Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Hoe is het met … Anoucke Baas (DSU)

Hoe is het met … Anoucke Baas (DSU)

 

Anoucke Baas vertrok als net 17-jarige naar Cleveland, Mississippi! Net afgestudeerd van het VWO vertrok ze naar Amerika. Nu, een jaar later kijken we terug en vooruit. Terug op haar succesvolle eerste jaar wat direct werd beloond met “Newcomer of the Year”. Maar ook een jaar waar ze flauwviel bij haar allereerste training. Over haar hechte vriendschappen bij Delta State University women soccerteam tot aan het missen van een frikandel speciaal. Anoucke Baas is weer terug.

 

Anoucke! Hoe was het om weer even thuis te zijn in de zomer?
Het was zeker fijn om weer even thuis te zijn voor een lange tijd. Natuurlijk om familie en vrienden weer te zien, maar ook een pauze van studie en drukke schema’s. Dit betekent trouwens niet dat je de hele zomer achteruit kan leunen, want er wordt verwacht dat je doortraint en je houdt aan het schema dat we hadden meegekregen. Hierin staat wat je wel en niet zou moeten eten/drinken, en wat er qua fitness van je wordt verwacht als je terugkeert.

 

Terugkijkend op vorig seizoen… Hoe is je eerste jaar in de VS bevallen?
Mijn eerste jaar hier is heel erg goed bevallen. Ik werd meteen goed ontvangen in een hechte groep speelsters en werd geholpen waar nodig. Het duurde zeker een paar weken voordat ik gewend was aan alles (o.a. de taal, manieren, het weer, kleding stijl enz.), maar ik heb veel geleerd, en veel plezier gehad tijdens mijn eerste jaar in de VS. Iedereen hier in Mississippi is heel beleefd en aardig, en doet er alles aan om je zo thuis mogelijk te voelen. Je passeert niemand zonder een begroeting op straat en de deur wordt altijd !!! voor je opengehouden. Het zijn de kleine dingen, maar toch anders als in Nederland.

 

Ik ben behoorlijk trots op mijn eerste voetbalseizoen voor DSU. We hebben het als ‘underdog’ van een lastige conference, teams moeilijk gemaakt, en soms zelfs verrast met een overwinning. Daarnaast ben ik blij met de speeltijd die ik heb gekregen en de basisplaatsen die ik heb kunnen afdwingen als eerstejaars. De bekende ‘Freshman 15’ (15lbs in gewicht aankomen in je eerste jaar), is er bij mij ook zeker aangekomen en ik ben het afgelopen jaar vooral fysiek sterker en fitter geworden, waar ik erg blij mee ben en hard voor heb gewerkt.

 

Wat school betreft ben ik ook tevreden, ik heb mijn eerste jaar gehaald met een gemiddelde van een 3.7 GPA (max 4.0).

 

Je won direct de award voor top newcomer! Een enorme eer natuurlijk! Zag je dit aankomen?
Ja dat was zeker een enorme eer. Ik had het eerlijk gezegd niet verwacht, er waren veel nieuwelingen die een goed seizoen achter de rug hadden en deze award hadden kunnen winnen. Maar ik ben er zeker heel trots op dat ik deze prijs heb gekregen, hij heeft een mooi plekje in mijn kamer nu.

 

Wat zijn je persoonlijke ambities voor dit jaar?
Om te beginnen natuurlijk mijn tweede schooljaar doorkomen met een mooi gemiddelde. Daarnaast is ons doel als team dit jaar om het ‘Conference tournament’ te halen. Daarvoor moeten we minimaal 8e van de 15 eindigen. Verder wil ik zelf natuurlijk hard werken om mijn plek in het team af te dwingen en minuten te maken in het veld.

 

Volgens mij ben je direct opgenomen in een hechte vriendinnenclub. Klopt dit?
Ja zeker. Je ziet je teamgenoten dagelijks en dat bouwt natuurlijk een hechte band op. Je traint elke dag samen, reist uren met de bus en wint of verliest wedstrijden met elkaar. Ik woon vanaf dit jaar samen in een appartement vlakbij de campus met onze keepster Ella uit Londen en ex-teamgenoot Taylor uit Kansas City. Daarnaast wonen bijna alle teamgenoten op een paar minuten loopafstand van ons af, dus er is altijd wel iemand om mee te chillen.

 

Het seizoen staat alweer voor de deur! Ben je blij als preseason is afgelopen?:)
En of ik blij ben als preseason is afgelopen! We zitten er nu middenin, trainen 3x per dag tot en met zondag, en de spierpijn zit er al flink in. A.s. maandag begint school en trainen we nog maar 1x per dag en hebben we een aantal oefenwedstrijden om ons voor te bereiden voor het seizoen. Dit jaar reizen we ook af naar Dallas, Texas voor een weekend met twee wedstrijden. Maar ik kijk natuurlijk het meest uit naar het echte seizoen. Elke dag trainen en twee wedstrijden per week, tegen teams zoals Lee en West Florida die nationaal goed bekend staan. De uitwedstrijden dit jaar in o.a. Georgia en Florida dit jaar kijk ik ook erg naar uit.

 

Hoe gaat het op school? Kan je gemakkelijk bijbenen?
Om eerlijk te zijn heb ik gelukkig niet heel veel moeite gehad met het niveau van de lessen en het bijbenen van het huiswerk of toetsen met voetbal. Er wordt rekening gehouden met de ‘student-athletes’ door de docenten, zodat we niets missen wanneer we niet bij de les kunnen zijn door ons sportschema.

 

Wat mis je uit Nederland?
Natuurlijk mijn familie en vrienden het meest. Daarnaast mis ik een frikandel speciaal, maar ik heb er zonder mee leren leven inmiddels. En het bezoeken van Feyenoord-wedstrijden in de Kuip op zondagen zit er helaas ook niet in.

 

KingsTalent is op dit moment druk bezig met het werven van nieuwe talenten… Wil je hen nog iets meegeven? Tips?
Kom goed voorbereid voor preseason, doe veel fitness en krachttraining, zodat je niet flauwvalt tijdens de eerste training net zoals ik. Let ook op je eten en drinken in de zomer ter voorbereiding, het is belangrijker dan je denkt. En voor de meisjes, neem veel hardloopbroekjes mee.

 

 

 

 

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.