Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Updates

Weekly update – week 42 2018

Weekly update – week 42 2018

Het weekend zit er weer op en dat betekent dat de weekly update weer voor de deur staat! Onze talenten maakten zich weer op voor de nodige wedstrijden.. de hoogtepunten hebben we weer op een rijtje gezet voor jullie..!

 

 

 

Te beginnen met onze landgenoot bij Old Dominion University.. Ilse Westera! Voor Westera mochten eindelijk weer de handen de lucht in, na vijf nederlagen op rij te hebben moeten verwerken boekte de dames een monsterzege op Temple. Temple werd met maar liefst 9-1 op de plek gezet.. zaak voor de dames van Old Dominion om dit goede gevoel door te zetten.. dat gebeurde dan ook tegen American, American werd namelijk met 1-0 verslagen en zo zijn de dames weer helemaal terug in de winning flow.

 

Wie ook een monsterscore wist neer te zetten was Valerie Vogels.. Valerie wist namelijk met haar team een zevenklapper neer te zetten tegen LIU Brooklyn! De eindstand werd gezet op 7-1 in het voordeel van Hofstra University, zelf gaf Valerie één assist.

 

 

 

Net als Ilse en Valerie wisten ook Moniek van Aarle en Charlotte Vaanhold weer een winst bij te schrijven. Het duo van de Liberty Flames speelde maar een wedstrijd deze week en die werd winnend afgesloten.. Georgetown werd met 2-1 verslagen! Moniek maakt in dit duel al vroeg de openingstreffer, uiteindelijk vormt deze goal de basis voor de 2-1 overwinning.

 

 

 

Wie ook weer op het scoreformulier stond was Puk Thewessen! Puk ging als een komeet van start bij de Drexel Dragons.. zo scoorde ze meerdere malen in haar eerste duels. Na enkele weken van droogte voor de verdedigster wist ze deze week weer haar aanvallende bijdrage te leveren! Puk wint 5-1 van Monmouth en geeft de assist op de openingsgoal.. later die week speelde ze ook nog tegen Temple en hierbij is ze van enorme waarde. Na eerst de assist op de 1-0 te geven weet ze zelf in overtime de winnende goal te maken voor de Dragons! De vreugde was dan ook groot op dat moment bij Puk!

 

 

 

Vorige week wist ze al aanvallend van waarde te zijn.. deze week is dat niet anders voor Tess van Ommeren! Tess speelde met haar Riders afgelopen week twee duels en deze weet ze beide winnend af te sluiten. De eerste wedstrijd tegen Fairfield had overtime nodig om een winnaar aan te kunnen wijzen.. een duel dat dus tot het gaatje ging.. uiteindelijk wisten de Riders door voorbereidend werk van Tess de game-winnende 2-1 te maken. En snel weer door naar de volgende wedstrijd.. want ja zo druk hebben ze het in Amerika! Het duel met Lehigh University staat al weer op de planning.. een duel waarbij Van Ommeren weer een van de beslissende schakels binnen het team van de Riders is.

Tess komt in dat duel eerst op achterstand maar die achterstand wordt al gauw ongedaan gemaakt want door weer een assist van de Nederlandse komen de Riders op 1-1 waarna vervolgens Tess zelf de score uitbreidt naar 3-1! Uiteindelijk is ze ook nog betrokken bij het slotstuk waarbij de Riders door goed werk van Tess op de einduitslag op 4-2 zetten.

 

 

 

Celeste Veenstra weet ook deze week het net weer eens te vinden. Celeste is een vaste waarde in bij de Warriors en scoort wekelijks.. zo dus nu ook weer in de overwinning op Mercyhurst! De aanvalster weet een krappe 1-0 voorsprong uit te breiden naar een comfortabelere 2-0, uiteindelijk wordt het ook nog 3-0. Later die week wint ze ook nog van Slippery Rock maar beloont ze zich zelf hier niet met een goal of assist.

