Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
#Fromtheboardroom

Gastblog – Lars Blenckers (1/3)

Gastblog – Lars Blenckers (1/3)

Inmiddels is Lars Blenckers alweer een halfjaar terug in ons kleine kikkerland. 2 jaar vertoefde hij als student-athlete aan Urbana University. In 2 seizoenen kwam hij tot 39 wedstrijden en 34 basisplaatsen. Vooral in zijn 2e seizoen was hij niet weg te denken uit de basisopstelling van het men’s soccer team van Urbana University. Lars kijkt in een 3-delige gastblog terug op zijn American Dream. In deel 1 verteld hij ons over hoe zijn American Dream tot stand kwam en wat hij hiervoor gedaan heeft.

 

 

 

Mijn achtergrond
Al op mijn 5e meldde ik mij aan bij RKSV Melderslo met als uiteindelijk doel om profvoetballer te worden. Op mijn 12e kreeg ik de mogelijkheid om in de jeugdopleiding van VVV-Venlo te komen voetballen. Na 6 jaar de droom te hebben gehad om het te maken in het profvoetbal, heb ik op mijn 18e mijn meerdere moeten erkennen en ben ik gestart aan de studie Bedrijfskunde aan de Radboud Universiteit. Ondertussen ging ik voetballen bij Wittenhorst.

 

Via mijn opleiding kwam ik voor het eerst in aanraking met Amerika. In mijn derde studiejaar ben ik voor één semester naar Arizona vertrokken om daar keuzevakken voor mijn minor te volgen. In Arizona werd ik bewust van de sportcultuur in Amerika en heb ik zelfs voor het amateur voetbalteam van Northern Arizona University gespeeld. De coach van dit team heeft mij voor het eerst geïntroduceerd met collegesport in de VS. Hij vroeg of het niks voor mij was om voor een universiteit te spelen op basis van een voetbalbeurs. Destijds stond het nog ver van mij af omdat ik al bijna mijn studie had afgerond.

 

Toch begon ik na thuiskomst Amerika al snel te missen en ging ik op zoek naar de mogelijkheden om nog een Amerika avontuur aan te gaan. Omdat ik nog steeds actief voetbalde en deze hobby graag zou willen combineren met nog een avontuur in Amerika, ben ik op zoek gegaan hoe ik dit mogelijk kon maken.

 

 

KingsTalent
Via het internet kwam ik uit bij een bureautje dat mij wel wilde helpen om een voetbalbeurs te krijgen bij een Amerikaanse universiteit. Maar na een aantal contactmomenten voelde ik niet het vertrouwen dat ik nodig had om ook daadwerkelijk die stap te maken. Een aantal maanden hierna stuurde Thom Derks mij een link over een artikel van KingsTalent op indewandelgangen.com. Kingstalent was net begonnen om voetballers te helpen met het verkrijgen van een voetbalbeurs in Amerika. Interessant dus. We besloten ons samen aan te melden via de website.

 

Al snel kreeg ik een telefoontje van Han (KingsTalent) dat ik in aanmerking zou kunnen komen voor een voetbalbeurs, maar dat we eigenlijk vrij laat waren maar dat ze er alles aan wilden doen om ons te helpen. Na een fijn gesprek was deze keer het vertrouwen er wel. We zijn direct begonnen met het verzamelen van beeldmateriaal. 3 wedstrijden verder (waarvan een mistwedstrijd en een drama pot) had ik een filmpje staan. Het filmpje leek uiteindelijk nergens op, maar tijd om meer beelden te vergaren was er nu eenmaal niet en ik wilde dolgraag terug naar Amerika.

 

 

Het was leuk dat Paul en Han ook nog een wedstrijd kwamen kijken, en persoonlijk kennis met me maakten. Dit alles vergrootte het vertrouwen en kreeg ik het idee dat ik ook écht naar Amerika zou kunnen gaan.

 

Al snel was er interesse, een school uit Texas. Ik had hier wel mijn bedenkingen over maar direct op dezelfde dag kreeg ik nog een telefoontje van Paul dat ook Urbana University geïnteresseerd was en dat de coach al snel een skype gesprek met me wilde. Na dit gesprek kreeg ik direct een goed gevoel bij deze school. Urbana had veel Europese spelers en na wat contact met deze jongens had ik al snel het vertrouwen dat ik goed in het team en bij de school zou passen. Geen megaschool zoals ik in Arizona gewend was, maar eentje net zo groot als mijn middelbare school, een half uurtje ten westen van Columbus in Ohio. Hier kreeg ik de mogelijkheid om een Master te behalen, nadat ik in de zomer zou afstuderen aan de Radboud Universiteit. Ik had al snel het aanbod van een zo goed als volledige beurs geaccepteerd.

 

Voorbereiding: Wat kun je verwachten?
Nadat ik het aanbod had geaccepteerd van Urbana begon het verzamelen van het papierwerk. Nu moesten alle documenten op een juiste manier naar de VS zien te komen. Je moet dan denken aan cijferlijsten en diploma’s van je middelbare school (officiëel vertaald naar Engels) en Universiteit. Ook moest ik nog een TOEFL test afleggen om te laten zien dat ik mij kon redden in de Engelse taal. Al deze papieren werden ter goedkeuring naar een Amerikaanse organisatie gestuurd om vervolgens geaccepteerd te kunnen worden op de school en speelgerechtigd te zijn om te mogen spelen.

 

Nadat ik alle papieren had verzameld kon ik een ticket gaan boeken naar Columbus, Ohio. Helaas bleek ik iets te voorbarig te zijn geweest, omdat mijn visum niet op tijd binnen was. Hierdoor heb ik nog snel mijn vlucht 2 dagen kunnen verzetten om net op tijd in Urbana aan te komen om aan de voorbereiding van het seizoen te kunnen beginnen.

 

 

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.