Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Highlights

Weekly Update – Week 44 2018

Weekly Update – Week 44 2018

Voor wie zit het seizoen erop en wie moet er nog een aantal duels spelen? Het antwoord hierop wordt meestal in deze periode bekend aangezien de seizoenen nu zo goed als klaar zijn! Veel talenten hebben afgelopen week geknokt voor hun plekje of hebben hun eindklassering in de competitie vast gesteld.. lees de prestaties nu in de weekly update van deze week!

 

 

 

Te beginnen in Philadelphia waar twee landgenoten een onderling duel tegen elkaar speelden.. Puk Thewessen vs Valerie Vogels! Het Hofstra van Valerie had een goede weg ingeslagen met twee overwinning een week eerder, toch kreeg deze reeks tegen de Drexel Dragons geen vervolg want er werd verloren met 1-5 van het team van Puk! Voor beide dames zit er regulier seizoen er nu op.

 

 

Charlotte Vaanhold en Moniek van Aarle hebben hun seizoen ook overtuigend afgesloten! De dames pakte een week eerder al een knappe 2-1 zege op Boston College, en dat goede gevoel werd door getrokken in het duel met Providence want er werd ruim gewonnen: 4-0. Van Aarle was direct betrokken bij de openingsgoal waarbij ze de assist afleverde, Vaanhold voegde ook weer een doelpunt toe aan haar productie.. ze wist haar naam achter de beslissende 3-0 te zetten! De dames hebben het vizier nu vol op de halve-finales staan van de BIG EAST.. hier is weer Providence de tegenstander. Zet hem op dames!

 

 

 

Iemand die week op week van zich laat horen is Tess van Ommeren! Tess wint haar eerste duel van de week met 2-1 van sacred heart en daarbij levert ze weer 2 assists af.. later die week verliest ze van Colgate met 2-1 waarbij ze nog wel de 1-1 voorbereid maar in overtime toch haar meerdere moet erkennen in Colgate. Van Ommeren geeft dus veel assists en haar seizoenstotaal staat nu al op 11, een onmisbare schakel kan je haar dus wel noemen in het team van Rider University!

 

 

 

Net als Tess doet Celeste Veenstra het week in week uit goed! Veenstra speelde één duel deze week en die wist ze winnend af te sluiten.. tegen de nummer 7 van het land Millersville komen de dames al na 22 seconden op achterstand. Het voordeel van een vroege achterstand is dat er nog voldoende tijd is om deze achterstand ongedaan te maken, en dat gebeurt dan ook want de Warriors weten het om te buigen naar 2-1 maar kunnen dit uiteindelijk niet volhouden want vlak voor tijd valt de 2-2. Beide teams hebben dus overtime nodig om de winst te kunnen pakken.. de Warriors pakken uiteindelijk deze winst en vergroten zo de winning streak naar acht duels.

 

 

 

‘Huskie’ Lisanne van den Noort is met haar team natuurlijk al kampioen geworden van de competitie maar toch is het seizoen nog niet klaar want er zijn nog een aantal duels te spelen. Zo stonden er duels met Georgetown en American op de planning.. uiteindelijk werden deze vrij eenvoudig af gedaan want beide teams werden met 4-1 en 5-1 aan de kant gezet door de huidig kampioen UCONN. De volgende tegenstander is Villanova..

Net als Lisanne mag Karlijn Roijakkers zich vanaf dit weekend kampioen noemen! De Pacific Tigers kennen een uitstekend seizoen tot dusver.. zo begonnen ze de week met een geweldige uit overwinning op het grote Stanford! Ze weten de winst uit handen van Stanford door met 2-1 te winnen, Karlijn weet zelf belangrijk te zijn met een assist op de 2-0. Deze overwinning betekende dat de Tigers tegen California kampioen konden worden, en dat gebeurde dan ook! De dames van Pacific wisten een lastig duel met 2-1 te winnen en zich zo te kronen tot ‘America East West Champion’! Fantastisch voor de aanvoerster van de Tigers die in haar laatste jaar kampioen wordt met haar team, congratulations Karlijn!

