Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Tijs te Duits; Via AJAX en Excelsior naar California!

Tijs te Duits; Via AJAX en Excelsior naar California!

Deze zomer verruilt Tijs te Duits Nederland voor Amerika. Hij verruilt Excelsior Rotterdam voor Saint Mary’s California! Een mooie stap in zijn succesvolle carrière. Vorige week ontving hij zijn VWO diploma; klaar om zijn koffers te pakken en te verhuizen naar het zonnige zuid westen van Amerika. Een overstap om trots op te zijn.

 

 

 

Dat Tijs een talentvolle keeper is staat al jaren buiten kijf. In 2013 had hij de clubs voor het uitkiezen, destijds onderdeel van Alphense Boys. De interesse van Feyenoord, Sparta, FC Twente en ADO Den Haag waren strelend maar hij koos voor AJAX Amsterdam.

 

 

Bij AJAX doorliep hij de U15, U16 en U17 elftallen. Speelde grote internationale toernooien tegen topteams als Juventus, Barcelona, Liverpool en Tottenham Hotspur. In deze periode heeft hij zijn prijzenkast behoorlijk goed gevuld. Met kampioenschappen in U15, U16 en U17.

 

 

 

Na zijn periode bij AJAX vertrok hij naar Excelsior Rotterdam. Dit seizoen speelde hij zijn wedstrijden in de U19 en in Jong Excelsior. Ook zat hij al bij de selectie van het eerste elftal in het begin van het lopende seizoen voor oa de competitiewedstrijd tegen Willem II. Toch kiest hij voor een avontuur in de VS.

 

 

 

Head coach Adam Cooper vloog naar Nederland om Tijs met eigen ogen te bekijken en was direct enthousiast. “Na het zien van Tijs was ik direct verkocht”, aldus Cooper. “We hebben er dan ook geen gras over laten groeien en wilde hem zo snel mogelijk aan het team toevoegen.” Tijs is de tweede Nederlander die Cooper naar California haalde. Vorig jaar maakte grad-student Sem Kroon de overstap.

 

Deze zomer vertrekt hij naar California. Hij gaat voetballen en studeren bij Saint Mary’s California. Hij verruilt het regenachtige Nederland voor het prachtige California. Zijn nieuwe woonplaats ligt op steenworp afstand van San Francisco. De talentvolle keeper speelt zijn wedstrijden onder andere in Santa Barbara, San Jose, Sacramento en San Diego. Daarnaast stonden afgelopen seizoen ook vliegtrips op het programma naar oa Portland, Denver en West Viriginia. Not bad. In de competitie komt Tijs ook nog een andere Nederlander tegen. Bij University of San Francisco werd keeper Ruben Stuiver vorig jaar kampioen van de competitie. Het beloven mooie clashes te worden!

 

 

 

Naast Tijs vertrekken deze zomer nog twee andere spelesr van Excelsior naar de VS om daar te gaan voetballen en studeren. Eerder communiceerden we al de transfers van Joost Mangert  en Yesin van der Pluijm. Wij zijn extreem trots dat we deze jongens kunnen helpen met de volgende stap in hun carrière; het combineren van topsport en studie in Amerika.

 

 

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.