Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews Parents

“Wij kijken alle wedstrijden live mee en dat is fantastisch” – Interview met Katia van Eldik

“Wij kijken alle wedstrijden live mee en dat is fantastisch” – Interview met Katia van Eldik

Voetballer Gijs van Eldik vertrok afgelopen zomer naar Bethany Lutheran College. Waar hij zijn dromen aan het najagen is. Wij spraken zijn moeder, Katia, over haar bevindingen. 

Hoe is Gijs op het idee gekomen om sport en studie te gaan combineren in Amerika? Wat was uw reactie hierop?

Al sinds zijn vijfde is Gijs gek van voetbal. Vanaf de Mini F-jes heeft hij bij SV Venray altijd in de eerste teams van zijn leeftijdsklasse gespeeld. Daarnaast heeft hij een tijdje bij VVV Venlo meegetraind en zaalvoetbal gespeeld. Gijs is altijd ambitieus geweest en wou daarnaast ook heel graag voor ten minste één jaar naar het buitenland. Deze twee dromen zijn natuurlijk mooi te combineren wanneer je met een beurs naar Amerika kan om daar te voetballen en te studeren. Aangezien Gijs nog erg jong is (toen hij naar USA vertrok was hij 17 ½ ) is het een uitgelezen kans om al vroeg buitenlandervaring op te doen. Wij als ouders hebben dit initiatief altijd gestimuleerd en zien de kansen en ervaringen die Gijs daar nu opdoet.

Hoe heeft u het gehele traject ervaren wat uw zoon met KingsTalent heeft afgelegd? In hoeverre bent u hierbij betrokken geweest?

KingsTalent heeft ons goed begeleid op weg naar het daadwerkelijke vertrek van Gijs naar Amerika. Aangezien er veel documenten moeten worden aangeleverd waren de checklisten van KingsTalent zeer nuttig. Ook de persoonlijke begeleiding door KingsTalent was heel professioneel.

Hoe is het voor u om een langere periode afscheid te moeten nemen van Gijs?

Wij missen Gijs enorm, maar zien tegelijkertijd dat hij het zó naar zijn zin heeft en dat maakt het voor ons een stuk gemakkelijker. Wat scheelt is dat wij bijna dagelijks via social media contact hebben. Gelukkig hebben wij nog een dochter thuis wonen, dus we hebben (nog) geen last van het ‘empty nest syndrome’. Het huis is wel stiller en ineens zit je met z’n 3-en aan tafel. Dit was voor ons allen even wennen.

Wat is voor Gijs de reden geweest om voor Bethany Lutheran College te kiezen?

Via een vriend, die ook heeft gekozen voor Bethany Lutheran College, heeft Gijs zich verder in deze college verdiept. Het enthousiasme en de persoonlijke benadering van de coach gedurende de voorafgaande Teams sessies sprak ons enorm aan. Daarbij speelde voor Gijs ook een rol dat Bethany Lutheran College geen enorm grote college is met immens veel leerlingen en dus persoonlijker.

Zijn er voor Gijs zijn vertrek bepaalde doelen gesteld samen of is hier niet specifiek over nagedacht?

Gijs wil vooral professioneel voetballen in een mooi team en daarbij goede punten halen voor zijn bedrijfskunde opleiding.

Gijs heeft afgelopen weekend zijn eerste doelpunt gescoord. Hoe reageerde u hierop?

Wij kijken alle wedstrijden live mee en dat is fantastisch. Daarbij staan wij versteld van de professionaliteit en kwaliteit van de uitzendingen. Er zijn commentatoren aanwezig en de beelden zijn haarscherp en op goede zichtbare afstand gefilmd. Wanneer je dan ziet dat Gijs scoort, staan we hier te juichen! We zijn enorm trots!

Wat mist u het meest aan uw zoon nu hij niet meer in Nederland is?

We missen Gijs enorm en met name zijn enthousiasme, zijn verhalen en gezelligheid. Gijs is altijd wel positief en gezellig.

Heeft u al een reis naar Amerika gepland staan om uw zoon te bezoeken?

Nee, we hebben nog geen vlucht geboekt. Gijs komt rond de Kerstperiode 3 weken naar huis. Vervolgens zullen wij in 2023 kijken naar eventuele plannen. 

Tot slot, heeft u nog tips voor studenten en/of ouders die een stap richting Amerika overwegen?

Onderschat de hoeveelheid documenten niet die nodig zijn om in Amerika te studeren en begin hier tijdig mee.

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.