Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Updates

Weekly update – week 43 2018

Weekly update – week 43 2018

Monday.. you know what that means! Weekly Update! We gaan richting het einde van de seizoenen en dus worden de kampioenen bekend.. spannend! Er waren weer veel hoogtepunten afgelopen week.. lees ze nu in de weekly update van deze week!

 

 

 

Te beginnen met een Nederlandse clash.. Eline van den Bosch vs Karlijn Roijakkers! Twee weken eerder speelden beide teams ook al tegen elkaar en toen wist Karlijn met 2-1 te winnen.. en zo ook nu weet ze de winst weer uit hand te houden van de Aggies! Het werd maar liefst 4-0 voor de Pacific Tigers en deze stand stond na 14 minuten al op het bord.. een overtuigende zege dus voor Karlijn en haar Tigers. Eerder die week verloor Roijakkers nog van Stanford met 2-4 en dus herpakte ze zich uitstekend tegen het UC Davis van Van den Bosch. Voor de Aggies dus zaak om het vizier op scherp te zetten voor hun volgende duel!

 

 

 

Nog een oranje-duel! Want ook Charlotte Vaanhold & Moniek van Aarle stonden tegenover een landgenoot.. Lisanne van den Noort. De dames van de Liberty Flames vlogen vol vertrouwen naar Connecticut, helaas werd het een pijnlijke nederlaag die volgde.. het werd namelijk 6-1 in het voordeel van de UCONN Huskies! Het duo herpakte zich wel goed want ze wisten later die week met 2-1 te winnen van Boston College.. Moniek gaf hierbij de assist op de openingstreffer. De Flames staan nu 19e van het land en dat is natuurlijk een prima prestatie!
Lisanne wist de week ook nog af te sluiten als kampioen! De Huskies wisten met 2-1 van Boston University te winnen en die overwinning was voldoende om Big East Champion te worden.. Congratulations!

 

 

 

Ilse Westera wist ook weer eens te scoren! Na een periode van droogte voor de Nederlandse was het dit weekend weer raak voor Westera, in de met 3-0 gewonnen wedstrijd tegen Quinnipiac wist Ilse al in de 9e minuut de 2-0 te maken. Old Dominion University heeft het dus nu weer aardig op de rit zitten met drie overwinningen op rij.. ze nemen momenteel een 4e plek in in de Big East Conference!

 

 

 

Ook Celeste Veenstra pikt haar doelpuntjes weer mee! Veenstra wint in een absolute kraker met 2-3 van de nummer 7 van het land Kutztown.. Celeste is hierbij van onschatbare waarde want na de 1-1 al gemaakt te hebben wist ze in overtime ook nog de winnende 2-3 te maken. En daar liet ze het niet bij.. want ook in de wedstrijd tegen IUP maakt ze een doelpunt en zet ze de eindstand op 4-0! Dit betekende voor Veenstra alweer haar 7e goal van het seizoen. Check hieronder Celeste’s reactie op haar winnende doelpunt tegen Kutztown..

 

 

Amber Ezechiels kende een aantal lastige weken waarin weinig gewonnen werd.. maar daar kwam deze week verandering in! De Virginia Hoos wisten beide duels te winnen.. allereerst wisten ze te winnen van Wake Forest met 2-1 waarin Amber zelf trefzeker was, de middenveldster wist de score te openen. In het weekend werd er nog prestatie van formaat neergezet.. zo werd namelijk nummer 2 van het land Maryland met 3-1 verslagen en gaf Amber hierbij 2 assists! Het zelfvertrouwen is dan nu ook weer helemaal terug bij de Virginia Hoos en dus moet deze lijn doorgezet worden.

 

 

 

Over naar de dames en heren op het voetbalveld.. ook hier gaan de seizoenen richting het einde en zijn er al talenten die het kampioenschap behaald hebben! Joost Mangert en Connor van Loveren hebben zich met hun teams al gekroond tot champion van de conference.. congratulations!

Bij Joost stond de champagne natuurlijk al weken in de koelkast.. en dit weekend mocht die dan ontkurkt worden. Na een ongelofelijke reeks van 13 overwinningen op rij met slechts 4 (!) tegengoals moest ook Saint Martins University er met 3-0 aan geloven. De vreugde was uitzinnig bij het nummer 1 van het land Simon Fraser University.. toch met het vizier weer op scherp want het team moet zich nog wel kwalificeren voor de Nationals!

 

Connor staat met zijn Colorado Mines 5e van het land en dat is in de conference dan ook terug te zien.. na een winning streak van 12 volgde er een 1-1 gelijkspel tegen de nummer 24 Colorado Mesa, het kampioenschap kwam hierdoor niet in het gevaar want er daarna nog met 3-1 gewonnen van Fort Lewis en dat was uiteindelijk voldoende om het kampioenschap binnen te halen! Ook de Mines moeten zich nog kwalificeren voor de Nationals en dus heerst daar nog steeds de focus op het eerst volgende duel.

