Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Updates

Weekly Update – Week 46 2018

Weekly Update – Week 46 2018

The time is there.. The Nationals! Het is de week geweest waarin de nationals van start gingen en er dus geknokt werd door onze talenten voor een plekje in de volgende ronde. Een week vol spanning dus! Ook gingen er nog enkele talenten voor het kampioenschap.. lees het nu in de weekly update van deze week.

 

 

 

2 van onze hockey dames wisten een plaatsje te bemachtigen in het NCAA eindtoernooi waar de beste teams van het land tegen elkaar uitkomen: Lisanne van den Noort & Amber Ezechiels! Beide meiden gingen vol vertrouwen het toernooi in, Lisanne mocht het in haar eerste duel opnemen tegen Rutgers en Amber stond oog in oog met de meiden van Princeton. Van den Noort had met haar UConn Huskies geen enkele moeite met Rutgers.. de Huskies wisten met een 5-0 zege door te stomen naar de volgende ronde! Daar wachtte een tegenstander van groter formaat namelijk Maryland die nationaal als 2e geklasseerd staan.. wat volgde was een zenuwslopend duel tussen beide teams. Na 23 minuten wisten de Huskies uit een strafcorner als eerste het net te vinden.. toch kon deze voorsprong niet lang stand houden want slechts 2 minuten daarna wisten de ‘Terrapins’ van Maryland alweer gelijk te maken. De 1-1 stand bleef lang op het bord staan.. zo lang dat er zelfs overtime nodig was om tot een winnaar te kunnen komen! En een winnaar die komt er want na een goede kans voor de Huskies die niet afgerond wordt zijn het de ‘Terps’ die het net wel weten te vinden en er dus met de winst vandoor gaan. Zo strandden de UConn Huskies dus vroegtijdig in het NCAA eindtoernooi..

 

 

 

Datzelfde geldt voor Amber die tegen de landelijke nummer 3 mocht aantreden.. Princeton! De meiden van Princeton wisten na 24 minuten spelen de score te openen. In de slotfase van de eerste helft wisten de Hoos nog iets terug te doen, Ezechiels nam het doel onder vuur met uit een strafcorner maar dit schot werd geblokt en leverde de Hoos dus een nieuwe corner op.. weer was het Ezechiels die de trekker over haalde en onderweg werd het schot nog aangeraakt wat de 1-1 betekende! Princeton kwam sterk de kleedkamer uit en drukte de Hoos met de rug tegen de muur.. kort daarna volgde dan ook de 2-1 voorsprong voor de Tigers. De score bleef lang zo staan en de Hoos moesten dus alles of niets gaan spelen om nog enig uitzicht te kunnen houden op de volgende ronde, de keeper werd dus ingeruild voor een veldspeelster om zo een offensief overwicht te kunnen hebben. Helaas mocht het niet meer baten want Princeton wist de 2-1 stand over de streep te trekken.. voor Amber en haar Hoos betekent dit het einde van het seizoen en strandden zij in hun eerste wedstrijd van de NCAA Nationals.

 

 

Op het voetbalveld gingen de eerste rondes van de Nationals ook van start, ook moesten er nog een aantal mannen wedstrijden spelen in hun regionaal championships! Zo stonden de Owls in de halve finale tegen Missouri Baptist.. een wedstrijd onder veel druk dus. Billy Nzojyibwami & Wessel Albers konden hun sterke seizoen dus belonen met de finaleplek als ze wisten te winnen! De Owls wisten op slag van rust door een doelpunt van Albers op een 1-0 voorsprong te komen.. helaas konden de Owls deze voorsprong in het tweede bedrijf niet uitbreiden waardoor Missouri Baptist terug kon komen in de wedstrijd en zelfs nog het tij kon keren door met 1-2 te winnen uiteindelijk. De Owls blijven hierna dus met lege handen staan.. het seizoen zit er nu definitief op voor de Owls.

 

 

 

Wie dat ook kan is verdediger Tjeerd Bron, Tjeerd stoomde na een 4-1 zege op John Brown University door naar de finale van de conference.. een duel tegen Mid American Christian! Een duel dat uiteindelijk beslist werd op penalty’s na een 1-1 stand.. Bron staat na de reeks helaas aan de verliezende kant.