 

 

 

Van de Tigers gaan we door naar de Wildcats waar Lucas Jacobs zich al het gehele seizoen ontpopt tot publiekslieveling! De aanvallende middenvelder met een enorm veel scorend vermogen laat deze week maar weer eens van zich horen. Jacobs wist te winnen van Mount Mercy University met 2-4 en van William Penn met 2-1. Tegen Mount Mercy doet Jacobs direct waar hij goed in is: Scoren! De Nederlander is dodelijk in de 16 en alleen een overtreding houdt de schutter van scoren af.. dit leidde tot een penalty die uiteindelijk door Jacobs zelf verzilverd werd! De vedette is daarna ook direct betrokken bij de 2 en 3-0 want bij beide goals levert hij de assist af.
Later die week moesten de Wildcats en ook nog opnemen tegen William Penn die 18e van het land staan.. de Wildcats komen voor rust op achterstand maar die achterstand wordt na rust al vlug ongedaan gemaakt. In de slotfase staat de goalgetter zelf ook nog op door de winnende 1-2 te maken! Lucas gaat nu dus vol vertrouwen de play-offs in en mag het daarbij weer opnemen tegen William Penn..

 

 

Door naar die Owls! Billy Nzojyibwami en Wessel Albers kennen een ongekend goed seizoen bij de William Wood Owls.. de mannen weten keer op keer te winnen en draaien mee in de top van de conference. Een gooi naar het kampioenschap was niet iets ondenkbaars.. afgelopen week was deze kans er dan daadwerkelijk. De mannen moesten hun eerste duel van de week wel winnen om aansluiting te blijven houden op de nummer 1 Columbia, dat gebeurde dan ook want Lindenwood werd door twee vroege doelpunten van Billy met 3-1 verslagen. De mannen konden zich dus opmaken voor een van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen want er stond een kampioenswedstrijd tegen directe concurrent Columbia op het programma. Een duel waarbij wanneer er winst behaald werd de Owls kampioen zouden zijn.. toch werd het niet wat het moest worden want Columbia kwam op een 0-2 voorsprong waarbij de wedstrijd eigenlijk al gespeeld was, Billy deed nog wel iets terug en tekende voor de eretreffer. Billy zette hiermee zijn seizoen totaal op 11 doelpunten!

 

 

 

Jurren van der Gun, Roel van Linschoten en Hugo Trijbels waren ook nog in de race voor het kampioenschap en daar gingen ze dan ook vol voor! Zo wordt eerst Saint Ambrose met 3-0 aan de kant gezet.. een Nederlandse scoresheet is wat te zien was, Van der Gun wist namelijk de 1-0 en 3-0 voor zijn rekening te nemen en Van Linschoten wist bij elk doelpunt de assist af te leveren! De mannen van de Olivet Nazarene Tigers houden natuurlijk nog steeds uitzicht op de titel en hopen natuurlijk op punt verlies van de nummer 1.. toch moet er zelf ook nog gewonnen worden van Trinity International University. Iets wat dan ook gebeurt want aanvoerder Van der Gun weet in de eerste helft zijn Tigers met een hattrick op een 3-0 voorsprong te zetten, uiteindelijk werd het nog 5-1 in het voordeel van de mannen van ONU! Ze staan nu gedeeld bovenaan in de conference.. maar focus is datgene dat heerst want de kwartfinales van het regionale toernooi staan voor de deur en Holy Cross wacht dus alweer..

 

 

 

Leo Hermans hoopte natuurlijk op punt verlies van de Olivet Nazarene Tigers want hij zit met zijn Judson Eagles de ploeg van Jurren op de hielen! Helaas lukte Leo niet wat ONU wel lukte namelijk winnen.. De Eagles speelden tegen Robert Morris die op een 4e plek staan, Hermans komt in de eerste helft nog op een comfortabele 2-0 voorsprong en dus lijkt er geen vuiltje aan de lucht voor de Eagles. Toch gaat het in de tweede helft helemaal mis want zo wordt in twee minuten tijd de wedstrijd uit handen gegeven door drie tegendoelpunten te incasseren.. de Eagles komen dit niet meer te boven en verliezen uiteindelijk met 2-3. Een 3e plek in de competitie is wat blijft staan en dus mogen de mannen van Judson University zich opmaken voor de kwartfinales..

 

 

Ook Jesse Hoekstra is nog altijd in de race voor het kampioenschap! Hoekstra moet daarvoor alles winnen en dat deed hij afgelopen week dan ook overtuigend, Chaminade en Dominican werden met 4-1 en 3-1 verslagen en zet dus een goede stap in de richting van de titel. Toch zal het halen van de titel heel lastig worden aangezien het gat 6 punten is en er nog maar 2 duels te spelen zijn, maar de bal is rond dus ga er voor Jesse!

