Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Updates

Weekly Update – Week 47 2018

Weekly Update – Week 47 2018

De wedstrijden staan onder hoogspanning en gaan tot het scherpst van de snede! Voor veel talenten is het deze week erop of eronder.. wie weet een plekje te bemachtigen in de volgende ronde en voor wie is het seizoen definitief afgelopen? Lees het nu in de Weekly Update van deze week..

 

 

 

We beginnen de week met een inhaalduel van de Colorado Mines! Door veel sneeuwval vorige week werd het duel van de Mines tegen West Texas A&M afgelast omdat het veld onbespeelbaar was verklaard. De dag erna kon het duel dan worden ingehaald voor Connor van Loveren en zijn mannen.. na de dubbel te hebben gepakt wilde ze een run maken in de Nationals, helaas kwam dit niet uit de verf. Tegen West Texas ging het na een lange 0-0 stand in het laatste halfuur toch mis.. het werd uiteindelijk 0-2 en dat betekent het einde van het seizoen voor Van Loveren.

 

 

 

Dat zelfde geldt voor Steyn van Ark en zijn Charleston’s Golden Eagles.. de regerend kampioen wilde maar wat te graag het kampioenschap prolongeren. Toch ging het in de 3e ronde tegen West Chester vroegtijdig mis.. na 12 minuten viel de 0-1 voor West Chester en dit was ook tevens de eindstand. In het tweede bedrijf had Charleston een sterk overwicht en loste maar liefst 9 schoten, zonder resultaat helaas want geen een van de schoten trof uiteindelijk doel. De gedoodverfde kampioen is dus uitschakelt..

 

 

 

Huib Achterkamp pakte met de Blackbirds de dubbel en plaatste zich voor de Nationals waar in de eerste ronde West Virginia wachtte! Een tegenstander waar de Blackbirds zeker niet kansloos tegen waren.. de Blackbirds begonnen dan ook uitstekend aan het duel en vlogen uit de startblokken. Na slechts 10 minuten spelen stond LIU al op een 0-2 voorsprong en dus leek het kat in het bakkie.. toch bleek niets minder waar. In de 15e minuut werd door aansluitingstreffer al gemaakt en voor rust viel ook nog de gelijkmaker.. in de rust werden de koppen dus bij elkaar gestoken en kwamen beide teams gefocust de kleedkamers uit. In de 72e minuut viel de belangrijke 2-3 voor West Virginia en in de slotfase werd het duel met uit een vrije trap beslist in het voordeel van West Virginia (2-4).. hiermee is er een einde gekomen aan het fantastische seizoen van Achterkamp en zijn mannen! Ze kunnen terugkijken op een geweldig seizoen met de dubbel in de prijzenkast!

 

 

 

Wie dat ook mag is Yesin van der Pluijm! De dynamische middenvelder van Young Harris trad in de 3e ronde aan tegen de nummer 8 van het land: Lander. Een tegenstander van formaat dus voor de 11 van Young Harris.. beide teams waren goed aan elkaar gewaagd en dus was er ook maar een minimaal verschil in de score! na 30 minuten spelen viel de 0-1 voor Lander.. dat werd ook de ruststand. De Mountain Lions kwamen gebrand de kleedkamer uit en hadden een offensief overwicht met 12 schoten, een kwartier voor tijd kwam Lander met 10 man te staan wat er voor zorgde dat de Lions alles of niet gingen spelen. Helaas kon de gelijkmaker niet gemaakt stond er na 90 minuten 0-1 score op het bord.. helaas in het nadeel van Young Harris en dus strandden de mannen van Young Harris in de 3e ronde van de NCAA Nationals. De middenvelder kan terug kijken op een geslaagd eerste seizoen waar hij zichzelf in de basis knokte en uitgroeide tot een sleutelspeler in het elftal, de middenvelder richt zich op volgend seizoen waarin hij ongetwijfeld weer voor de prijzen gaat!

