendriks wist de score nog te openen maar de dames van Kean wisten hun rug te rechten de achterstand om te bouwen naar een 2-1 voorsprong. In een wedstrijd waar Lynchburg veel dominanter was dan de tegenpartij, wisten zij zichzelf niet te belonen waardoor het avontuur ten einde kwam.

Wat een prestaties tot zover! Iedereen mag trots op zichzelf zijn en wij wensen Charlie, Noa, Laura, Pleun en Sanne nog enorm veel succes in de wedstrijden op 17 november! Wij houden jullie in de gaten.

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.