Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Nicole Panis geniet van haar avontuur bij de Cumberland Patriots

Nicole Panis geniet van haar avontuur bij de Cumberland Patriots

Nicole Panis keept sinds een aantal weken voor het damesvoetbalteam van de University of the Cumberlands, of zoals de sportteams worden genoemd: Cumberland Patriots. Nicole liet het tweede elftal van de Ajax-vrouwen achter zich om te gaan sporten en studeren in Williamsburg, gelegen in de staat Kentucky. Nicole neemt ons mee in haar eerste weken:

De eerste weken hier in Amerika zijn me super goed bevallen! Toen ik hier voor het eerst aankwam, keek ik mijn ogen uit. De campus is gevestigd in Williamsburg, Kentucky. Je zit hier midden tussen de groenen bergen en de zonsondergang is ook prachtig om te zien! Het is hier vaak rond de 30 graden met blauwe lucht. De warmte was wel even wat anders dan in Nederland. De keepers beginnen altijd 1 uur eerder met trainen dan de veldspelers. Hier krijgen we dan aparte keeperstraining en daarna nog ongeveer 2 uur trainen met het team. Ik heb zelfs 1x 4 uur lang op het veld gestaan. Gelukkig komt dit niet iedere dag voor.

 

Ik ben niet de enige internationale student. We hebben 6 Spaanse meiden en nog een andere Nederlandse speelster in het team. Het is wel fijn om soms Nederlands met elkaar te kunnen spreken en we kunnen het ook goed met elkaar vinden. Mijn kamergenoot is een van de Spaanse meiden. Ik leer dus ook nog een paar woordjes Spaans. Voor de rest deel ik mijn suite nog met 6 andere studenten. We hebben een kleine woonkamer en een badkamer tot onze beschikking. Om op me eigen benen te staan, bevalt me goed. Voordat ik naar Amerika vertrok, heb ik al 3 jaar op kamers gewoond. Het was voor mij niet nieuw om me eigen spullen op te ruimen en om mijn was te doen. Wel mis ik mijn familie. Als er iets is, kan je niet zo makkelijk naar ze toe. Gelukkig skypen we wel bijna iedere dag.

 

We hadden 2 weken voorbereiding voor onze eerste wedstrijd. Deze weken bestonden uit veel trainen en meetings. Ook hebben we teambuildings activiteiten gedaan om elkaar beter te leren kennen. In de eerste 2 weken was het erg wennen aan de manier waarop we spelen. Maar gelukkig wonnen we onze eerste wedstrijd met 6-0. Tijdens deze wedstrijd werd ik gelijk uitgeroepen tot MSC Women’s Soccer Defensive Player of the Week! Dit was wel heel bijzonder om mee te maken. Tot nu toe hebben we 4x de winst behaald en 1x een gelijk spel. Ook worden al onze wedstrijden live uitgezonden. Ik kijk er het meest naar uit om mijn eerste uitwedstrijd te spelen. Hiervoor moeten we gelijk 4,5 voor rijden! We vertrekken een dag van te voren en slapen dus in een hotel.

 

Toen ik naar Amerika vertrok had ik geen idee wat ik ervan kon verwachten. Ik had verhalen gehoord dat ze het super naar hun zin hadden, maar ook dat sommige het niet leuk vonden. Gelukkig is het bij mij tot nu toe erg positief! Het team is super gezellig, ik kan het goed vinden met mijn kamergenoot en met de rest van het team. Ook de trainers zijn prima. Er kunnen grapjes gemaakt worden tijdens de training maar ook als je niet goed luistert kan je opeens 25 push-ups moeten doen.

Ik kijk uit naar de rest van het seizoen en hoop dat het een top seizoen wordt!

Nicole, namens ons, heel veel succes komend seizoen en bedankt voor je verhaal. We blijven je in de gaten houden!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.