Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Thomas de Graauw kijkt vooruit op zijn American Dream

Thomas de Graauw kijkt vooruit op zijn American Dream

Thomas de Graauw is een van de talenten die aankomende zomer de stap maakt naar de VS. Wij zijn benieuwd naar wie hij is, wat hij heeft moeten doen om de stap te realiseren en wat hij verwacht van sporten en studeren in de VS.

 

Hallo Thomas, kun je jezelf even voorstellen? Wie ben je, waar kom je vandaan wat doe je voor sport en waar heb je gespeeld?
Hallo, mijn naam is Thomas de Graauw, ik ben 18 jaar en ik woon in Hoofddorp. Ik voetbal al 12 jaar, waarvan 8 jaar bij S.V Hoofddorp waar ik op dit moment voor speel in de JO19-1. Ik heb ook 2 jaar bij HBC en 2 jaar bij VV UNO gevoetbald.

Kun je ons vertellen wat er op je af is gekomen de afgelopen maanden en wat je allemaal hebt moeten doen om de stap naar de VS in gang te zetten?
Ja, ik kreeg na mijn inschrijving bij Kingstalent al snel een telefoontje of ik langs wilde komen op kantoor voor wat informatie. Na een goed gesprek met duidelijke uitleg was ik er eigenlijk al zeker van dat ik dit wilde proberen. Een paar weken later was mijn profiel klaar, en kreeg ik te horen over een eventuele “Showcase” georganiseerd door Kingstalent. Na deze leuke en goed geregelde showcase onder toeziend oog van Amerikaanse coaches kreeg ik gesprekken met drie verschillende scholen aangeboden, een daarvan Shawnee State University, waar ik aankomend seizoen ga beginnen. Na de keuze van een school begon eigenlijk pas het echte werk. Ik moest meteen beginnen met het aanvragen van speelgerechtigheid en het aanvragen van een studenten visum. Dit werd allemaal een stuk makkelijker gemaakt door de hulp van Paul en Han. Ik ben momenteel aan het wachten op de beslissing over mijn speelgerechtigheid en heb binnenkort een gesprek bij de ambassade in Amsterdam voor mijn Visum.

Wat kan je ons vertellen over de universiteit waar je gaat studeren en het team waarbij je gaat spelen en heb je al contact met toekomstig teamgenoten?
Ik ga studeren bij Shawnee State University in Portsmouth, Ohio. Het is een middelgrote Universiteit met als ik het goed zeg zo rond de 3000 studenten. Ik heb zeker al contact met wat toekomstige teamgenoten en international students. De bedoeling is dan ook dat ik deze zomer nog met Kevin de Lange en Mark de Graaf ga meeten in Nederland voordat we alle drie naar Ohio vliegen om daar het team te versterken.

Het voetbal in Amerika is wat anders dan in Nederland, hier zijn we tactisch en technisch beter en in Amerika fysieker. Ben je jezelf hierop al aan het voorbereiden en zo ja hoe?
Ik denk dat je met slim voetbal fysiek spel grotendeels kan vermijden. Maar ik ben zeker aan het werken aan mijn conditie en fitheid voor komend seizoen en ben regelmatig in de sportschool te vinden, want ik wil volgend jaar een top seizoen spelen.

Je staat hier nu bekend als de vrijetrappen koning nadat je viral ging met een filmpje van een vrijetrap op onze showcase, heb je hier veel van meegekregen en mag je de vrijetrappen al nemen voor je nieuwe team?
Ja ik heb er wel wat van meegekregen voornamelijk via social media en af en toe op straat. Of ik de vrije trappen mag nemen bij mijn nieuwe team? Dan moet je bij de coach zijn, maar ik denk dat er een goede kans is dat ik de vrije trappen neem.

Er gaat natuurlijk in korte tijd veel veranderen, wat ga je het meest missen aan Nederland en waar kijk je het meest naar uit in de VS?
Ik denk dan toch dat ik mijn vrienden en familie ga missen uit Nederland, maar ik kom zeker wel terug wanneer mogelijk tijdens de vakantie! Waar ik het meest naar uit kijk is zo goed mogelijk presteren met het team volgend jaar, en ik denk dat we heel ver kunnen komen!

Als student-athlete is studeren natuurlijk ook van groot belang, wat ga je studeren in de VS en hoe ben je tot deze keuze gekomen?
Ik ga business management studeren, omdat ik met deze studie veel verschillende kanten op kan en ik denk dat deze richting van studie veel kennis met zich mee brengt waar je altijd iets aan hebt.

Het is heel normaal om met jongens uit verschillende landen in het team te zitten. Welke nationaliteiten komen er voor in jou team?
Dat weet ik eerlijk gezegd niet precies maar in ieder geval: Amerikaans, Spaans, Braziliaans, Nederlands, Engels,

 Weet je al wanneer je exact naar Amerika vertrekt en heb je al plannen om iets toeristisch te gaan doen wanneer je daar bent?
Ik vertrek 10 Augustus met het vliegtuig die kant op. Ik weet nog niet of ik wat toeristisch ga doen, of meteen volledig op pre-season ga focussen om zo fit mogelijk te beginnen.

Thomas ik wil je hartelijk bedanken voor je tijd en tot slot wil ik je vragen wat je wilt zeggen tegen toekomstig student-athlete’s die nog twijfelen over de stap naar Amerika.
Geen probleem! En als je twijfelt zou ik de positieve en de negatieve dingen tegen elkaar wegstrepen, dat doe ik meestal. Ik zelf zie student-athlete zijn als een leuke uitdaging, en iets wat het proberen absoluut waard is.

 

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.