 

 

 

Door naar het voetbalveld waar ook weer genoeg te zien was.. te beginnen met Webster Ruiter en Kevin Helsdingen! Beide mannen kende een hele moeizame start van het seizoen en moesten keer op keer een nederlaag zien te verwerken.. afgelopen week was het voor beide mannen dan eindelijk raak.. WINST! Kevin wist te winnen van Trinity International University met 1-0 en dus is er een einde gekomen aan de verliesreeks voor de Crimson Waves. Net als Kevin is voor de Webster nu dus ook de gifbeker helemaal leeg, zijn Lassen College wist na een zwaarbevochten duel tegen Siskiyous de winst uit het vuur te slepen.. 4-3! Webster was hierbij zelf enorm belangrijk door zijn handtekening te zetten achter de 3-2.. want die nam hij voor zijn rekening.

Iemand die het omgekeerde verhaal kende is Tom Maas. Tom kende met zijn Tiffin Dragons een enorm goed seizoen tot dus ver met veel overwinningen.. toch moesten de Dragons afgelopen week een nederlaag incasseren tegen Findlay (2-0). Captain Maas speelde in dit duel slechts 19 minuten en dus is dit voor Tom een week om snel te vergeten.. het vizier staat dan ook al weer op het eerst volgende duel!

 

 

 

Op het voetbalveld stond er twee Nederlands getinte duels op het ‘schedule’: Marvin van der Made vs Kevin de Lange & Jelle Kosters vs Mats Kreek! Twee mannen die wekelijks scoren zijn Marvin en Kevin en nu mogen ze het tegen elkaar laten zien.. en je raadt het al.. in deze wedstrijd scoren geen van beide heren! Toch weten hun teamgenoten dit wel te doen en weten uiteindelijk de Patriots van Marvin aan het langste eind te trekken. De eindzege werd op 3-1 gezet..
Dan Gannon vs Mercyhurst.. een échte derby! Jelle die vooralsnog wacht op zijn eerste minuten bij Gannon zag zijn team uiteindelijk overtuigend winnen van de Lakers waar Mats in de basis stond. Een spannende derby werd het nooit en de eindstand op het scorebord was 3-1 voor de Knights.

 

 

 

Afgelopen week vlogen er weer talenten het land over om uitduels te spelen! Zo vloog het kwartet van Incarnate Word af naar Las Vegas.. het grote Las Vegas is natuurlijk al een avontuur op zich, toch moest er ook gevoetbald worden in de grote stad. Na 2-0 voor te komen tegen UNLV ging het toch weer mis voor Maurits Gersen, Kas van Eekelen, Lars Willems & Rob Lemmens.. het werd 2-3 in Nevada.

 

 

 

Ook Daan Snellink stapte op het vliegtuig, hij vloog van Houston, Texas naar Denver, Colorado om daar een duel te spelen met Air Force. Daan, die dicht tegen het eerste efltal aanzit en wekelijks veel minuten maakt, ging natuurlijk voor de winst bij Air Force.. helaas werd het niet wat het moest worden en werd er met 4-0 verloren van de nummer 15 van het land.

 

 

 

De laatste die op het vliegtuig stapte was Maarten Nikkessen, met zijn mannen van James Madison vloog hij naar New York om hier 90 minuten te voetballen tegen Hofstra.. Nikkessen en zijn mannen weten de volle buit mee terug te nemen naar Virginia, 2-0!

Wessel Albers en Billy Nzojyibwami wisten weer een ruime zege te boeken! 5-0 werd het tegen Harris-Stowe! Wessel is niet iemand die vaak scoort maar wel iemand die goed is in het voorbereidend werk.. hij gaf namelijk de assist op de 2 en 3-0 en besliste hiermee mede het duel. Ook Billy pakt zoals altijd zijn doelpuntje weer mee en tekende voor de 4-0!

 

 

 

De twee vrienden en voormalig teamgenoten Joost Mangert en Yesin van der Pluijm gaan nog steeds als kometen! Beide mannen kennen tot op heden een ongeslagen status.. Simon Fraser University wist afgelopen week weer twee eenvoudige zeges te boeken. Joost won van Concordia University en van Western Washington University, beide duels werden met 3-0 afgedaan.. voor Mangert dus weer twee clean-sheets erbij! Voor Yesin kan het momenteel niet beter.. Yesin is een vaste waarde momenteel bij Young Harris en doet het naar behoren daar.. ook Young Harris weet de winning-streak voor te zetten door met 1-0 van Clayton State te winnen. Goed bezig mannen!

