Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Spelen bij de nummer #2 van het land.. Yesin van der Pluijm!

Spelen bij de nummer #2 van het land.. Yesin van der Pluijm!

Afgelopen zomer verliet de voormalig aanvoerder van Excelsior O-19 de jeugdopleiding van de Rotterdamse club om zijn carrière te gaan vervolgen bij Young Harris! De technische middenvelder moest de eerste weken in de VS wennen aan het nieuwe leven of vreemde bodem.. nu enkele maanden verder heeft Yesin helemaal zijn draai gevonden. Yesin is momenteel niet meer weg te denken uit het team van Young Harris, zijn team draait tot op heden een top seizoen en kent een ongeslagen status! Young Harris staat momenteel tweede van het land.. net onder Simon Fraser University waar zijn oud teamgenootje Joost Mangert actief is. De Freshman maakt fantastische dingen mee in de VS en kent drukke schema’s.. benieuwd naar de week van Yesin? Check it out..

 

 

 

Monday 10/08
De week begint om 9 uur ’s ochtends met mijn eerste les, een soort mentorklas waarin we de goede weg worden gewezen wat wel handig is in deze nieuwe omgeving voor veel sporters. Tussen mijn 1e en 2e les zit wat ruimte, dus dan ontbijt ik in de dining hall. De mensen zijn erg vriendelijk en hebben het veel over je wedstrijden. Je kan zelf je ontbijt kiezen: bv. eieren, aardappeltjes, yoghurt of brood, en fruit ligt er ook altijd. Dat is dus prima geregeld. Na het ontbijt volg ik 3 lessen en ben ik klaar om 14.20 uur. Tussendoor pak ik nog lunch mee trouwens. Dat is altijd wel warm eten. Meestal eet ik ook een zelf samengesteld broodje. Na mijn laatste les kan ik nog even naar mijn kamer gaan om te rusten, al ga ik soms ook straight door naar de lockers. Dan is het tijd voor stretchen en jezelf laten verzorgen als dat nodig is voor de training. Om 15.30 uur begint mijn training. Op maandagen is dat meestal uitlopen, stretchen en licht werk met de bal voor de jongens die veel hebben gespeeld en de rest traint langer door. Rond 17 uur zijn wij dan klaar. Na afloop staan er ijsbaden klaar om te herstellen van de zaterdag en zo fit mogelijk te zijn voor woensdag, de wedstrijd. Na de training kan je ook de gym in. Na de training is het goed eten/drinken. Dan hebben we de avond over om huiswerk te maken.

 

 

 

Tuesday 10/09
Om 8.30 uur sta ik op om te douchen, om vervolgens te ontbijten en van 9.30u tot 10.45u les te hebben. Dat is ook de enige les van de dag, dus de dinsdagen zijn quite relaxed op schoolgebied. Soms ga ik na m’n les naar de athletic department waar ik bv. in recovery boots stap. Er is tijd voor een middagdutje en rond 14.45u ga ik naar de kleedkamers, om binnen te stretchen en foam rollen voor de training begint om 15.30u. Na de training duiken teamgenoten en ik de gym nog in voor een uur en dan is het avondeten en alle tijd voor huiswerk in de avond.

 

 

 

Wednesday 10/10
9 vd 10: Matchday! Het ligt eraan waar we spelen, maar als we uit spelen reizen we per bus door de mooie omgeving naar de tegenstander. Er wordt door de school/coaches voor pre-game meals gezorgd en we arriveren meestal 2 uur van tevoren op het complex van de tegenstander. Doordeweeks spelen we vooral in de avonden, wat de wedstrijden extra mooi maakt vind ik.

 

 

 

Thursday 10/11
Donderdag is hetzelfde als de dinsdag qua daginvulling. De reden dat ik voor dit relatief rustige rooster heb gekozen is dat we in dit semester veel wedstrijden hebben en in de spring het relatief rustig is.

Friday 10/12
Mijn dag begint om 9 uur met de eerste les en ik ben klaar om 14.20 uur met een tussenuur tussendoor. op de training analyseren we de tegenstander per positie en wordt ook vaak duidelijk wie er gaan spelen. Ook worden de standaardposities doorgenomen. Na een uurtje zijn we dan al klaar. Daar kiest de coach voor, omdat we al veel wedstrijden spelen in een kort tijdsbestek.

 

 

Saturday 10/13
Matchday!! Meestal spelen we aan het eind van de dag. Als we om 19u thuis spelen, houdt de coach rond 17.40u zijn speech en gaan we rond 18.10u naar het veld, om vanaf 18.15/20 te beginnen met de warming-up. Vervolgens winnen we de wedstrijd, en gaan we na afloop naar de Asiano bijvoorbeeld om een lekkere meal te hebben. Sesame chicken is wel een favorietje hier haha.

 

 

 

 

Sunday 10/14
Op zondagen slapen we eerst om vervolgens te gaan eten. Op zondagen is het eten het beste, want dan starten we met een goed belegde pannenkoek, ei en is er van alles en nog wat te kiezen. Meestal gaan we met een groep wat leuks doen, zo gingen we afgelopen zondag naar de watervallen hier in de buurt. Verder maak ik wat huiswerk en is het ook genieten van de rust in de omgeving hier.

 

Wij zijn enorm trots op de prestaties van Yesin bij Young Harris.. keep on the winning streak! We blijven je prestaties op de voet volgen Yesin! Ben je benieuwd naar meer dagelijkse verhalen of avonturen van onze talenten? Volg ons dan nu op Instagram!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.