Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Wessel Albers over Amerikaans avontuur: ‘A dream come true’

Wessel Albers over Amerikaans avontuur: ‘A dream come true’

William Woods maakt zich op voor de komst van Wessel Albers. De 18-jarige buitenspeler start over een aantal maanden met de voorbereiding bij het men’s soccer team van de universiteit, waar hij tevens een studie natuurkunde gaat volgen. Samen met KingsTalent blikt Wessel vooruit op zijn American Dream.

Kijk je uit naar je start bij William Woods University?
Ja, enorm. Ik heb een tijd hard gewerkt en dat dit binnenkort echt gaat gebeuren is een ‘dream come true’.

Wanneer wist je dat je dit avontuur aan wilde gaan?
Een paar jaar geleden ben ik drie weken lang in Amerika op vakantie geweest. Die vakantie heeft destijds zo veel indruk gemaakt dat ik een keer terug wilde voor langere tijd.  Toen ik KingsTalent tegenkwam, was de keuze snel gemaakt.

 

Wat weet je al van de school?
Eigenlijk nog niet zo heel veel. Wel weet ik dat het vroeger een universiteit was voor vrouwen en dat het in Fulton, Missouri ligt. Fulton ligt op een paar uurtjes rijden van St. Louis.

Waarom heb je gekozen voor William Woods University?
De combinatie sport en school gaf voor mij de doorslag. Het voetbalteam heeft vorig jaar hun competitie gewonnen en heeft de Nationals gehaald. Daarnaast kan ik aan deze school Physics (natuurkunde) gaan studeren, een studie die op veel andere scholen waarmee ik contact heb gehad niet aanbieden. Ik heb gekozen voor natuurkunde omdat ik daar erg goed in ben. Vanwege mijn hoge cijfers mag ik op mijn nieuwe universiteit deelnemen aan het Honors Program.

Hoe verliep het contact met de coach?
Dit traject is erg soepel verlopen. Na een aantal mails hebben wij een Skypegesprek gepland. Vervolgens zijn we overgestapt naar WhatsApp, wat het contact een stuk makkelijker maakt.

Hoe vond jij de begeleiding van KingsTalent gedurende het proces?
Echt goed. Ik vond het heel prettig hoe Paul mij geholpen heeft, vooral tijdens het contact met de coaches. Daarnaast heeft Han me echt geholpen bij de “schoolzaken”. Ik belde tijdens het traject met beide bijna elke week.

Wat weet je al van je nieuwe teamgenoten en ploeg?
Ik weet dat ze vorig jaar de Nationals hebben gehaald en hun competitie hebben gewonnen. Daarnaast hebben ze al een Nederlander in het team dus aan hem heb ik ook al het een al andere kunnen vragen.

Hoe ga je je voorbereiden op het nieuwe seizoen?
Veel, heel veel trainen. Ik ga proberen om zo lang mogelijk mee te morgen trainen bij TOGB en daarna zal ik zeker nog voor mezelf blijven trainen. Tevens krijg ik nog wat schema’s vanuit de VS doorgestuurd die mij zullen helpen zo fit mogelijk van start te gaan.

Tot slot. Heb je een bepaald doel voor het eerste seizoen in Amerika?
Zo veel mogelijk spelen en scoren. Een belangrijke speler worden voor mijn nieuwe ploeg, dat vind ik belangrijk.

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.