Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Awards

Unieke onderscheidingen voor maar liefst zes talenten!

Afgelopen week hebben meerdere talenten erkenning gekregen voor hun geweldige sportieve prestaties. In dit artikel blikken we hierop terug en bekijken we welke onderscheiding zij kunnen toevoegen aan hun erelijst.

Het komt voor ons niet helemaal als een verrassing, waar Eefke van den Nieuwenhof is verkozen tot ‘Defensive Player of the Year’. Van den Nieuwenhof is de tweede speelster in de geschiedenis van Syracuse die deze award weet te winnen, waarmee ze Alyssa Manley weet op te volgen die in 2015 deze award wist te winnen. Ondanks dat Van den Nieuwenhof de ‘Defensive POTY’ is geworden, wist ze aanvallend zeker haar steentje bij te dragen. Met dertien doelpunten en vier assists heeft ze meermaals beslissend weten te zijn in aanvallend oogpunt.

Op het voetbalveld liet Nicole Panis al heel het seizoen de toppen van haar kunnen zien, wat heeft geleidt tot de ‘Goalkeeper of the Year’ award. De keepster uit Opmeer werd al meerdere keren verkozen tot POTW, waar ze met een reddingspercentage van 0.868 mooie cijfers kan overleggen. Op 14 september mocht Panis aantreden tegen Xavier, waar ze met veertien (!) reddingen de 1-0 voorsprong over de streep wist te trekken.

Met Youri Senden komen we aan bij het volgende defensieve talent dat zich in de kijker wist te spelen. Senden startte in alle vijftien wedstrijden aan de aftrap, waarmee de aanvoerder van Drexel zijn ploeg naar zes ‘clean sheets’ wist te leiden. De verdediging wist gemiddeld slechts één doelpunt per wedstrijd tegen te krijgen, waar de oud-verdediger van KRC Genk een rots in de branding vormde. Door deze prestaties is Senden benoemd tot ‘Defensive Player of the Year’.

Vervolgens schakelen we weer over naar het hockeyveld, waar we nog drie dames hebben die in de prijzen zijn gevallen. Als eerst zoomen we in op Marie Oliemans, die met een indrukwekkend reddingspercentage van 0.879 onmisbaar was voor de ploeg uit Massachusetts. De keepster wist vijfmaal de nul te houden, waardoor ze een 7-1 wist te behalen met UMass Lowell. Oliemans heeft de lat hoog gelegd waar ze in haar eerste jaar direct is verkozen tot ‘Rookie of the Year’.

Teamgenoot Alissia de Vries wist een sterk koppel te vormen met Oliemans, wat niet onopgemerkt is gebleven. De Vries startte in alle zeventien de wedstrijden waarbij ze tegenstanders wist te beperken tot gemiddeld slechts 1.18 doelpunt per wedstrijd. Naast dat ze verdedigend haar taken wist te volbrengen wist ze ook aanvallend haar bijdrage te hebben. Met vijf doelpunten en twee assists is De Vries verkozen tot ‘Defensive Player of the Year’. De hockeyster uit Den Haag weet hiermee in haar vierde jaar een mooie onderscheiding toe te voegen aan haar erelijst.

Met Jady van Gils komen we aan bij het laatste talent van dit artikel. Van Gils is verkozen tot ‘Player of the Year’, waarmee ze pas de derde atleet in de geschiedenis van East Stroudsburg Field Hockey is die deze award weet te winnen. De middenveldster uit Amersfoort wist belangrijk te zijn met twee doelpunten en één assist, waarmee ze de eerste speelster in negen jaar tijd is die deze award weet te winnen voor de ‘Warriors’.

Deze talenten zult u ook terugvinden in het artikel ‘Kingstalent-atleten domineren Conference team!’, maar bijbehorende prestaties zullen niet opnieuw belicht worden.

Wat een geweldige prestaties die niet voor niks zijn bekroond met een prachtige award! De talenten die nog actief zullen zijn in de play-offs wensen wij veel succes!

 

 

 

 

 

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.