Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

We spreken Youri Senden over zijn avontuur in Amerika!

We spreken Youri Senden over zijn avontuur in Amerika!

Youri Senden combineert voetbal en studie aan de Drexel University in de Verenigde Staten. Lees hieronder het interview en kom meer te weten over zijn avontuur aan de andere kant van de oceaan!

Naar welke school ga je? Waarom besloot je naar specifiek deze school te gaan?

Ik ga naar Drexel University, dat ligt in Philadelphia, Pennsylvania. De keuze om naar Drexel te gaan was vooral omdat het contact met de school vanaf het begin heel goed was. Ik had direct het gevoel dat er een goede klik was met de coaches. Daarnaast is de locatie van de school heel gaaf! Het ligt in het centrum van Philadelphia en dichtbij New York en Washington.
Ook zijn de Academics bij Drexel erg goed. Ik begin met General Studies, maar ik weet al vrijwel zeker dat ik een Business programma wil gaan volgen.

Waar kijk je het meest naar uit? 

Ik kijk het meest uit naar de wedstrijden. De afgelopen weken heb ik al een aantal wedstrijden gespeeld en de beleving bij de wedstrijden is heel anders dan in Nederland. Daarnaast is het allemaal professioneel geregeld en de faciliteiten zijn top.

 

Waarom heb je besloten om dit avontuur aan te gaan? 

Mijn carrière begon bij MVV Maastricht en later heb ik nog bij KRC Genk en Roda JC gespeeld. Doordat de school en professioneel voetbal in Nederland moeilijk te combineren is, wilde ik wat anders gaan doen. Ik kreeg een berichtje van een andere organisatie over de opties in de VS en ik herinnerde me daardoor dat ik ook een berichtje van KingsTalent heb gehad in het verleden! Toen zijn we opnieuw in contact gekomen en ging het allemaal vrij snel!

 

Hoe reageerde je familie/vrienden op jouw aanstaand avontuur in Amerika?

Toen ik het er voor het eerst over had met mijn familie, waren ze nogal verbaasd. Zeker omdat ik er nooit eerder over was begonnen en ook eerlijk gezegd geen rekening had gehouden met een buitenlands avontuur. Al snel stond mijn familie erachter, mede door het contact met KingsTalent. Ze vinden het wel lastig dat ik wegga en wederzijds is dat natuurlijk ook zo, maar ze vinden het wel een heel mooi avontuur!

 

Wat spreekt je het meest aan van de Amerikaanse cultuur?

Vind ik lastig om te zeggen, omdat ik er nog nooit eerder ben geweest. Inmiddels ben ik hier al ruim 2 weken en wat me opvalt is dat de mensen hier zeer gedreven zijn. Hun ‘dedication’ is ongekend vergeleken met de Nederlandse cultuur.

 

Wat wil je op sportief niveau gaan bereiken? 

Zoals gezegd, ik ben vroeg begonnen met voetbal en al snel kwam ik in aanraking met BVO’s in Nederland en België. Mijn droom was, en is, nog altijd om prof te worden (wel met een diploma natuurlijk). Wie weet wat deze tijd in Amerika me gaat brengen. Ook lijkt het me heel gaaf om met Drexel de conference te winnen.

Wat zijn je verwachtingen qua sportbeleving in Amerika?

Drexel heeft vorig jaar enorme stappen gezet en ik hoop dat we daar dit jaar aan verder kunnen bouwen. De verwachtingen zijn dit jaar ook weer wat hoger en de coaches proberen het uiterste uit iedere speler te halen. Ik verwacht dan ook dat we als team stappen blijven zetten.

 

Welke plekken wil je gaan ontdekken in Amerika?

Ik wil heel wat plekken ontdekken in de VS, hoewel ik in de vakanties ook graag terug in Nederland wil zijn om mijn familie en vrienden te zien. Florida, New York en de westkust van Amerika, dat lijken me hele gave plekken!

 

Ben je klaar voor jouw American Dream?

Ik ben er zeker klaar voor! Ik ben natuurlijk al even hier, en het bevalt me zeer goed. De mix tussen internationale spelers en Amerikaanse spelers is goed en ik ben ook zeer goed opgevangen door mijn teamgenoten!

 

Youri, heel erg bedankt voor je tijd en een inkijkje in jouw avontuur! Heel veel plezier en succes in Amerika, we zullen je blijven volgen!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.