Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Lars Blenckers blikt terug op fall season Urbana U

Lars Blenckers blikt terug op fall season Urbana U

KingsTalent houdt de ontwikkelingen en ervaringen van Lars Blenckers en Thom Derks in de Verenigde Staten nauwgezet in de gaten dit seizoen. Met enige regelmaat plaatsen we blogs, interviews en andere nieuwswaardigheden van hen. Begin augustus zijn zij vertrokken om te gaan studeren in Amerika. Ondertussen is het seizoen ten einde. Een succesvol seizoen welteverstaan! We blikken met Lars terug op Fall season.


Het seizoen is alweer ten einde. Hoe heb je het beleefd?
De afgelopen maanden zijn supersnel voorbij gegaan. In het begin was het vooral hectisch met veel trainingen en het settelen in een nieuwe omgeving. Toen eenmaal het seizoen en ook de lessen begonnen, vloog de tijd voorbij. Elke week speelden we twee wedstrijden en van onze 17 wedstrijden in het reguliere seizoen waren er 11 uitwedstrijden. Deze uitwedstrijden werden gecombineerd met een lange trip en overnachtingen in het hotels. Uiteindelijk hebben we een superseizoen gedraaid en hebben we voor het eerst in de historie van de school de NCAA playoffs bereikt om te strijden om de nationale titel. Ook buiten het veld kijk ik terug op een mooie paar maanden. Onze groep is hecht en we doen veel samen waardoor we veel leuke dingen hebben gedaan, zoals uitgaan, sportwedstrijden bezoeken, teams coachen en zelfs de dagen dat we met z’n allen moesten werken bij American football games was een leuke ervaring.

 

Kan je enkele hoogtepunten van het afgelopen half jaar eens beschrijven
Hoogtepunt van dit seizoen is zonder meer dat we nu tot de beste 16 teams van het land behoren. Voorafgaand aan het seizoen werd er weinig van ons verwacht en dan is het mooi dat je deel uit kunt maken van een team dat historie weet te schrijven. Ik ben begonnen als aanvaller maar ben al vrij snel meer als een middenvelder gaan spelen en heb in die rol 4 keer weten te scoren, met daarvan 3 goals als ‘gamewinner’. Naast deze doelpunten heb ik daarnaast heb ook nog 6 assists weten te geven. Al met al was het een redelijk seizoen voor mijzelf, met dus het hoogtepunt de deelname aan de NCAA playoffs. We stroomden als nummer 21 van het land direct in de tweede ronde in, waar we tegen Millersville speelden. Voorafgaand aan deze wedstrijd werd er een soort parade gehouden met alle toeters en bellen op de universiteit om ons succes te wensen (we hadden ook een 8 uur durende trip voor de boeg). Deze wedstrijd wonnen we met 1-0 wat betekende dat we in de derde ronde (1/8ste finale) opnieuw tegen Charleston zouden spelen. Dit team is in mijn ogen het beste team van het land en we hadden al twee keer van ze verloren. De wedstrijd in Charleston verloren we helaas met 1-0 door een laat doelpunt in de 79e minuut. Ik kan wel zeggen dat dit waarschijnlijk de mooiste wedstrijd die ik ooit heb gespeeld, die hele sfeer eromheen! Fantastisch! Doordat we in het NCAA toernooi speelden werd alles door de NCAA vergoed, waardoor we dus uitgebreide maaltijden en twee hotelovernachtingen in superhotels kregen aangeboden. Helaas heb ik buiten het voetbal weinig trips kunnen maken vanwege het drukke seizoen, maar heb ik wel enorm genoten van de NBA en American Football (Ohio State University, nummer 1 van het land) wedstrijden. Ook maak ik op dit moment Thanksgiving mee op zijn Amerikaans bij een Amerikaans gezin, wat ook echt uniek is. Gelukkig hebben we het volgende semester meer vrije tijd en komen ook hopelijk vrienden langs dus dan zullen de trips ook wel op de planning komen.

 

Wat was het hoogtepunt als je slechts een van je hoogtepunten mag benoemen?
De laatste wedstrijd tegen Charleston die we helaas met 1-0 verloren en de hele trip en sfeer er omheen.

 

Urbana heeft zich voor het eerst in haar schoolhistorie nationaal weten te ranken. Jullie behoren tot de beste 25 teams van het land! Hoe was het om deel uit te maken van een team dat historie heeft geschreven?
Dat is een onbeschrijfelijke ervaring. Urbana University staat niet bekend om zijn goede sportteams dus je kunt je voorstellen dat het voetbalteam enorm populair werd nadat bekend werd dat we op nationaal niveau gingen spelen. Het besef dat dit ook voor de school uniek was kwam pas toen we onder politiebegeiding van de campus af werden geëscorteerd. De hele school steunde ons team massaal en er werd veel aandacht uitgegaan aan onze wedstrijden in deze playoffs.

 

Daarnaast hebben jullie het gered tot de nationals! Een knappe prestatie. In welke ronde zijn jullie gestrand?
Heb in eerdere vragen al verteld waar we zijn geeindigd. Maar de voorbereidingen waren super. We vertrokken beide wedstrijden die we speelden twee dagen voor de wedstrijd om ons voor te bereiden. We kregen maaltijden van 25$ aangeboden dus we konden in principe eten wat we wilden en hoefden ons nergens druk om te maken. Helaas zijn we gestrand bij de laatste 16 (hier ook wel Sweet 16 genoemd).

 

Welke studie heb je opgepakt? En hoe zijn de studieresultaten?
Als graduate student heb ik weinig moeite om het te combineren omdat ik maar weinig lessen heb. En de vakken die ik volg zijn vrij eenvoudig tot nu toe. Ik sta dan ook een 4.0/4.0 gemiddeld wat de hoogst mogelijke score is. Overigens zegt dit vrij weinig, want ik denk dat elke graduate student deze resultaten haalt. Ik merk wel dat de undergraduate studenten meer moeite hebben om de sport met school te combineren. Zij hebben veel huiswerk en kunnen geen lessen volgen als we onderweg naar uitwedstrijden zijn of als we een thuis wedstrijd hebben. In principe zeggen ze dat school voor de sport gaat, maar als puntje bij paaltje komt heeft toch iedereen liever dat je je gezicht laat zien op het veld dan in de klas. Overigens moeten de studenten wel een bepaald gemiddelde hebben om te mogen spelen te zijn om te spelen.

 

Wat staat er de komende maanden voor je op het programma?
Ik ben nu Thanksgiving aan het vieren en over twee weken kom ik naar huis voor 4 of 5 weken voor Kerstmis en Nieuwjaar. Daarna vertrek ik weer naar de VS in januari voor het Spring semester. Hoe het programma er dan uit gaan zien kan ik nog weinig over vertellen.

 

KingsTalent is in volle voorbereiding om in 2016 nieuwe talenten over te brengen naar de VS. Heb je nog tips of adviezen voor hen?
De moeite die je er in moet steken om de overstap van Nederland naar de VS te maken is zeker de moeite waard. Maar als advies kan ik wel geven dat je goed moet kijken naar wat voor school je wilt gaan. Er zijn zoveel verschillen tussen scholen en ook tussen locaties. Ik sprak een paar Engelse jongens van Concord University en daar blijkt dus totaal niks te beleven in de nabije omgeving. Gelukkig hebben wij een leuke groep en met Columbus een kleine drie kwartier hier vandaan vervelen we ons geen moment.

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.