Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Player of the Week! – Anoucke Baas

Player of the Week! – Anoucke Baas

We hebben niet alleen dames die hockeyen maar we hebben ook dames die voetballen in de VS.. een hiervan is natuurlijk Anoucke Baas! Anoucke zit al ruim twee jaar in Amerika en is dus over de helft van haar avontuur en heeft het enorm naar haar zin daar. Ze presteert de laatste weken erg goed met haar Delta State Women’s team en ze weet vaak van waarde te zijn voor haar team.. zo maakte ze een paar weken geleden de winnende goal in overtime tegen de UAH Chargers! Wij waren benieuwd hoe een week bij de Delta State Women’s Soccer team er uit ziet..

 

 

Monday 09/17
We waren gisternacht laat teruggekomen uit Alabama, een goed weekend waarin we voor het eerst sinds 2008 onze GSC-conference-opener wonnen met 0-1 in de extra tijd. Mijn eerste les vandaag was gelukkig pas om 10 uur. Ik begon gelijk met een toets, waar ik samen met een teamgenoot tijdens de busreis terug voor had geleerd. Het kan best lastig zijn om schoolwerk bij te houden, zeker als we een heel weekend reizen, maar er is altijd wifi in de bus om tijdens de reis je huiswerk te doen. Na school even lunchen en dan om 4 uur training. Dit was voornamelijk herstel, wat zeker nodig was na het drukke weekend met 2 wedstrijden achter de rug. Het is een drukke week en met aanstaande woensdag en vrijdag nog 2 wedstrijden zijn dat 4 wedstrijden in 8 dagen! De trainingen tussendoor zullen daarom niet heel intensief zijn en meer gericht op herstel en tactiek. Na de training ben ik ’s avonds nog even naar de bieb geweest om huiswerk te doen.

 

 

 

Tuesday 09/18
Vandaag les van 11 tot half 2, daarna om half 5 training. Omdat we morgen een wedstrijd hebben, was de training niet heel intensief en meer een tactische training. We hebben corners geoefend en daarna verschillende oefeningen met afmaken op het doel. De wedstrijd telt niet mee voor de conference, maar er wordt wel verwacht dat we winnen van deze divisie 3 school. Na de training nog even naar Walmart geweest met wat teamgenoten om boodschappen te doen en daarna m’n bed in gedoken.

 

 

 

Wednesday 09/19 – GAMEDAY vs Hendrix College @ 4 P.M.
Naar school geweest van 10 tot 2 uur, daarna gelijk door naar de kleedkamer om me klaar te maken voor de wedstrijd. In het teken van ‘pride-week’, deden we onze warming up in kleurrijke t-shirts. Coach zei dat hij speciaal voor mij een oranje t-shirt bewaard haha. Zoals al eerder gezegd, werden we verwacht deze wedstrijd te winnen en gelukkig deden we dat ook. Ik begon in de basis, en we kwamen vrij snel op 1-0 voorsprong. We waren eigenlijk de hele wedstrijd wel het betere team en wisten uiteindelijk met 4-0 te winnen. Speelsters die nog niet veel speeltijd hadden gekregen, konden de meiden die al veel minuten in de benen hebben, een verdiende rust geven voor vrijdag, en het was een kans om zich te laten zien op het veld. We waren allemaal tevreden en blij, maar konden niet te uitbundig vieren met deze verwachte overwinning en moesten al snel weer focussen op de belangrijke wedstrijd op vrijdag.

 

 

 

Thursday 09/20
Ik kon lang uitslapen vandaag met maar één lesuur van 12 tot half 2. Om 4:15 was er hersteltraining voor sommige en normale training voor anderen. We hadden daarnaast ook een aantal ‘recruits’ (meisjes die gescout zijn voor het toekomstige team) die mee trainden met ons. We hebben weer verdedigende en aanvallende corners geoefend en daarna onze formatie en tactiek doorgenomen voor morgen. Mississippi College, vorig jaar 2e in de conference, is onze rivaal en we hebben in de afgelopen 6 jaar nog nooit een resultaat tegen ze behaald. Daarnaast is het ook ‘Pig Pickin’’ weekend, wat het bekendste weekend is hier bij Delta State. Er worden tenten opgezet in het park vlakbij het American Football stadion, en heel het weekend kun je hier terecht voor live muziek, eten, spellen, etc. We hopen dat er veel studenten ons morgen komen aanmoedigen en dat we geschiedenis kunnen schrijven door MC voor het eerst te verslaan.

 

 

 

Friday 09/21 – GAMEDAY vs Mississippi College @ 2 P.M.
Ik had om 10 uur een uurtje les, en had daarna met wat teamgenoten lunch gehaald om vervolgens al naar de kleedkamer te gaan om ons klaar te maken. De sfeer was goed en iedereen was klaar om een goede prestatie neer te zetten. We zouden verdedigend van start gaan en onze kansen grijpen vanuit dode spelmomenten. Tijdens de warming up kwam het met bakken uit de lucht dus we sloegen de aankondigingen en het volkslied over, en begonnen gelijk aan de wedstrijd. Ik vond het niet erg om in de regen te spelen, aangezien het al een week rond de 35 graden was geweest. We begonnen wat nerveus, maar hielden aardig stand tot een afstandsschot ons op een 0-1 achterstand bracht. Hierna waren wij, verrassend genoeg, de betere partij en hadden kansjes hier en daar. Halverwege de 1e helft werden we het veld afgeroepen door de scheids omdat er onweer verwacht werd. Na 30 minuten in de kleedkamer, konden we weer terug het veld op om de helft af te maken. We gingen met 0-1 de rust in en onze coach was onder de indruk van onze prestatie tot zo ver. De 2e helft was waarschijnlijk de beste helft die ik in de afgelopen 2 jaar met Delta State heb meegemaakt qua team spel. We deden precies wat onze coach vroeg, en waren constant de betere ploeg. Helaas wisten we niet te scoren en verloren we met 0-1. Frustrerend en teleurstellend, maar veelbelovend voor de volgende wedstrijden. Onze coach complimenteerde onze inzet en prestatie en beloonde ons met het weekend vrij voor Pig Pickin’.

 

 

 

Saturday 09/22 – Pig Pickin’
Gisteravond mochten we van onze coach naar het Pig Pickin’ feest dat werd gehouden in Statesmen Park vlakbij het American Football stadion. Er worden allemaal tenten opgezet met verschillende thema’s – meestal de verschillende studentenverenigingen. Het was gezellig, en de meeste meiden waren er. Vandaag stonden deze tenten weer op met verschillende activiteiten die je kon doen. Maar het regende het grootste deel van de dag dus we besloten lekker binnen te blijven.

 

 

Sunday 09/23
Rustige dag. We zijn als team een stuk gaan hardlopen voor wat herstel om niet heel het weekend stil te zitten. Daarna ben ik eigenlijk heel de dag bij een teamgenoot’s appartement geweest om huiswerk te doen en series te kijken. Het wordt weer een drukke week 3 wedstrijden op dinsdag, vrijdag, en zondag dus ik ging lekker vroeg naar bed.

Goed om te zien dat je het zo goed doet Anoucke! Wij wensen je heel veel succes met je volgende duel.. en we blijven je volgen! Benieuwd naar meer dagelijkse prestaties en avonturen van onze talenten? Volg ons op Instagram!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.