Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Blenckers en Derks, talenten van het eerste uur, keren terug

Blenckers en Derks, talenten van het eerste uur, keren terug

 

Lars Blenckers en Thom Derks vertrokken in de zomer van 2015 naar Amerika, de een naar Ohio en de ander naar Pennsylvania. Beide keren na een periode van bijna twee jaar terug naar Nederland. Een periode die hen voor de rest van hun leven zal heugen; naast de onderlinge wedstrijden tegen elkaar hebben zij vriendschappen voor het leven gesloten, opleidingen afgerond en prestaties geleverd op het veld. We kijken terug op het avontuur van de Limburgers.

 

Zomer 2015 begon het avontuur voor beiden. Blenckers vertrok bijna twee jaar geleden als winger van eersteklasser RKSV Wittenhorst naar Urbana University in Ohio. Destijds een team wat op respectabele achterstand stond van nummer 1 in de conference en landskampioen Charleston University. In de twee jaar heeft Blenckers geschiedenis geschreven met zijn team. Urbana University men’s soccer team had, voor de komst van Blenckers, nog nooit met een athletic team deelgenomen aan de national championships. Blenckers, en zijn teamgenoten, flikte het tweemaal op rij en daarop mag hij erg trots zijn! Met zijn uitverkiezing tot “All Conference – First team” behoorde hij in het seizoen 2016 tot de uitblinkers en smaakmakers van de Mountain East Conference.

 

 

 

Naast het voetbalseizoen wist hij ook uit te blinken in de schoolbanken. Met een rugtas vol onvergetelijke ervaringen, vrienden voor het leven en het MBA-diploma keert hij terug naar Nederland.

Klik hier voor alle verhalen van de afgelopen 2 jaar over Lars Blenckers.

Thom Derks vertrok naar Mercyhurst University, Pennsylvania. Het eerste jaar ging, na het winnen van het conference regular championship, uit als een nachtkaars. Spelend als buitenspeler ging het in de playoffs mis waardoor het kampioenschap uit het hoofd moest worden gezet. Het tweede jaar is een jaar voor de geschiedenisboeken voor de snelle aanvaller.

 

 

 

Derks had flink doorgetraind in de zomer waardoor hij mega fit aan het seizoen kon beginnen. Vanaf de start van seizoen 2016 werd hij in de spits geposteerd. De aanvaller, inmiddels benoemd tot aanvoerder, trof ruim 20 keer doel in het korte seizoen. Nationaal stond hij op de tweede positie op de topscorerslijst! De blonde aanvaller werd benoemd tot beste speler van de Pennsylvania State Athletic Conference! Een prestatie van formaat. Helaas werd het team van Derks in de national championships uitgeschakeld door, jawel Urbana University, het team van Blenckers.

 

 

 

Desalniettemin keert Derks terug met een enorm palmares!
PSAC – Champion (2015/2016), PSAC – First team (2016), All Region – First team (2016), PSAC Athlete of the Year (2016), D2 All American (2016), NSCAA Athettic Region First team (2016), Cosima All Region First team (2016). Wat een prestaties! Derks heeft in deze jaren zijn vleugels uit kunnen slaan. Goed gepresteerd ‘on and off the field’ en daarnaast veel gezien van Amerika en daar buiten. Derks: “Ik had dit avontuur voor geen goud willen missen!”

Klik hier voor alle verhalen van de afgelopen 2 jaar over Thom Derks.

 

De mannen zijn teruggekomen met veel bagage; vrienden, diploma en unieke ervaring. Zij zullen nu de arbeidsmarkt bestormen.
Lijkt het jou ook leuk om in Amerika te sporten en studeren? Meld je dan hier gratis en vrijblijvend aan en dan nemen wij snel contact met je op!

 

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.