 

 

 

Iemand die ook nog steeds op koers ligt voor het kampioenschap is Yesin van der Pluijm, de middenvelder van Young Harris voegde weer een winst toe aan de winning-streak, die momenteel al op 13 staat, want er werd weer eenvoudig gewonnen! Flagler kwam op bezoek en werd met 4-0 op de plaats gezet door Yesin en zijn mannen.. Yesin gaf zelf de assist op de 3-0. Volgend duel is er de mogelijkheid dat Young Harris kampioen kan worden, hiervoor zal nummer 2 Lander wel punten moeten verspelen.. de champagne kan al koud gezet worden.

 

 

 

Ook Steyn van Ark blijft nog steeds ongeslagen! Steyn kent met huidig kampioen Charleston een uitstekend seizoen en blijft na deze week ook royaal bovenaan staan. Van Ark speelde een onderling duel tegen de nummer 2 Notre Dame College uit Ohio, 90 minuten was voor beide teams niet voldoende om de winnende te maken dus moest er in overtime een winnaar komen.. en die kwam er ook! Charleston maakt de winnende goal en loopt zo dus uit op de nummer 2.

 

 

 

Wie ook nog op titelkoers is is Maarten Nikkessen, Maarten staat met zijn James Madison bovenaan in de conference en versterkte deze positie deze week goed! Er werd namelijk 2x met 1-0 gewonnen van NAVY en van Penn State.. hierdoor blijven ze de koploper met een marge van 4 punten.

Voor Huib Achterkamp stopte de winning-streak dit weekend.. de Blackbirds konden geen 9e zege toevoegen aan de reeks van 8 want runner-up in de conference Saint Francis pakte 2 seconden voor tijd de zege bij de koploper LIU Brooklyn. Achterkamp en zijn mannen blijven na deze nederlaag nog steeds koploper van de North-East Conference maar het gat is wel gedicht tot 1 punt.

 

 

 

Net als Huib zijn Jurren van der Gun, Roel van Linschoten en Hugo Trijbels ook niet meer ongeslagen.. het trio van de Olivet Nazarene Tigers verliest van de koploper uit de conference Cardinal Stritch University met 2-0. De mannen weten zich later die week wel weer uitstekend te herpakken tegen Holy Cross University door een vrij eenvoudige 3-0 zege te boeken.. de Tigers blijven nu staan op een 2e plek in de conference en zetten nu de jacht in op de nummer 1 positie. Het gaat met de koploper is nu 3 punten.

 

 

 

Iemand die de Tigers op de hielen zit is Leo Hermans! Hermans wint met zijn Judson Eagles beide duels van de week. Kevin Helsdingen komt als eerste op bezoek.. voor de Crimson Waves werd het weer een pijnlijke nederlaag tegen de Eagles want de eindstand werd neergezet op 7-0, om de mannen van ONU in het zicht te houden moest er in het weekend ook nog gewonnen worden van Roosevelt University. De Eagles verstevigde de 3e plek in de conference en wisten Roosevelt met 2-1 te verslaan.

Ook de mannen bij de Lincoln Memorial Railsplitters gaan nog voor een hogere eindklassering! De railsplitters kennen momenteel een 5e plek in de South Atlantic Conference en hebben afgelopen week er weer wat punten aan weten toe te voegen. Edwin Vaas en Christoph Willemsen wisten met 2-1 van Tusculum te winnen, Vaas gaf hierbij de belangrijke assist op de 2-0.. het werd nog wel 2-1 maar dit bracht de zege niet meer in gevaar. Later die week werd er ook nog gelijk gespeeld tegen Coker en dus blijven de mannen steken in de middenmoot van de conference.. toch zijn de verschillen klein, het verschil met de nummer 2 is namelijk maar 4 punten!

 

 

 

Het andere Nederlandse duo bij de William Wood Owls doen het ook naar behoren! Wessel Albers en Billy Nzojyibwami wisten nog maar eens te winnen.. nu van Williams Baptist met 4-0. Beide mannen wisten in dit duel een doelpunten te maken.. voor rust wist Wessel op aangeven van Billy de 0-3 binnen te werken. Na rust voegt Billy weer een goal toe aan zijn totaal dat momenteel op 8 staat! In het weekend werd er ook nog gewonnen van PARK en is Billy weer enorm belangrijk door de assist te geven op de openingstreffer.

 

 

Doelpuntenmachine Marvin van der Made kende een geweldig begin van de week, Life University kwam op bezoek en dat werd een doelpuntenfestival! De bezoekers kwamen nog in de eerste helft op een 1-3 voorsprong.. toch wist Van der Made vlak voor rust de spanning weer terug te brengen door de 2-3 tegen de touwen te jagen. Na rust kwamen de Patriots al snel op gelijke hoogte, maar direct na de gelijkmaker kregen de Patriots alweer een klap te verwerken want de bezoekers namen weer de leiding in de wedstrijd.. maar toen stond Van der Made op en wist hij met zijn twee doelpunten de wedstrijd te laten kantelen! De Patriots wonnen uiteindelijk het zwaarbevochten duel met 5-4 mede door een loepzuivere hattrick van Marvin van der Made!

