Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Thom Derks blikt terug op fall season Mercyhurst U

Thom Derks blikt terug op fall season Mercyhurst U

KingsTalent houdt de ontwikkelingen en ervaringen van Lars Blenckers en Thom Derks in de Verenigde Staten nauwgezet in de gaten dit seizoen. Met enige regelmaat plaatsen we blogs, interviews en andere nieuwswaardigheden van hen. Begin augustus zijn zij vertrokken om te gaan studeren in Amerika. Ondertussen is het seizoen ten einde. Een succesvol seizoen welteverstaan! We blikken met Thom terug op Fall Season.

 

Het seizoen is alweer ten einde. Hoe heb je het beleefd?
De afgelopen maanden zijn echt voorbij gevlogen. Nog 1 week en het Fall-semester zit er weer op. Ik heb echt genoten van het voetbalseizoen en het is maar raar dat het al is afgelopen. We hebben een redelijk seizoen gehad maar er had meer ingezeten. We verloren ongelukkig in de halve finale van het PSAC-playoffs (om het PSAC kampioenschap). Zij scoorden een vrije trap vanaf de middenlijn waar onze keeper zich op verkeek. Wij hadden 23 schoten en zij maar 6. Het is nog steeds zuur.

 

Kan je ons meenemen in enkele hoogtepunten die je hebt meegemaakt?
Hoogtepunten op voetbalgebied zijn wel mijn eerste goal en het winnen van het reguliere kampioenschap door 8 seconden voor het einde van de extra speeltijd nog te winnen. Uiteindelijk is het reguliere kampioenschap niets waard als je de aansluitende playoffs niet wint. De 4-0 overwinning op stadgenoot en concurrent Gannon University werd uitgebreid gevierd.
Buiten het voetbal ben ik naar een basketbalwedstrijd van de Cleveland Cavaliers geweest (waar Lebron James speelt). Ook heb ik de Niagara Falls bezocht en is mijn Pa nog langsgekomen. Hij heeft twee wedstrijden kunnen kijken dus dat was mooi. Afgelopen week hebben we met 5 andere Europeanen thanksgiving gevierd in Cleveland bij een teamgenoot thuis, dat was geweldig. De woensdag voor thankgiving wordt ook wel Blackout Wednesday of Drinksgiving genoemd. Dan weet je wel hoe ver het is.

 

Wat was het hoogtepunt als je slechts een van je hoogtepunten mag benoemen?
Het winnen van het reguliere kampioenschap. Onze tegenstander Millersville (7 uur busreis) had aan een punt genoeg. Ik scoorde vroeg de 0-1 maar in de tweede helft kregen we na 50 minuten een rode kaart en penalty tegen, 1-1. Millersville deed er alles aan om niet te verliezen, zelfs met 10 man hadden we de beste kansen. Na twee keer 10 minuten extra speeltijd scoorden we 8 seconden voor eindtijd de 1-2. Dat was geweldig! Het betekende dat de playoffs op ons veld gespeeld zouden worden en dus het thuisvoordeel. Veel supporters dus!

 

Zijn er ook minder mooie momenten? Dieptepunten?
Nee eigenlijk niet, het verliezen van de halve finale was zuur maar bij voetbal hoort winnen en verliezen, ik kan dat niet zien als een dieptepunt.

x

Mercyhurst was de afgelopen jaren de regerend kampioen. Jullie zijn kampioen geworden van regular season. Helaas de playoffs niet weten te winnen… Hoe kijk je hierop terug?
Natuurlijk wil je het net zo goed doen als het laatste jaar al was het op voorhand al lastig. Vorig jaar zijn er behoorlijk wat spelers afgestudeerd en dus niet meer in het team. Het was lastig om deze leemte op te vullen. De spits met 22 doelpunten en 9 assists, linksbuiten met 11 goals en 16 assist en mid-mid met 12 goals en 8 assists waren er dit jaar dus niet meer bij. Voor het team was het dus wel aanpassen aan de nieuwe spelers die deze plekken overnamen. De coach bleef de eerste 10 wedstrijden telkens wisselen van posities en formaties, dat maakte het spel niet beter. Daarna kwamen we in een flow en speelden we tegenstanders echt van de mat. Persoonlijk ben ik redelijk tevreden, 4 goals en 3 assists is niets vergeleken met die gasten van vorig jaar maar het was wel goed om gedeeld topscoorder te zijn.
x

 

Natuurlijk moet er naast voetbal ook gestudeerd worden. Welke studie heb je opgepakt? En hoe zijn de studieresultaten?

Ik studeer nu Business & Professional Communication, het is een eenjarige post-baccalaureaat opleiding. Het is goed te combineren met het voetbal al heb ik wel wat avondjes in de bieb gezeten af en toe. Je moet gewoon wat verder vooruit kijken wanneer je deadlines en wedstrijden hebt.

.

Wat staat er de komende maanden voor je op het programma?
Halverwege december is het winterbreak. Van 14 december tot 19 januari ben ik in Mexico. De eerste week ga ik met teamgenoten naar Cancun en daarna ga ik rondreizen. Tot eind januari heb ik vrij en dan start school weer. Halverwege maart is er Springbreak en dan ga ik ook met wat teamgenoten ergens heen. Waarheen is nog niet bekend. Genoeg ruimte om Amerika te ontdekken.

.

KingsTalent is in volle voorbereiding om in 2016 nieuwe talenten over te brengen naar de VS. Heb je nog tips of adviezen voor hen?
Zorg dat je fit aankomt want er is geen tijd om je fysieke achterstand in te halen. Het zou ook zonde zijn als je door overbelasting een blessure krijgt, je mist dan al snel 5 tot 10 wedstrijden.

Ps: De feesten met de rode bekers en bierspellen zoals in films zijn echt.

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.