Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

‘De week van de waarheid’ – Tijs te Duits

‘De week van de waarheid’ – Tijs te Duits

Voor doelman Tijs te Duits zit het seizoen er definitief op.. maar wat een zinderend slot van het seizoen kende de doelman van de Saint Mary Gaels! De Gaels mochten het in de 3e ronde van de NCAA Nationals opnemen tegen het grote Stanford voor bijna 3000 toeschouwers.. enorm spannend dus! Tijs nam ons mee in zijn week als student-athlete bij de Saint Mary Gaels..

 

 

 

Monday 11/19
Maandag is voor het het Men’s soccer team altijd om van de  wedstrijden te herstellen, wij zijn dan vrij van training en moeten dan werken aan het herstel. Wij hebben dan ruime keuze in hoe wij willen herstellen. Er is een ijsbad, recovery boots, zwembad, weight room en regelmatig is er ook de mogelijkheid om een afspraak te maken bij de ‘massagethereapisth’. Verder staat de maandag in het teken van school. Ik heb elke maandag 3 colleges waardoor ik om 13:00 altijd klaar ben. Nadat mijn lessen zij afgelopen moet ik deels huiswerk maken voor de rest van de week omdat wij het dan zo druk hebben, In weken dat we reizen is de maandag heel belangrijk, een paar weken terug hadden wij 6 wedstrijden in 15 dagen dus dan is een goede planning van belang.

 

 

 

Tuesday 11/20
Op dinsdagen hebben wij per definitie 2 trainingen. Voor de eerste training moet ik 6 uur opstaan, we hebben met het team de afspraak om 45 minuten voor elke training in onze kleedkamer te zijn.  ik heb dan de kans om te douchen zodat ik goed wakker kan worden, ik kan iets voor de training eten en als het nodig is er de gelegenheid om een behandeling te krijgen van de teamfysio. De training is van 7:30 tot 9:00. Ik moet dan enigszins opschieten voor mijn les die 9:45 begint. In die 3 kwartier ga ik naar de trainingsoom voor herstel, douche ik en eet ik wat in de kantine. Na mijn les die rond 12 is afgelopen ga ik  terug naar mijn kamer om te rusten. Daarna ga ik weer naar de kantine om te lunchen met vrienden en naar de bibliotheek om mijn huiswerk van de dag af te maken. Om 4 uur staat dan weer de volgende training dan weer op het progamma namelijk weights. Deze training is normaal gesproken rond 5:30 afgelopen. Na de training eten wij weer in de kantine en spreken wij meestal met vrienden af om ergens iets te gaan doen. Van de week waren wij naar “Grizzly Peak” wat echt een aanrader is met de zonsondergang.

 

 

 

Wednesday 11/21
Vandaag moet ik om 8:30 opstaan en heb ik altijd 3 lessen waardoor ik om 1 uur klaar ben. Na mijn lessen moet ik snel naar de kleedkamer voor de training die dan begint om 1:30. Ik eet dan even snel wat in the training room en bereid mij dan weer voor op de training. De training van vandaag is de tactische training, we spelen dan 11 tegen 11 waarbij wij de speelwijze van onze aankomende tegenstander proberen na te bootsen. Na deze training volgt altijd een videoanalyse van de tegenstander en de teambeelden van onszelf. Er wordt dan besproken hoe wij op bepaalde situaties moeten reageren. Soms volgt er nog een scoutingsreport van de tegenstander met mogelijke opstelling/formaties, zwakke maar ook sterke punten van hun.

Thursday 11/22
Net zoals de dinsdag begint de donderdag altijd om 6 uur. Wij hebben dan wel 1 training, maar deze training begint dan wel om 7:30. Na de training en les ben ik dan helemaal vrij. Na mijn les neem ik vaak even een dutje en ga ik als ik klaar ben met mijn huiswerk iets doen. Het is elke keer weer anders, de ene keer ga ik zelf weights doen, soms ga ik naar het zwembad om lekker te ontspannen en die andere keer ga ik naar Walnut Creek om mijzelf te vermaken.

 

 

 

Friday 11/23
Op basis van school de zwaarste dag van de week. Vrijdag heb ik altijd les van 8:30 to 2:30 en moet ik direct weer naar de kleedkamer voor een training die om 3 uur begint. Na de training moet er dan weer huiswerk gemaakt worden en daarna is het tijd voor avondeten. De vrijdagavond is altijd erg ontspannen. Lekker de jacuzzi in of langs bij vrienden die vaak niet op campus wonen.

Saturday 11/24
De training van de dag voor de wedstrijd. Zaterdagen hebben wij altijd korte, maar krachtige trainingen in de ochtend. Alles staat in het teken van in het goede gevoel komen voor de volgende dag. Na deze ochtend training hebben wij altijd de dag verder compleet voor onszelf. De zaterdag gebruik ik dan ook voor de grotere uitstapjes te doen. Van de week was ik met een paar vrienden naar San Fransisco gegaan om ook wat van de stad te zien en aankomende zaterdag gaan we weer om te schaatsen en te kijken hoe San Francisco eruit ziet met de kerstverlichting.

 

 

 

Sunday 11/25
De dag van de waarheid. Deze dag begint altijd met een teamontbijt in de kantine. Na dit ontbijt gaan wij altijd naar het stadion en hebben wij een teammeeting met alleen spelers wat we verwachten en hoe wij ons doel gaan bereiken. Voor de wedstrijd ga ik altijd even langs bij de

fysiotherapeut voor een behandeling. Voordat wij het veld opgaan is er altijd een vast ritueel. De trainers verlaten dan de kleedkamer, we gaan dan in een kring staan en de aanvoerder start dan een soort ‘chant’ waarbij iedereen aan mee doet om ons vol te krijgen met adrenaline. Tot nu toe hebben wij nog niet dit seizoen het gevoel van verlies gevoeld. Dus na de wedstrijd als we winnen betekend dat “Sunday, funday”. Na de wedstrijd op zondag is het het enige moment van de week waar we tijd hebben voor een feestje en dat gebruiken wij dan ook altijd zeker. Het enige is dan dat we de volgende dag school hebben, maar de zondag wordt toch nog steeds gebruikt om van te genieten.

 

 

Tijs mag dus terugkijken op een mooi eerste jaar in dienst van de Gaels, op naar jaar 2! Ben je benieuwd naar meer dagelijkse avonturen van Tijs of andere talenten? Volg ons op Instagram!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.