Net als Tjeerd stonden de mannen van de Olivet Nazarene Tigers ook in de finale van hun conference championship! Jurren van der Gun, Roel van Linschoten, Hugo Trijbels & Dion Viola kennen een ongelofelijk sterk seizoen en mochten het in de finale opnemen tegen de mannen van huidig kampioen Cardinal Stritch. Een duel dat uiteindelijk kansloos verloren gaat voor de Tigers, er werd namelijk met 5-0 verloren.. een uitglijder van de Tigers. Toch steken de mannen de koppen weer bij elkaar en kunnen zij zich naar alle verwachting ook opmaken voor de Nationals!

 

 

 

Voor Huib Achterkamp en Maarten Nikkessen was het dit weekend juichen geblazen! Beide mannen werden namelijk gekroond tot tournament champion van hun conference, congratulations guys!

Achterkamp begon zijn toernooi wat moeizaam tegen FDU met een 1-0 zege na overtime.. toch werd de finale van de conference met klinkende cijfers gewonnen! Tegen Bryant wisten de Blackbirds namelijk 4x te scoren en zo een eindstand van 4-0 neer te zetten.. de dubbel is dus een feit voor de blackbirds!
Net als Huib pakte Maarten dit weekend ook de dubbel, na eerst een solide 2-0 winst te pakken op William & Mary volgde er een zenuwslopend duel tegen Hofstra University.. een duel dat een 1-1 stand kende na 110 minuten. Penalty’s waren dus nodig om een kampioen aan te wijzen.. de mannen van James Madison blijven het meest koel in de reeks en missen geen enkele strafschop, Hofstra bezweek onder de druk en dat zorgde er voor dat de Nikkessen en zijn mannen de champagne mochten ontkurken!

 

 

 

Voor Joost Mangert, Yesin vd Pluijm, Jesse Hoekstra en Steyn van Ark was het een week van de waarheid! De mannen speelden hun eerste duel in het NCAA national tournament.. Hoekstra moest als enige een play-off duel spelen om door te kunnen naar de eerste ronde. De tegenstander voor Fresno was Cal Poly Pomona, Fresno stond gemarkeerd als een van de outsiders voor de titel maar kunnen het niet waar maken. Tegen Cal Poly Pomona werd er namelijk met 0-3 verloren en dat betekend exit voor de mannen van Fresno Pacific.. Cal Poly Pomona mag dus door naar de volgende ronde en treft daar het Simon Fraser van verdediger Mangert! Op voorhand een uitermate lastig duel voor Cal Poly Pomona; Simon Fraser is dit seizoen namelijk een lastig te kloppen ploeg en verloor slechts één keer.. toch weet Cal Poly Pomona daar een nederlaag aan toe te voegen want ze weten een nipte 1-0 zege te boeken. Voor Joost en zijn mannen betekent dit een vroegtijdig einde van hun verbazingwekkend goede seizoen..

 

 

 

Steyn van Ark, die door een lichte blessure nog van de tribunes moet toekijken, zag zijn Golden Eagles in de eerste ronde winnen van Millersville! De Golden Eagles hadden uiteindelijk aan een 1-0 genoeg om zich te plaatsen voor de volgende ronde.. hier wacht West Chester.
Ook Yesin weet zich te plaatsen voor de volgende ronde! Tegen Tusculum komt het na 20 minuten spelen op een 1-0 voorsprong.. deze stand blijft lang staan tot in de slotfase Young Harris de definitieve genadeklap uitdeelt door de 2-0 te maken. Tusculum doet kort voor tijd nog wel iets terug met de 2-1 maar dat is uiteindelijk niet genoeg om de winst uit handen te houden van Young Harris! On to the next round vs Lander!

 

 

 

Tom Maas behaalde met zijn Tiffin Dragons ook de Nationals, aanvoerder Maas is door een blessure de rest van het seizoen uitgeschakeld en moest zijn Dragons dus van af de kant de toejuichen. De Dragons hadden aan Ohio Valley een goede tegenstander, beide teams waren goed aan elkaar gewaagd en 1-1 stond het dus lang! Ook in dit duel waren strafschoppen de enige oplossing.. helaas viel het voor de Dragons net de verkeerde kant op want er werden 2 strafschoppen gemist waardoor Ohio Valley zich plaatste voor de volgende ronde.

Tot zover de weekly update van deze week! Deze treden er weer veel talenten aan in de Nationals.. spannend. Voor meer dagelijkse avonturen en prestaties van onze talenten; volg ons op Instagram!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.