 

 

 

Voor doelmannen Mathijs Swaneveld en Tijs te Duits was het een uitstekende week! Beide mannen wisten met hun team een ronde verder te komen. Mathijs werd vrijgesteld van de eerste ronde en hoefde dus pas in de 2e ronde aan te treden tegen Charlotte! Een duel waar Virginia Tech een goede kans tegen had om de 3e ronde te bereiken.. en dat gebeurde dan ook, mede door een goed optreden van Mathijs werd een 1-0 stand over de streep getrokken en kon Swaneveld weer een clean sheet bijschrijven!
Ook Tijs plaatste zich voor ronde 3, net als Mathijs waren de Saint Mary Gaels vrij gesteld van de eerste ronde en troffen ze in de 2e ronde van de NCAA Nationals Oregon State. De Gaels kennen een ongekend goed seizoen en zijn een van de outsiders voor de titel! Toch hebben de Gaels grote moeite met Oregon St. en werd er pas in de 80e minuut gescoord door de Gaels. Uiteindelijk is dit doelpunt genoeg om de winst te pakken, de 3e ronde is een feit en daar wacht het grote Stanford.. een duel waar de Gaels dus boven hun kunnen moeten gaan presteren! Het zou een ongelofelijke boost geven voor de Gaels als ze Stanford weten te pakken.. we wensen beide doelmannen enorm veel succes in de 3e ronde van de Nationals!

 

 

 

Wie we dat ook wensen is Maarten Nikkessen! Maarten maakt met James Madison al een enorm sterke indruk in de Nationals tot dusver door eerst High Point met 3-0 op de plek te zetten waarna vervolgens North Carolina het onderspit moet delven met een 1-2 nederlaag. North Carolina is een topteam en is een van de kandidaten voor de titel.. knap dus dat deze horde overwonnen is door Nikkessen en zijn mannen. Voor Nikkessen volgt er nu een clash met oud teamgenoot Mathijs Swaneveld, de 2 speelden in het voorheen beide in de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam en treffen elkaar nu in de VS!

 

 

 

Voor goalgetter Lucas Jacobs gaat het seizoen ook nog even door! Hij pakte met zijn Baker Wildcats de winst in de eerste ronde van NAIA Nationals tegen LSU Alexandria.. met Jacobs natuurlijk weer in een hoofdrol. De Nederlander wist de score te openen en daarmee de Wildcats op een 1-0 te zetten! Ook zorgde hij ervoor dat de score verdubbeld werd.. met een geweldige solo waarbij hij de verdedigers passeert alsof ze er niet staan levert hij de bal keurig af bij een medespeler die de trekker overhaalt en de 2-0 op het bord zet! Jacobs kroont zichzelf hiermee dus maar een weer eens tot man-of-the-match.. een geweldig seizoen kent dus nog geen einde voor de doelpuntenmachine. Tegen wie Jacobs het nu mag opnemen is nog niet bekend maar een plek bij de laatste 16 is zeker!

 

 

 

 

 

Een plek bij de laatste 16 was ook het doel voor de mannen van de Olivet Nazarene Tigers, Jurren van der Gun, Roel van Linschoten en Hugo Trijbels plaatste zich voor de NAIA Nationals en werden geloot tegen Spring Arbor. Aanvoerder Van der Gun wilde zijn laatste seizoen als Tiger succesvol afsluiten door het ver te schoppen in de Nationals.. helaas ging het voor de Nederlanders niet zoals gedacht want Spring Arbor wist met een 0-2 zege te sterk te zijn. Daarmee is er dus in ronde 1 al een einde gekomen aan het avontuur van de Tigers.. het seizoen is definitief klaar.

Nog een paar mannen zijn dus nog in de race bij de Nationals.. spannend dus en we blijven het allemaal op de voet volgen! Toch is er ook alweer nieuws voor het volgend seizoen.. blijf onze kanalen deze weken in de gaten houden over het meest actuele nieuws.

 

 

 

Ben je benieuwd naar meer dagelijkse avonturen van onze talenten? Volg ons dan op Instagram voor de meest actuele nieuws feed!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.