Wie deze week wel kampioen werd was Yesin van der Pluijm! Met Young Harris kent Yesin een ongeslagen status tot dusver.. de mannen hadden de champagne al weken koud staan en die mocht deze week dan eindelijk ontkurkt worden. Voor dit kampioenschap was wel een uiterste krachtsinspanning nodig want in een absolute kraker tegen North Georgia werd er met 2-3 in overtime gewonnen. De mannen van Young Harris stonden tot diep in de tweede helft met 2-1 achter.. maar op vier seconden voor het einde viel de gelijkmaker! Beide teams gingen dus overtime in om nog een gooi te kunnen doen naar de winst.. en met succes want Young Harris pakte op negen seconden voor het einde het kampioenschap door de 2-3 in het doel te werken! Dit was de manier om 1100 toeschouwers op de banken te krijgen. Congratulations!

 

 

Ook bij Huib Achterkamp is de spanning ontzettend hoog! De Blackbirds staan op slechts één punt bovenaan in de competitie en kunnen zichzelf dus geen misstap permitteren.. een misstap maken ze dan ook niet. De Blackbirds speelden afgelopen week tegen Bryant en lang bleef het 0-0 en dus werd het alles of niets voor de mannen uit Brooklyn want puntverlies mag niet.. in de 82e minuut werd de ban dan eindelijk gebroken! De Blackbirds weten zo een zwaarbevochten 1-0 overwinning uit het vuur te slepen en dus blijven ze bovenaan staan in de competitie, aankomend weekend staat het laatste duel op het programma en dus is de spanning hoog.. het kampioenschap is binnen handbereik voor Achterkamp en zijn mannen.

 

 

 

Voor het Nederlandse duo bij Carson-Newman was het een speciale week met een speciaal duel want voor Twan Verweij en Daan Smit stond hun laatste thuisduel op het programma! De seniors spelen eerder die week gelijk tegen Newberry met 2-2 maar weten in stijl afscheid te nemen van hun thuisbasis door met 2-1 van Catawba te winnen!

 

 

 

Door naar de Joost Mangert die maar al te graag ieder duel wat die speelt wil winnen! En ook deze week zet hij die winstreeks voort door met 2-1 van Seattle te winnen.. hij pakt geen clean sheet en dus baalt de verdediger hiervan. Toch weet hij in zijn tweede duel wel weer de 0 te pakken door met 4-0 van Northwest Nazarene University te winnen, Mangert verdubbelde zijn doelpuntentotaal naar 2 door een vrije trap binnen te werken en zo voor de 2-0 te tekenen in de met 4-0 gewonnen wedstrijd! Joost pakt nu 16 duels op rij de winst en moet nog 2 duels winnen om met zijn Simon Fraser University de geschiedenis boeken in te gaan door zonder verliespunt kampioen te worden.

 

 

Over naar de mannen van Incarnate Word.. Kas van Eekelen, Maurits Gersen, Lars Willems en Rob Lemmens! De kennen een vervelend seizoen tot dusver en daar kwam afgelopen week niet veel verandering in.. de mannen verloren met 1-3 van San Jose State en van Seattle. In de wedstijd tegen San Jose komen de mannen door een assist van Kas en een doelpunt van Maurits nog wel op een 1-0 voorsprong maar toch incasseerde de mannen nog 3 goals.. uiteindelijk maakte doelpuntenmaker Gersen de wedstrijd niet vol wat de verdediger veroorzaakte een penalty waarna hij met rood het veld moest verlaten. In de wedstrijd tegen Seattle kwamen de Cardinals weer op een 1-0 voorsprong door een assist van Van Eekelen maar gaat het ook deze keer weer mis.. Heads up guys!

 

 

 

Aaron Middendorf kende een wisselvallig seizoen bij Lake Erie met vervelend blessureleed.. maar de middenvelder is weer terug op niveau en tekende afgelopen week weer voor een doelpunt! Tegen Branden Denton werd er met 3-1 gewonnen en sinds lange tijd maakt de Nederlander dus weer een doelpunt want hij wist de score te openen. In het weekend mocht hij ook al zijn opwachting maken in de kwartfinales van regionale toernooi tegen Ohio Dominican, na 7 minuten komt Lake Erie op voorsprong.. deze voorsprong wordt met man en macht verdedigd en met succes want de winst werd behaald en dus zijn ze geplaatst voor de semi-finals. In de semi-finals wachten de Tiffin Dragons van Tom Maas!