 

 

 

Twee andere mannen die nog steeds een ongeslagen status kennen zijn Steyn van Ark en Connor van Loveren! Steyn wist twee keer een 3-0 zege te boeken.. eerst werd University of the District of Columbia aan de kant gezet en later die week moest ook Wheeling Jesuit University er aan geloven. De landskampioen Charleston doet dus goede zaken om mee te blijven draaien in de top! Ook Connor wist weer overtuigend te winnen.. in een state-derby met Colorado Christian werd het 5-0 voor de Mines. Connor die sinds een tijd weer in de basis mocht beginnen wist de assist op de 4-0 te geven en zo dus onderdeel te zijn van het slotakkoord.

 

 

 

Twee verdedigers die aanvallend de laatste weken van enorme waarde zijn: Jurren van der Gun en Huib Achterkamp! De aanvoerder van de ONU Tigers scoorde afgelopen week zelfs in beide duels.. zo ging Van der Gun tegen University of St. Francis achter de bal staan bij een vrije trap van 25 meter en wist hij met uiterste precisie de keeper te verschalken en de score te openen (2-1)! Later die week is de aanvoerder weer belangrijk want hij weet in de slotfase zijn Tigers een 2-1 voorsprong te bezorgen door de bal binnen te werken en zo tegen Saint Xavier University de volle buit te pakken.

 

 

Ook Huib wist dit kunstje te flikken.. eerder die week wist de verdediger als belangrijk te zijn met een assist op de gelijkmaker in de met 2-3 gewonnen wedstrijd tegen Sacred Heart. De week werd daarna alleen maar beter voor de Blackbirds en Huib zelf.. na op achterstand te komen tegen St. Mary’s krijgen de Blackbirds veel kansen en dringen ze aan op de 1-1.. deze valt dan ook en beide teams houden de score in evenwicht. Uiteindelijk is er overtime nodig om tot een winnaar te komen.. en ja die komt er want uit een corner weer Huib boven iedereen uit te torenen en de bal achter de doelman te knikken! Uitzinnige vreugd is wat dan volgt..

 

 

Voor Kay in ’t Ven, Geert Bijl en Abel van Beest was het dit weekend weer een uitslag van formaat.. Carlow University werd namelijk met 1-7 verslagen. En ja dan kan een Nederlands doelpunt niet uitblijven, vorige week moest die de bal afstaan aan Geert toen de Pioneers een penalty kregen maar deze week wist die zelf dus zijn naam achter een doelpunt te zetten.. Kay wist namelijk de 2-0 te maken!

 

 

 

Ook Lucas Jacobs pikt zijn doelpuntje weer mee, nu was hij met het hoofd trefzeker tegen Clarke University (2-0). Net als Jacobs pikt ook Sjoerd Schobbers zijn doelpunt weer mee, hij wint van Seton Hill vrij gemakkelijk met 4-0 en schrijft de 2-0 op zijn naam.. later die week winnen de mannen van Salem Int. ook nog van Pikeville met 1-0.

 

 

Doelman Mathijs Swaneveld kende twee nipte nederlagen op rij en dus was het zaak voor de mannen van Virginia Tech om dit snel weer om te draaien. Dit gebeurde dan ook want de mannen herpakte zich tegen Pitt University en wonnen met 3-0. Voor Ruben Stuiver was het een ander verhaal, zijn Dons namen het op het tegen de Gaels van Tijs te Duits.. de Gaels kennen een ongeslagen status en dus werd een heel lastig duel op voorhand voor de Dons. Wat op voorhand lastig bleek te zijn werd ook realiteit want de Gaels wisten maar liefst 8x te scoren en dat resulteerde dus in een 8-0 zege.

 

 

 

 

Dit waren de hoogtepunten weer van deze week! Veel van onze talenten gaan alweer richting het slot van het seizoen..  spannend.. natuurlijk houden we jullie hierover op de hoogte! Voor meer avonturen en prestaties van onze talenten check onze Instagram!

 

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.