De Patriots konden de week niet winnend afsluiten want directe concurrent Campbellsville was met 0-2 te sterk.. hierdoor zakken de Patriots af naar een 3e plek in de conference met 6 punten achterstand op de nummer 1 Cumberland Phoenix! De kans om in te lopen doet zich deze week voor want dan komt de koploper van de conference op bezoek.

 

 

Marvin is niet de enige die een hattrick wist te maken.. want ook Lucas Jacobs wist bij de Baker Wildcats een fantastische hattrick te maken! Lucas maakte binnen 45 minuten drie goals tegen Graceland, de eindstand werd uiteindelijk 3-1 en dus was Jacobs verantwoordelijk voor de gehele productie die wedstrijd. Later die week voegde hij nog een assist toe aan zijn totaal.. hij bereidde de 4-1 voor in de met 5-1 gewonnen wedstrijd tegen Mercy University, Baker University staat nu op de 5e plek in de conference maar op maar slechts 4 punten van de koploper.. de spanning is dus hoog!

 

 

Ook de mannen van Incarnate Word wisten weer een winst te pakken! Maurits Gersen, Rob Lemmens, Lars Willems en Kas van Eekelen wisten met 3-1 te winnen van CSU Bakersfield. De landgenoten moesten eerder die week nog een nederlaag zien te verwerken maar herpakken zich dus goed door de volle buit te pakken tegen Bakersfield!

 

 

 

Na vervelend blessureleed is de nummer 10 bij Lake Erie weer fit en dus maakte hij weer zijn rentree binnen de lijnen, Aaron Middendorf! Aaron startte afgelopen week tweemaal in de basis en is dus goed op weg om terug te komen op zijn oude niveau.

Ook de mannen van Point Park University blijven meedraaien in de top van de conference, Point Park staat momenteel gedeeld 2e samen met WVU Tech en Asbury. Geert Bijl, Abel van Beest en Kay in ’t Ven wisten in de met 3-1 gewonnen wedstrijd tegen Midway allemaal een duit in het zakje te doen! Zo opende Geert snel na rust de score met een geweldig afstandschot, Kay zorgde er daarna met een assist voor dat de voorsprong werd uitgebreid naar een comfortabele 2-0.. uiteindelijk wist Abel de wedstrijd in het slot te gooien door de 3-0 voor zijn rekening te nemen! Midway deed nog wel iets terug maar dat was slechts voor de statistieken. Voor de mannen stond er in het weekend een belangrijk duel op het programma tegen directe concurrent Asbury, de Pioneers wisten na een zwaarbevochten duel vroeg in overtime de winnende te maken! Door deze winst blijft de 2e plek binnen handbereik.

 

 

Voor Mathijs Swaneveld was een uitstekende week, de doelman begon de week met een 4-0 zege over William & Mary en hield hierbij dus zijn doel schoon.. Mathijs gaf daarbij als keeper zijnde een assist op de 3-0! In het weekend reist hij af naar de nummer 16 van het land Notre dame.. een moeilijk duel op voorhand en dat leek het ook te worden want het team van Mathijs kwam op een 2-0 achterstand. Toch lieten ze het hier niet bij zitten want de 2-0 achterstand werd ijzersterk omgebogen in een 5-2 zege!

 

 

 

Captain Tom Maas kent een uitstekend seizoen bij de Tiffin Dragons en jaagt vol op de eerste plek in de conference. Maas wist beide duels weer winnend af te sluiten wat er voor zorgt dat de Dragons naar een 2e plek in de conference stijgen! Tom wist met 3-1 van Davis & Elkins te winnen en vervolgens ook nog met 1-0 van Ohio Valley en dus is Cedarville dichtbij met slechts een verschil van 2 punten.

 

 

 

De captain van Point University doet het ook nog steeds fantastisch! Point is koploper van de conference en verstevigde deze positief weer eens afgelopen week.. eerst werd er gewonnen van Truett-Mcconnel is de absolute dying seconds van de wedstrijd want de winnende 3-2 viel 1 seconde voor tijd! In het weekend werd er wel overtuigend gewonnen van Bluefield met 5-1, zo blijven Koen Vos en zijn mannen bovenaan met 7 overwinningen en 1 nederlaag!

 

 

 

Anoucke Baas liet ook weer van zich horen! Anoucke speelde namelijk een uiterst spannen duel tegen Auburn Montgomery.. na eerst op 3-1 achter te komen buigen de dames van Delta State het helemaal om tot 3-3. Uiteindelijk gaan beide team overtime in om de winnende te maken.. en die valt aan de kant van Delta State want op aangeven van Anoucke zelf wordt de winning-goal in het doel gewerkt!

Een hoop juichende talenten hebben we weer voorbij zien komen, fantastisch! Komende week staan er voor veel teams alweer de laatste duel op het programma.. spannend. We houden jullie hier natuurlijk over op de hoogte! Voor meer dagelijkse avonturen en prestaties.. volg ons op Instagram!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.