De Patriots van Marvin van der Made kennen een wisselvallig seizoen maar konden afgelopen weekend met een goed resultaat tegen de nummer 1 uit de conference een stap zetten naar de top 3! Winst is datgene dat nodig was tegen Cumberland Phoenix.. uiteindelijk werd dat niet behaald want beide teams bleven steken op een 1-1 gelijkspel.

De mannen van de Point Park Pioneers eindigen ook bij de eerste drie! Geert Bijl, Abel van Beest en Kay in ’t Ven verliezen hun laatste duel van Indiane University East met 0-1 en blijven dus op een 3e plek in de competitie staan.. op naar de play-offs.

 

 

 

Eerste doelpunt op Amerikaanse bodem! Die prestatie zette Daan Snellink afgelopen week neer, hij ging met zijn Huskies de strijd aan met CSU Bakersfield en wint dit duel met 3-1. Daan tekende nog voor rust voor de 2-1 die hij goed binnenschoot na een afvallende bal uit een corner! Later die week speelt Snellink een duel tegen het team boven Houston Baptist in de conference.. voor de spelverdeler valt deze keer het dubbeltje de verkeerde kant op want Houston Baptist verliest in overtime.

 

 

Voor Kevin de Lange is score op Amerikaanse bodem niets bijzonders, de pijlsnelle buitenspeler doet dit wekelijks en zo dus ook nu weer! Kevin kent een mindere reeks bij Shawnee State en daar komt deze week nog een nederlaag bij.. tegen Lindsey Wilson College werd er met 2-4 verloren, Kevin probeert nog iets te forceren door de 1-1 en de 2-3 te maken maar uiteindelijk mag dit niet meer baten. Kevin zet hiermee zijn seizoen totaal op 14 doelpunten.

 

 

 

Voor Melle Rekvelt en Bas Pouls zit het competitie seizoen er nu ook op, de mannen wisten hun duel met St. Andrews University nog met 2-1 te winnen! Rekvelt verdubbelt binnen het kwartier de score naar 2-0 en maakt daarmee zijn 6e doelpunt van het seizoen wat hem topscorer van het team maakt. De mannen spelen nog wel een non-conference game tegen Georgio Gwinnett..

 

 

 

Na een schorsing start Stan Roosken weer in het team van de Urbane Blue Knights! De Knights weten tegen Concord met 2-1 te winnen waarna er tegen de nummer 21 van het land Notre Dame jammer genoeg nog in overtime werd verloren.. Roosken schiet de Knights nog wel op een 1-0 voorsprong maar kan deze 1-0 niet over de streep trekken. Urbana mag zich nu gaan opmaken voor het regionale eindtoernooi waar huidig kampioen Charleston wacht.. een Nederlandse clash dus: Stan Roosken vs Steyn van Ark!

 

 

 

Voor doelman Ruben Stuiver was het sinds lange tijd weer eens een goede week! De goalie van de San Fransisco Dons kent tot dusver een vrij vervelend seizoen waarin weinig wordt gewonnen, toch pakken de Dons deze week een knappe 1-2 zege op de nummer 7 van het land Portland en winnen ze vervolgens ook van Gonzaga met 2-0! De mannen van de San Fransisco Dons weten het seizoen dus positief af te sluiten.

Voor onze andere doelman Mathijs Swaneveld was het net omgedraaid.. na een aantal overwinning te hebben geboekt ging het afgelopen week toch weer mis. Virginia Tech speelt gelijk tegen Davidson (2-2) en verliest van Duke met 0-2.. toch is er weinig tijd om bij te pakken neer te zitten want morgen staat het eerste duel van het regionale toernooi al op de planning: vs Syracuse!

 

 

 

Seniors Mats Kreek & Sjoerd Schobbers hebben hun laatste Amerikaanse seizoen met glans afgesloten! Mats won beide duels met 4-2 van Daemen College en van East Stroudsburg met 3-2 in overtime. Sjoerd wist tegen Bluefield College een 2-1 winst te behalen en dus ook met de winst uit te zwaaien.

 

 

 

Bij het vrouwenvoetbal werd er ook een Nederland duel gespeeld! Anoucke Baas nam het op tegen Meggie van den Oever, de Delta State vrouwen wisten eenvoudig met 3-0 te winnen. Baas opende de score tegen Spring Hill College.

 

 

 

Aankomende week staat in het teken van de regionale toernooien! De talenten gaan hun uiterste best doen om zo ver mogelijk te komen.. natuurlijk houden we jullie hierover op de hoogte! Voor meer dagelijkse avonturen en prestaties van onze talenten.. volg ons op Instagram!

 

 

 

 

 

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.