Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Player of the week (44) – Roel van Linschoten, op weg naar de Nationals

Player of the week (44) – Roel van Linschoten, op weg naar de Nationals

Vorige week sleepte Roel van Linschoten de titel van de Chicagoland Collegiate Athletic Conference binnen! Wat een prestatie, nadat de gelijkmaker pas viel enkele minuten voor tijd. In overtime werd het kampioenschap binnengehaald. Wat een prestatie en dat in het eerste jaar op deze school; Olivet Nazarene University onder de rook van Chicago. Morgen beginnen de national championships met een wedstrijd tegen West Virginia Institute of Tech. Wanneer de Tigers deze eerste ronde overleven vliegt Roel samen met zijn teamgenoten naar Florida waar het vervolgprogramma van de nationals worden afgewerkt. We kijken met Roel over de schouder hoe hij zijn week als student-athlete beleeft. En dat is niet alleen maar voetbal en studeren zoals jullie kunnen zien.

 

 

Monday 10/31
Na de wedstrijd van afgelopen vrijdag tegen Trinity International University (4-2 winst), staat er vandaag een rustige hersteltraining op het programma. Dit om ons weer voor te bereiden op onze volgende wedstrijd komende zaterdag, weer tegen Trinity International University, maar deze wedstrijd is voor het conference tournament en niet voor de conference.

 

 

 

Tuesday 11/01
Na mijn lessen ( ECON&WELNESS) hebben we ook vandaag weer een training op de planning staan om 3:30 PM, deze keer staat er een intensievere training op het programma met veel afwerken en wedstrijdjes van 5 vs 5. Voor- en na de training wordt ik altijd verzorgd, dit om mijn blessure zo goed mogelijk onder controle te houden. Dit houdt in dat ik o.a. schoktherapie krijg en vooral ook heel veel ijzen.

 

Wednesday 11/02
Ook woensdag staat er weer school op het programma, deze dag heb ik twee lessen om 12 uur en om 1 uur. Na mijn lessen ga ik weer naar de fysio’s om mij te laten behandelen en vervolgens begint de training om 3:30 PM. Na de training gaan we meteen naar de kantine voor het avondeten, en later op de avond chillen we wat, en spelen we FIFA.

 

 

 

Thursday 11/03
Ook vandaag trainen we weer om 3:30 PM, en de training voor een wedstrijddag staat altijd in het teken van tactiek. Zowel verdedigend als aanvallend proberen we er bepaalde patronen in te krijgen en afhankelijk van de tegenstander trainen we op iets anders. Na de training is er een grote aangelegenheid, de Chicago Cubs (Baseball) spelen namelijk de beslissende wedstrijd voor de world series tegen Cleveland. Aangezien we maar 50 min van Chicago liggen, is iedereen vol spanning en enthousiasme. Uiteindelijk wonnen de Cubs in extra innings met 8-7, en dus ging iedereen uit zijn plaat. MVP van de world series was Ben Zobrist, die is afgestudeerd op onze universiteit (Olivet Nazarene University).

 

Friday 11/04- Gameday
Vandaag staat de wedstrijd tegen Trinity International University op het programma, zij zullen er extra op gebrand zijn om van ons te winnen. Niet alleen zijn wij conference champs, maar het is voor TIU de laatste kans om een ticket te winnen voor de nationals door het conference tournament te winnen. Ook deze wedstrijd spelen we weer goed, maar na vele kansen in de eerste helft staat het nog altijd 0-0. We scoren al snel in het begin van de tweede helft, en uiteindelijk scoren we nogmaals wat zorgt voor een 2-0 overwinning, dit betekent onze 12e overwinning op rij.

 

 

 

Saturday 11/05
Zaterdag en zondag hebben we vrij af, zaterdag is een niet al te bijzondere dag. Beetje bijkomen van de wedstrijd, wat huiswerk maken en ’s avonds chillen in het zwembad.

 

Sunday 11/06
Vandaag staat er een mooie dag op de planning, we gaan namelijk met zijn 5en (o.a. Dion en Jurren) naar Chicago, deze dag is natuurlijk vol plezier. Een beetje shoppen, lekker eten en we bezichtigen Chicago ook vanuit de Hancock Tower. Al met al, ik heb het uitstekend naar mijn zin, en binnenkort spelen we nationals dus dat belooft wat.

 

Meer achtergrond informatie over Roel lees hier andere artikelen over hem:
Roel van Linschoten signs at Olivet Nazarene University, Bourbonnais, IL
Even voorstellen … Roel van Linschoten (Olivet Nazarene University)

 

 

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.