Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Stephanie Lankhorst over haar avontuur bij Mercy College

Stephanie Lankhorst over haar avontuur bij Mercy College

Stephanie Lankhorst is bezig aan haar eerste seizoen in Amerika, nadat ze in de zomer de overstap maakte SV Dynamo naar Mercy College. Van het kleine Apeldoorn naar het grote New York, een grote stap. Inmiddels zijn we een klein half jaar verder en kijken we met Stephanie terug op haar eerste maanden en kijken we alvast vooruit naar de toekomst. 

 

Hoe kijk je terug op je eerste maanden in de VS?

Tot nu toe bevalt het eigenlijk heel goed. De eerste paar weken waren soms best wel zwaar, vooral met pre-season en het moeten wennen aan alles, maar op een gegeven moment weet je wel hoe alles in elkaar zit en dan gaat eigenlijk alles vanzelf. De eerste paar maanden in de VS bevallen dus goed, maar ik kan stiekem ook niet wachten om weer naar huis te gaan.

Wat is je het meest mee gevallen aan Amerika, waar je bijvoorbeeld vooraf heel erg tegenop zag?

Ik had verwacht dat ik heel weinig vrije tijd zou hebben, maar dat valt best wel heel erg mee. Mijn lesdagen zijn niet heel lang en ik heb redelijk wat tijd tussen mijn lessen en trainingen in en dat vind ik wel heel fijn.

 

Hoe bevalt het niveau van volleybal je in de VS?

De eerste paar weken had ik een beetje het idee dat het hetzelfde niveau was als bij mijn oude club, maar nu het seizoen bijna is afgelopen weet ik zeker dat het niveau hier wel wat hoger is. Alles gaat toch wel sneller en harder en onze tegenstanders zijn goed. Ze zijn echt wel een stukje beter dan de teams waar ik tegen speelde in Nederland.

Kan je goed opschieten met je teamgenoten en heb je veel verschillende nationaliteiten in je team?

Ik heb het heel erg naar mijn zin in dit team. We voelden ons al vrij snel als een team en daar was ik wel heel erg blij mee. Twee meiden komen uit Californië en een meisje komt uit Spanje. Verder komen er vijf meiden uit Puerto Rico, maar vier daarvan leven al een tijdje in Amerika.

Hoe is het seizoen tot nu toe sportief verlopen?

In het begin was het allemaal best wel even wennen. Iedereen moet zich natuurlijk aan elkaars spel aanpassen en dit kost wel wat tijd. Eerst wonnen we af en toe wedstrijden, maar daarna verloren we er redelijk veel. In die periode liep het ook niet soepel tussen het team en de coach. Dat was wel vervelend. Onze coach organiseerde een teammeeting en we hebben toen over van alles gepraat. Naar mijn idee heeft dat heel erg geholpen want daarna wonnen we een aantal belangrijke wedstrijden en we speelden goed. We hebben ons geplaatst voor de playoffs (de laatste keer dat ze de playoffs hadden behaald was in 2008) en we wonnen van een team dat we niet meer hadden verslagen sinds 2014. Het gaat dus steeds beter en ik vind het echt top dat we ons seizoen op deze manier kunnen afsluiten.

Wat wil je graag nog bereiken in Amerika wat tot nu toe nog niet is gelukt of wat zijn je sportieve doelen voor volgend seizoen?

Ik hoop heel erg dat we dit niveau qua spel de komende maanden vasthouden, ook al is het seizoen bijna over. Ik zou graag elk jaar op z’n minst wel de playoffs willen halen en ook lijkt het mij supergaaf om een keer ECC kampioen te worden.

Wat wil je graag nog bezoeken of doen in Amerika?

Aangezien ik redelijk dichtbij New York City woon op dit moment, wil ik dolgraag vaker naar de stad om daar leuke dingen te doen. Afgelopen seizoen had ik daar niet heel veel tijd voor, omdat New York City toch nog een eindje met de trein is en we wel gewoon elke dag trainden. In het off-season zou ik daarom wat vaker naar de stad willen.

 

Wat zou je meegeven aan talenten die nu nog in Nederland zitten en twijfelen om te gaan?

In het begin is het even wennen, en ja, af en toe is het best wel even lastig, maar ik ben zo ontzettend blij dat ik er voor heb gekozen om naar Amerika te gaan. Je maakt zoveel nieuwe dingen mee en je maakt vrienden voor het leven. Studeren en sporten in Amerika is een hele gave ervaring. Als je de kans krijgt, zal ik hem zeker pakken.

Stephanie, bedankt voor je tijd en veel succes alvast de rest van het seizoen.

Wil je meer interviews lezen of ben je benieuwd wie er al getekend hebben voor een nieuw team? Houd dan ons nieuwsoverzicht en onze socials in de gaten, hier worden dagelijks updates geplaatst rondom onze talenten!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.