Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Updates

Weekly update (46) – What happened on the field

Weekly update (46) – What happened on the field

Deze week staat in het teken van de nationals. Een vervolg op een goed conference seizoen. Voor velen een uitstekend toetje op een goed seizoen, voor sommigen bittere noodzaak. Hotel in, hotel uit, reizen, presteren op het veld, presteren buiten het veld… Dat is pittig! Vergeet niet dat deze jongens en meisjes dagelijks in de schoolbanken zitten om ook hun examens en vakken op een goede wijze af te ronden, zodat zij straks met een diploma weer kunnen terugkeren naar Nederland.  Wij nemen hieronder een kijkje hoe het de Nederlanders vergaat die zijn doorgedrongen tot de national championships in de weekly update (46)!

 

Urbana University beleeft wederom een topseizoen! In de conference final worden uitgeschakeld door #2 van het land Charleston. Geen schande dus. In de eerste ronde van de nationals wordt Mercyhurst University, het team van Thom Derks, knap aan de kant geschoven (2-0).

 

 

Deze week was het voor de Blue Knights dus tijd voor de tweede ronde van de nationals. Hiervoor vlogen Jim Roberti, Lars Blenckers en hun teamgenoten naar New York. Wederom stond Charleston op het programma. Een spannende wedstrijd volgde. Lars Blenckers opende knap in de eerste minuut de score. Helaas konden de Blue Knights deze voorsprong niet behouden en verloor UU uiteindelijk met 2-1. Einde seizoen voor de Jim en Lars. Natuurlijk werd er na de wedstrijd nog even de tijd genomen om NYC te bewonderen!

 

 

 

Urbana University evenaarde met deze prestatie het historische vorige seizoen. Alleen maar lof en extreem knap om deze prestatie te evenaren.

 

Olivet Nazarene University zijn in blakende vorm. Met 13 wedstrijden op rij te hebben gewonnen stapten de Tigers in de bus naar West Virginia. Na regular season en de playoffs winnend te hebben afgesloten wachtte West Virginia Institute of Technology in de eerste ronde van de NAIA Nationals.

 

 

 

West Virginia staat als 9e gerankt in het land, Olivet Nazarene staat als 19e gerankt. Het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden voor de Nederlandse jongens Roel van Linschoten, Jurren van der Gun en Dion Viola. En dat werd het in het koude en besneeuwde West Virginia. ONU werd in de eerste helft direct terug gedrongen met de 1-0 achterstand tot gevolg. Uiteindelijk wist ONU net na rust 1-1 binnen te werken. In het verdere verloop van de wedstrijd trokken de Tigers het initiatief steeds verder naar zich toe. Het had zelfs een penalty kunnen krijgen, maar deze werd niet gegeven. Uiteindelijk maakt West Virginia kort voor tijd 2-1. Einde wedstrijd, einde seizoen voor ONU. Roel, Jurren en Dion kunnen terugkijken op een erg goed seizoen, met het kampioenschap als hoogtepunt natuurlijk!

 

 

 

Ook Rio Grande kon zich na het River States kampioenschap opmaken voor de eerste ronde van de NAIA nationals. Indy van Sas en zijn teamgenoten moesten het thuis opnemen tegen St. Thomas uit Florida. Het werd een relatief eenvoudige winst voor de #3 van het land Rio Grande. Met 5-1 werd St. Thomas aan de kant gezet. De Rio Redstorms vertrekken volgende week naar Florida, waar het vervolg van de national championships op het programma staat. De 29 november zullen de messen geslepen worden voor de wedstrijd tegen #12 Corban University.

 

 

 

Marymount California werden in het reguliere seizoen al kampioen van de Cal Pac Conference. De beste in de regio Los Angeles. Niet verkeerd! Dit weekend stond in het teken van de eerste ronde van de Nationals. Marymount, ondertussen als 10e van het land gerankt, nam het op tegen Rocky Mountain College (22e gerankt in de VS). Het werd een spannende wedstrijd waarin het team van Rowan Mankers en Ouren Nikkels aan het langste eind trok. De twee Nederlanders mogen zich opmaken voor de trip naar Florida waar het restant van de nationals wordt afgewerkt!

 

 

 

Bekijk wat er voorgaande weken gebeurde op de Amerikaanse velden!
Weekly Update – Week 45
Weekly Update – Week 44
Weekly Update – Week 43
Weekly Update 
 Week 42

Weekly Update – Week 41

Weekly Update – Week 40
Weekly Update – Week 39

Weekly Update – Week 38
Weekly Update – Week 37
Weekly Update – Week 36
weekly-update-46

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.