Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Thom’s terugblik op zijn avontuur

Thom’s terugblik op zijn avontuur

Thom Derks is een van de eerste jongens die via KingsTalent naar de VS is vertrokken. Na twee goede seizoenen met kampioenschappen, persoonlijke awards zoals All Region en een seizoen met 22 goals in 20 wedstrijden keerde Thom terug naar Nederland. Maar hoe kwam Thom bij ons terecht, wat hebben wij voor Thom gedaan en wat Thom over onze samenwerking zegt lees je hieronder. 

 

Tijdens het laatste jaar van mijn studie zag ik een artikel voorbij komen van Paul en Han over het studeren en voetballen in Amerika. Ik wist meteen dat ik ook naar Amerika wilde. Dagelijks met voetbal bezig zijn en daarnaast nog eens een internationaal diploma binnenhalen met behulp van een scholarship. Een leukere toevoeging na mijn bachelor kon ik me niet voorstellen.

 

Ik nam direct contact op met KingsTalent. Zij beantwoordden al mijn vragen en zorgden voor alle benodigde informatie. Ik had namelijk geen enkel idee wat er moest gebeuren om in beeld te komen bij de universiteiten. Iedere week kon ik wat meer beeldmateriaal verzamelen om uiteindelijk tot een highlight video te komen. Al snel volgde het contact met verschillende coaches, waarin ik door Paul en Han ook goed werd begeleid. Bijvoorbeeld door informatie te geven over wat de coaches belangrijk vinden en wat ik van de universiteit, opleiding, het voetbal en het team kon verwachten.

 

Het werd uiteindelijk Mercyhurst University in Erie, Pennsylvania. Paul en Han zorgden ervoor dat ik precies wist wat naar de verschillende instanties moest worden opgestuurd, en welke testsscores er nodig waren om aangenomen te worden op de universiteit. Nu, 3.5 jaar na mijn avontuur, heb ik nog wekelijks contact met meerdere ex-teamgenoten. Ik denk nog vaak terug aan die tijd in Amerika, het is echt een onvergetelijke ervaring geweest. Hiervoor ben ik KingsTalent met hun goede zorgen ontzettend dankbaar.

Ben jij ook geïnteresseerd in een Amerikaans avontuur net zoals Thom en ben jij benieuwd wat we voor jou kunnen doen? Meld je aan!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.