Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Awards

Vier KingsTalent alumni’s kampioen in de 1e klasse!

Vier KingsTalent alumni’s kampioen in de 1e klasse!

Oud student-athletes Maurits Gersen, Sean Mook, Johannes Noothoven van Goor en Ouren Nikkels hebben hun laatste wedstrijd gewonnen en zijn hierdoor kampioen van de 1e klasse.

Op Maandag 6 juni trad SV Kampong 1 aan tegen Hillegom. Het team is opgebouwd met vier oud student-athletes die allemaal in Amerika hebben gevoetbald en gestudeerd. Ouren Nikkels heeft zijn tijd in Amerika in Los Angeles doorgebracht. Hier heeft hij bij Marymount California University gestudeert en wedstrijden gespeeld in de California Pacific Conference. Maurits Gersen heeft bij Missouri Valley College gezeten. Hier was hij direct van waarde als basisspeler bij de nummer twee landelijk gerankte school. Op 17 jarige-leeftijd vertrok Johannes Noothoven van Goor naar Louisiana State University waar hij in het debuut jaar speelt van de school in college voetbal. De laatste oud student-athlete is Sean Mook die zijn Amerikaanse droom heeft beleeft in Oklahoma. Bij de Drovers van University of Arts and Science of Oklahoma speelt hij mee met de top scholen. Deze heren hebben genoeg ervaring in Amerika op gedaan om aan te vangen aan de kampioenswedstrijd van Kampong

De wedstrijd werd bij laatstgenoemde ploeg gespeeld en bij winst zou het team van de drie oud KingsTalent atleten promoveren en schrijven ze hiermee clubhistorie. Na de rust werd het net voor het eerst gevonden door Kampong en kwam de stand op 11. De spanning was voelbaar onder de 300 meegereisde supporters. In de slotfase van de wedstrijd zet Sean Mook (oud University of Oklahoma of Science and Arts) een aanval in. De bal komt op de rechtervlak bij Maurtis Gersen (oud University of Incarnata Word), die de bal panklaar neerlegt op het hoofd van Johannes Noothoven van Goor (oud Louisiana State University Shreveport), goal! Ook oud student-athlete Ouren Nikkels start de kampioenswedstrijd in de basis. Na negentig minuten floot de scheidsrechter op zijn fluit en was Kampong met 1-2 te sterk voor Hillegom.

De prijs kon mee terug naar Utrecht waar bij aankomst van de spelers het feest los barstte. De schaal kreeg het team overhandigd van voorzitter Kyra Stefels.

Een super prestatie van onze jongens en we houden jullie in de gaten, ook volgend seizoen

Check hier de winnende goal!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.